Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Edge of Darkness
Skådespelare:
  Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Bojana Novakovic, Jay O. Sanders m.fl.

Regi: Martin Campbell

År: 2010

Vunnit: Inget ännu!


 

Thomas Craven (Gibson) får besök av sin enda dotter Emma (Novakovic). Hon är dock inte riktigt sig själv och innan han får reda på varför så dödas hon på trappan till deras hem. Först tror Craven att de var ute efter honom, då han är en erfaren mordutredare med fiender, men han upptäcker senare genom bevis han hittar att det var hans dotter de var ute efter. Han bestämmer sig för att reda ut mordet och snart finner han sig i en farlig värld där vad som helst kan hända… I processen träffar han Jedburgh (Winstone) vars uppgift är att rensa upp eventuella bevis. Är de på samma sida eller jobbar de mot varandra? Cravens beslut om att lösa mordet på hans dotter blir en upplevelse som förändrar hela hans liv…

 


 

Kanske inte min typ av film, men eftersom Mel Gibson var med så gav jag den en chans. Jag blev faktiskt glatt överraskad. Den var över förväntan och flöt på smoothly. Inte allt för mycket pang-pang och människor med en onaturlig överlevnadsförmåga. (Jag hatar verkligen när de som borde dö när de ramlar ner i ett hisschakt överlever med ett litet sår på kinden.) Mel Gibson var lagom kick-ass och alltigenom likable. Även om storyn kanske var lite förutsägbar så blev jag helt chockad i slutet av två anledningar men det blir upp till er att se. Här avslöjas inget!

Men jag tycker att den är värd att se. Lite mord, lite mystik och mycket Mel Gibson. Något för dig kanske?Edward NortonDen oändligt begåvade Edward Norton föddes den 18 Augusti 1969 i Boston. När han var 26 år slutade han sitt skrivbordsjobb i Osaka, Japan för att flytta till New York för att bli skådespelare. Väl där fick han snart en provspelning för en roll i thrillern Primal Fear och fick den! Innan filmen ens kommit ut började videon på när han provspelade cirkulera i Hollywood och han blev erbjuden mängder med roller bl a i The People vs. Larry Flynt (1996) och Woody Allens Everyone Says I Love You (1996). Samma år vann han en Golden Globe för bästa manliga skådespelare och blev Oscarsnominerad för bästa biroll för Primal Fear. Är man grym så är man!

 

Visste du att Edward...

- rakade huvudet och gick upp 14 kg i muskelvikt på 3 månader genom att dricka proteindrinkar, ”meat shakes” och lyfta vikter non-stop för rollen som Dereck Vinyard i American History X?

- spelade gitarr med Courtney Loves band Hole under två spelningar i Los Angeles i december 1998?

- tackade nej till rollen som Private Ryan i Saving Private Ryan?

- var en av de få gästerna på Brad Pitt och Jennifer Anistions bröllop i Malibu sommaren 2000?

- tycker om att spela karaktärer med med multipla personligheter, antingen som en psykisk defekt eller en förklädnad exempelvis i The Incredible Hulk, Primal Fear och Fight Club?

- tackade nej till rollen som Bruce Banner i Hulk från 2003 men tog på sig rollen i The Incredible Hulk fem år senare?

 

Filmer i urval:

Primal Fear

The People vs. Larry Flynt

American History X

Fight Club

The Italian Job

Red Dragon

The Incredible Hulk

The Illusionist

Kingdom of Heaven

Pride and Glory

 


Why are you wearing that stupid man suit?2010 har hittills varit ett bra bioår. Antalet biobesökare har ökat med hela 30% i januari och februari jämfört med samma period förra året. Storfilmer som Avatar och Alice i Underlandet har lockat många besökare.

Totalt gjordes 3 781 658 biobesök under januari och februari 2010!

Har du varit på bio i år? Och i så fall vilken/vilka filmer har du sett?

 NO NO NO NOOO!


Tänkte bara slänga in ett litet youtube-klipp. Eftersom youtube is my bff, så lär detta inte vara sista gången. Förhoppningsvis kommer nästa inlägg ha lite mer innehåll, haha. Hoppas att ni gillar lite stänk av youtube ibland.
Starring; Shia Labeouf (med klipp från transformers, disturbia och surfs up bland annat)

Någon mer än jag (och antagligen han/hon som gjort klippet) som tänkte på alla hans "no no noo"? ;)

The Imaginarium of Doctor ParnassusSkådespelare:
Heath Ledger, Lily Cole, Christopher Plummer, Colin Farrell, Johnny Depp, Jude Law, Andrew Garfield
Regi: Terry Gilliams
År: 2009
Vunnit: 2 vinster och 12 nomineringar, varav två var till Oscars.

The Imaginarium of Doctor Parnassus handlar om ett kringresande sällskap med den tusen år gamle Dr Parnassus i spetsen som har förmågan att få folk att kliva in i sina egna fantasier. Han råkar ha haft en del avtal med djävulen (aldrig en bra idé) och nu måste han vinna ett vad för att djävulen inte ska ta det han blivit lovad - Parnassus dotter. Tony kommer som från ingenstans, någon som Dr Parnassus ser som ett tecken på att han är därför att hjälpa till.Var spänd på att få se hur de skulle lyckas väva in så många skådespelare i en och samma roll - det är nämligen så att rollen Tony spelas av både Heath Ledger, Colin Farrell, Johnny Depp och Jude Law, även om den till absolut största del spelades av Ledger. Anledningen till de många skådespelarbytena var förstås Ledgers tragiska död. Tycker att det var ett smart upplägg i manuset så det ändå funkade att byta skådespelare i rollen, även om det ibland kanske kändes lite tunt som om något saknades. Vilket såklart var fallet.

Det var en ganska konstig film med galna miljöer, men inte i en negativ bemärkelse även om det kunde bli något rörigt/osammanhängande ibland. Överlag var filmen bra, absolut underhållande. Har en stark känsla av att jag kommer att tycka att den är ännu bättre nästa gång jag ser den, då man säkert kan behöva en andra tittning för att fånga upp allt.


Hugh JackmanAussien och snyggingen Hugh Jackman klev in i filmvärlden i samband med tv-serien ”Correlli” och medvarkade i flera olika tv-serier innan han började med film. Vi känner igen honom mest från ”X-men” serierna där han spelaWolverine. Genom den rollen blev han känd och sen dess har filmrollerna rullat in.

 

Visste du att Hugh Jackman…

- Kan sjunga? Han spelade och sjöng rollen Gaston i den australienska versionen av Skönheten och odjuret?

- Har blivit listad etta i flera olika tidningar som världens sexigaste/snyggaste/bästa… you name it!

- Berättat för Jay Leno att han är ett stort fan av Friday the 13th filmerna och blev skådespelare för att kunna få spela Jason?

- Har blivit erbjuden flera roller baserade på serietidningsfigurer? (The Punisher, Daredevil, Hulk, Iron Man, Mr Fantastic i Fantastic Four och Jonathan Kent I Superman Returns…)

- Kunde fått rollen som Harvey Dent/Two-Face i The Dark Knight? Rollen gick till Aaron Eckhart.

 

Filmer i urval:

X-Men origins: Wolverine

Australia

X-Men filmerna

Van Helsing

Kate & Leopold

 

P.S Deppa inte Wolverine-fans! 2011 kommer X-Men Origins: Wolverine 2 ut!Zac Efron i Amerikanska versionen av Snabba Cash

Zac Efron har nu skrivit på kontraktet att han kommer att spela "JW" i kommande Hollywoodversionen av Snabba cash. Karaktären i den svenska spelas av Joel Kinnaman. Zac kommer även att vara producent. Han är ett mycket stort fan av den svenska filmen och säger att det är en roll han drömt om, enligt Fredrik Wikström för Aftonbladets Nöjesbladet.


Zac Efron har syns i media ganska mycket  nuförtiden och det är inte pågrund utav de filmer han har gjort utan för de filmer som han inte har fått. Han har varit en het kandidat för bland annat Spider-Man, Pirates of the Caribbean 4 (som han har skrivit på?) och nu senast som Kurt Cobain i kommande filmen om sångaren.

Tror du att Hollywood versionen blir en hit? Passar Efron?
Vad tycker du om att USA tar svenska filmer o gör egna versioner av dem?

(Bilder från flickr och facebook)

Clash of the Titans


Idag har fantasy filmen Clash of the Titans premiär. Vänta er ett 106 minuters fartfyllt, stjärnspäckat äventyr utan dess like. Med skådespelare som Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes som Perseus, Zeus och Hades kan det inte slå fel. Andra namn i filmen är danska Mads Mikkelsen. Känns som om det är lite Zeus vs Hades (som i Disney versionen ni vet, haha).


Filmen är en remake på en 80-tals film med samma namn och nästan samma handling. Då var det stora namn som Laurence Olivier, Maggie Smith, Ursula Andress och Jack Gwillim på rollistan.

Dessutom finns den i 3-D.

Det är verkligen en film i min stil. Historia, äventyr och fartfylld action i ett och samma paket. Med Liam Neeson som grädde på moset.

Kolla in trailern och avgör själva!
Justin LongJustin Long föddes den 2 juni 1978 i Fairfield, Conneticut. Han visade tidigt talang för skådespelaryrket och fick bl.a roller i några indieproduktioner, mest känd är Galaxy Quest (1999). Dock vägrade han att agera på heltid förrän efter han tog examen, vilket han gjorde under 2000. Samma år fick han sitt genombrott i tv-serien ”Ed” där han spelade den nervösa tonåringen Warren Cheswick. Numera spelar han mest i filmer och han fick nyligen rollen som en enarmad krigsveteran i Robert Redfords The Conspirator som kommer senare i år.

 

Visste du att Justin...

-Ville bli profissionell fotbollsspelare, men när han gick i high school insåg han att han var för spinkig.

-Säger att han valde att bli skådespelare eftersom han trodde det var ett bra sätt att få tjejer.

-Har två bröder som också är skådespelare – Damien och Christian Long.

-Som barn var John Cusack och Michael J. Fox hans stora idoler. Han blev så besatt av Fox att han naturligt plockade upp de flesta av hans beteende och handgester.

-Ständigt tillfrågades om sin kyss med Britney Spears i filmen Crossroads, även hans egen mormor krävde detaljer.

 

Filmer i urval:

-Jeepers Creepers
-Crossroads
-Dodgeball: A True Underdog Story
-The Break-Up
-Die Hard
-He's Just Not That Into You
-Drag Me to Hell

 

 

Untitled Kurt Cobain Project


Heavier Than Heaven
är hans biografi och nästa år lär filmen om Kurt Cobain komma ut till biograferna.
Enligt rykten vill Courtney Love ha Ryan Gosling och Scarlett Johansson i huvudrollerna, ett par som jag tror skulle vara perfekt. Kirsten Dunst var tänkt från början men Love ville verkligen ha Scarlett istället. Detta var enligt vissa källor den 12 Januari, 2008.

Idag publicerar Aftonbladet att Rob Pattinson är en het kandidat till att spela sångaren. Jag har svårt att tro att detta är sant. De säger ett namn som får folk att läsa tidningen eller skapa publicitet för kommande filmen/Pattinson. Men enligt rykten från the Sun håller Pattinson på att maila och ringa Courtney Love för att visa att han vill verkligen spela Kurt Cobain. Andra som det spekuleras om är Zac Efron (är killen tänkt att vara med i alla filmer nu förtiden, eller?), Joe Anderson och Ewan McGregor, bland andra.

Eftersom den är beräknad till nästa år lär det väl inte ta så lång tid innan vi får veta vem som kommer att spela Kurt Cobain. Vem vill ni helst se som sångaren/vem tror ni passar bäst?

Ang. att skicka in recensioner;

Det är lite strul just nu med email-funktionen. Dock kommer de flesta email fram även om det inte verkar så för er som skickar (det kommer upp pop-up fönster som säger att det inte finns någon mottagare, eller något i den stilen). Så era mejl har kommit fram. Men vill ni vara EXTRA säkra maila; rewindandplay@live.se

Så, för att kortfatta mig - maila alla recensioner, tips etc. till
rewindandplay@live.se
Alltså använd INTE mailfunktionen till vänster.

An EducationSkådespelare:
Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Olivia Williams
Regi: Lone Scherfig
År: 2009
Vunnit: 18 vinster och 48 nomineringar, varav 3 var till Oscars.

16-åriga toppeleven Jenny drömmer om att bo i Paris, och ta del av den franska kulturen och livsstilen. Hennes liv är dock redan inrutat - hon ska få bra betyg och gå på Oxfords universitet. Hon träffar i alla fall David, en något äldre man som fattar tycke för henne, till och med lyckas charma hennes föräldrar och tar med henne på resor, jazzklubbar och annat. Hon spenderar mer tid med sådant, och mindre med skoljobb. Så småningom visar det sig dock att David håller hemligheter för henne. Var får han till exempel alla pengar ifrån?Den kanske viktigaste frågan i filmen är något Jenny börjar fundera över - hur viktig är egentligen utbildning? Plugga något som är tråkigt och tidskrävande, för att sedan bli lärare vilket är tråkigt och tidskrävande. Eller avstå från att studera och istället ägna sig åt sånt hon tycker är roligt - som kultur, resor och umgänge.

Filmen bjöd på många välvalda skådespelare, och huvudrollsinnehaverskan Carey Mulligan gör ett grymt bra och övertygande jobb som t.o.m. medförde en Oscars-nominering.

Personligen tycker jag nog att An Education har fått lite väl bra betyg i diverse recensioner. Den känns t.ex. ganska förutsägbar. Men, ändå en sevärd film. Extra plus ges för att det utspelar sig på 60-talet och tack vare de brittiska accenterna!


Små notiser om filmvärlden just nu


- Enligt the Sun har (HEMLIGA!) manuset till sista Harry Potter filmen läckt ut. Tidningen har fått kopior från någon som hittade det hemligstämplade manuset på en pub.  Någon från filmteamet har helt enkelt festat och glömt dessa papper i puben. Då mår man nog bra dagen efter! I och för sig; har man läst boken vet man ju vad som kommer att hända, så... Men nu skall ialla fall manuset skrivas om. Good!

- Disney skall ju, efter Alice i Underlandet, göra en version av Törnrosa ur den elaka fen's synvinkel. Och det sägs (inte heelt klart) att Tim Burton är med i spelet. Och rykten går redan att Angelina Jolie kommer att spela den elaka fen, eller Maleficent som hon heter. Filmen kommer ha samma namn, det vill säga; Maleficent.

- Enligt contactmusic.com skriver Sam Worthington att Avatar kommer att få en uppföljare. De hade som överenskommelse att om de spelade in en miljard dollar skulle de göra en uppföljare. De har tjänat 2,6 miljarder dollar. James Cameron (regisören) har dock ingen tidsram för projektet. Så hey, vi får vänta sisådär 11-12 år till.

- Enligt the Sun skall Lady Gaga göra nästa Bond-låt. Alla cheferna bakom nästa Bond-film är Lady Gaga-fans. Några andra som har gjort Bond-låtar är bland annat Alicia Keys, Madonna, Tina Turner och Paul McCartney... När nästa Bond-film kommer är ej klart. Och filmandets har skjutits upp på grund av den ekonomiska krisen och filmen kommer att vara i 3D.

Jake GyllenhaalSnyggingen Jake Gyllenhaal föddes den 19 december 1980 i Los Angeles. Samtliga i hans familj jobbar inom film, och redan som elvaåring debuterade Jake i filmen City Slickers. Det stora genombrottet kom 2001 tack vare huvudrollen i Donnie Darko, där Donnies syster spelades av Jakes verkliga syster Maggie Gyllenhaal. Sedan dess har karriären bara gått uppåt för Jake, som fick en Oscarsnominering i bästa biroll för Brokeback Mountain, där han spelade mot Heath Ledger. Han är snart bioaktuell i Prince of Persia, som ni kan läsa mer om r (länk)!

Visste du att Jake...
- har svenskt påbrå! Han är dessutom av adlig börd, och finns med i Sveriges Ridderskaps och Adels Kalender.
- har Jamie Lee Curtis som gudmor och Paul Newman som gudfar. Själv är han gudfar till Heath Ledgers dotter.
- var tänkt att spela huvudrollen i Spiderman 2 då det var problem med Tobey Maguire. Problemen löstes dock.
- är god vän med Natalie Portman, Lance Armstrong, Matthew McConaughey och Jennifer Aniston.
- tidigare har arbetat som livräddare.
- firade sin Bar Mitzvah på ett härbärge för hemlösa. Föräldrarna ansåg att han skulle inse bättre hur bra han har haft det i sin barndom.

Filmer i urval:
- Donnie Darko
- The Good Girl
- The Day After Tomorrow
- Proof
- Jarhead
- Brokeback Mountain
- ZodiacKristen Stewart som Lisbeth Salander?Den bästa svenska filmen som gjorts på länge, Män som hatar kvinnor, ska bli amerikansk film. Det är regissören David Fincher, mannen bakom Se7en, Fight Club, Panic Room och Zodiac, som har tagit an sig projektet. Jag måste säga att det är en film i hans stil. Frågan är om amerikanarna kan göra den lika bra? Kanske bättre?


Nu kommer den stora frågan, vem ska spela den supertuffa, kameleonten Lisbeth Salander?

David Fincher har i nuläget en kandidat som han kan tänka sig; Kristen Stewart (som för övrigt är med i Panic Room). Jajamänsan, det verkar som om Twilight-stjärnan får den stora äran. Kan ni tänka er Stewart som Lisbeth? Inte jag i alla fall. Den känns lite... mörk och läskig för Stewart. Men vem vet, hon kanske passar perfekt.

Det som talar emot att hon (eller Carey Mulligan som ryktas vara kandidat) ska få rollen är att Fincher vill ha en okänd tjej i rollen. I alla fall, filmen kommer nog att göras inom en snar framtid.


Dock är Mikael Blomqvist rollen oklar. Vem kan ni tänka er som den spanande journalisten som tar sig an den mycket mörka historian? Brad Pitt? Fincher verkar gilla honom i alla fall. (Se7en, Fight Club, Benjamin Button...)


Vad tror ni? Tummen upp eller ner?Nej, ni har inte kommit fel.

Vi håller på och fixa till designen. Så ni kan vara lugna. Så snart som möjligt kommer våran header att komma upp. Plus att vi kommer ändra om vissa saker, så allt är inte helt klart. Bara så ni vet.btw. är det rekordmånga inne på bloggen just nu - lämna gärna en kommentar! Roligt att veta vilka det är som är här inne (+ att man får kolla in lite nya bloggar)

The Uninvited


Skådespelare: Emily Browning, Arielle Kebbel, David Strathairn och Elizabeth Banks  
Regi: Charles och Thomas Guard
År: 2009
Vunna: 1 nominering

Anna(Browning) återvänder hem efter att ha varit några år på ett mentalsjukhus efter att hennes mamma omkom i en mycket hemsk olycka. När hon kommer hem är ingenting sig likt. Pappan har träffat en ny (mammans sköterska), huset är renoverat och alla gamla saker är borttagna. Anna och hennes syster Alex(Kebbel) tycker inte om pappans nya(Banks) och efter några hemska incidenter inser de att hon är inte den hon utger sig att vara.

Jag måste erkänna att jag är inte mycket för skräckfilmer. I synnerlighet inte asiatiska rullar med läskiga barn och liknande. Men jag måste säga att "the Uninvited" är väldigt bra. Kanske inte den läskiga biten av filmen, den var helt okej, utan den är lite mer tänkande som exempelvis "Sjätte Sinnet" eller "The Village". Jag gillar skådespelarna, miljön och det är något kusligt under hela filmen trots det ljusblåa havet, gröna gräset och solsken över det idylliska samhället i filmen. Den berörde och kändes trots allt trovärdig i slutet. Det här kunde ha vart på riktigt.   

Jag har nu inte sett den koreanska orginalet "The Tale of two sisters", men skulle gärna vilja göra det. De flesta säger att den koreanska versionen är mycket, mycket bättre men eftersom jag inte har sett den nu så kan jag inte jämföra. För er som gillar lite rysare á la M. Night Shyamalan kan jag rekomendera "the Uninvited". Den är  ändå väldigt sevärd trots att vissa klassar den som en amerikansk tonårsskräckis.
Ni kan andas ut.

Självklart var det ett aprilskämt. Paris Hilton ska inte vara med i Breaking Dawn.
Eller ska hon...? ;)

Hilton med i kommande Breaking Dawn.


Paris från musikalen Repo! (2008)

Paris Hilton har sedan tidigare sagt att hon mer än gärna vill vara med i Twilight - filmerna [källa]. Hon säger att hon gör vad som helst för att få en roll, oavsett om det är en het vampyr eller ett offer. Och det verkar som om hon har fått sin vilja igenom för hon kommer nämligen vara med i den fjärde filmen Breaking Dawn som är beräknad att vara klar nästa år. Paris kommer dock ha en liten vampyrroll(en ur Volturi's grupp) i slutet av filmen.

"She is desperate for people to take her seriously as an actress and thinks she’d be perfect to play one of the vampires. She’s even willing to play a victim - she just wants in." säger en källa. Vi får väl se om det blir en flip eller flopp för Paris skådespelarframtid. Vad tror du?


Kirsten Stewart och Robert Pattinson i New Moon.