Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Gökboet


Skådespelare:
Jack Nicholson, Louise Fletcher, Will Sampson, Danny DeVito m.fl.
Regi: Milos Forman
År: 1975
Vunnit: 5 Oscar + 28 andra vinster och 11 nomineringar. (Att tilläggas bör att de 5 Oscarstatyetterna var för bästa manliga huvudroll, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi, bästa filmmanus och - surprise, bästa film.)

Gökboet handlar om Randall Patrick McMurphy, som spelas av Jack Nicholson. Han flyttas från fängelset till mentalsjukhuset, men man ifrågasätter om han verkligen är psykiskt sjuk eller om han bara fejkar det för att slippa fängelset.


Det är absolut inte utan anledning som det här ses som en av världens bästa filmer någonsin. Den är rankad på 8:e plats på IMDb:s klassiska Topp 250-lista. Det är den värd. Jag ångrar nu bara att det tog så lång tid innan jag överhuvudtaget såg den.

Filmen höll mig helt fångad under hela dess tid, till skillnad från många andra filmer där man ofta kan tröttna lite under vissa perioder. Här gick det dock undan, och de två timmar som filmen varade kändes knappt som hälften. Den var aldrig förutsägbar och man var ständigt underhållen.

Gökboet innehöll många storslagna, galna scener. Ni vet såna scener som man tänker tillbaks på när man tänker på filmen i efterhand. Ibland gick allt alldeles överstyr - precis som det borde göra med 18 mentalt sjuka patienter på samma plats. Jag föll stenhårt för att skådespelarna lika gärna skulle kunna vara äkta patienter. De gjorde alla en grymt bra prestation och jag är verkligen mäkta imponerad.

Det finns inget annat val, den här filmen är definitivt värd högsta betyg.
Postat av: Linnea

Jude Law


Jude Law föddes den 29 december 1972 i sydöstra London, England. Han började agera redan som tolvåring men det var inte förrän han var tjugo år gammal som han började sin karriär på teaterscenen i flera pjäser över hela London och flyttade så småningom till USA för att spela på Broadway. Därefter spelade han i flera indie-filmer för att sedan få sitt genombrott i filmen Gattaca (1997) där han spelade mot Uma Thurman och Ethan Hawke. Efter det spelade han mot Matt Damon i The Talented Mr Ripley (1999) och fick stor uppmärksamhet och sen dess har karriären gått rakt uppåt. Nyligen sågs han i Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus och Guy Ritchies Sherlock Holmes”.

 

Visste du att Jude…

- är Ewan McGregors före detta rumskompis

- utsågs till "Sexiest Man Alive" 2004 av People Magazine

- är ett stort fan av tv-serien Little Britain

- bröt ett revben när han föll baklänges under inspelningen av The Talented Mr. Ripley

- är döpt efter Beatleslåten ”Hey Jude”

 

Filmer i urval:

The Talented Mr. Ripley

The Holiday

Sky Captain and the World of Tomorrow

Closer

Alfie

Cold Mountain

The Aviator

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Sherlock Holmes

 

 

Postat av: Jenny

The Wolfman


Den 12 februari kommer The Wolfman ut på bio här i Sverige. En ny människa-omvandlas-till-monster-film, men tack och lov är det inte vampyrer som gäller den här gången, utan nu är det alltså varulvar. Med bland annat Benicio Del Toro, Anthony Hopkins och Hugo Weaving i rollerna tror jag knappast det här kan bli annat än bra!

(Och ursäkta att stillbilden här uppe ser ganska hemsk ut, haha)


Postat av: Linnea

(500) Days of Summer


Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend
Regi: Marc Webb
År: 2009
Vunnit: 7 priser och fått 17 nomineringar varav 2 var för Golden Globes.

Tom är killen som börjat tro att han aldrig kommer att hitta den rätta. Men när han en dag träffar Summer förstår han på en gång att hon är den han har letat efter - tack vare deras gemensamma intresse för The Smiths.

Vi uppskattade filmen väldigt mycket, med tanke på de goda skådespelarinsatserna, den unika känslan och framför allt det grymma soundtracket som genomsyrade hela filmen. Vi villl passa på att berätta att detta inte är en typisk romantisk komedi, som vi har sett en miljard gånger redan, utan något mycket bättre!

Joseph Gordon-Levitt är övertygande som den söta musiknörden. Zooey Deschanel gör också en mycket bra insats som tjejen som inte riktigt tror på konceptet 'kärlek'.

Musiken är som sagt underbar, t.ex. hör man ljuva toner av Regina Spektor, The Smiths och Zooey Deschanels egna band, She & Him. (Spotify-länk till hela soundtracket)

Filmen berättas på ett ganska speciellt sätt. En berättarröst tar oss in i historien och återkommer, som att det är en saga som berättas för oss. Ibland delas skärmen upp i två delar, t.ex. när Tom fantiserar om hur hans kväll skulle bli kontra hur den verkligen blev. Det är svårt att förklara så se filmen helt enkelt, så förstår ni vad vi snackar om!Postat: Jenny och Linnea

Yes, Sir!
När jag satt som bäst och kollade igenom nya filmer så snubblade jag över något som gjorde mig väldigt glatt överraskad. Nämligen att regissören Peter Jackson och skådespelaren Patrick Stewart ska bli dubbade. Varför har jag inte hört detta tidigare?

Patrick Stewart, mest känd som Kapten Jean-Luc Picard i Star Trek: The Next Generation, hedras för sina tjänster inom drama under sin kärriär som har pågått under ett halvt sekel. Genom The Royal Shakespeare Company har han fått stor uppmärksamhet inom teatern då han ofta uppträdde med en annan Sir, Ian McKellen.

Peter Jackson, som vi alla känner igen från Lord of the Rings triologin som fick hela 17 Oscars, hedras för sin insats inom filmen och för att han gjort Nya Zeeland till ett attraktivt turistmål genom dess underbara landskap som syns i alla tre filmerna.
När jag läser vidare ser jag att Peter Jackson, förlåt, Sir Peter Jackson jobbar på två nya Lord of the Rings filmer, och det är inte The Hobbit. Kan det vara förhistorian? Vem vet?


I alla fall, grattis till dem båda!


Postat av: Kajsa

Legion

 

Den 19 maj har Legion premiär i Sverige (till skillnad från t.ex. USA där den har premiär 22 januari).

Skådespelare: Dennis Quaid, Paul Bettany, Kevin Durand, Kate Walsh, Tyrese Gibson, Doug Jones

 

When the last angel falls, the fight for mankind begins.

 

 

Postat av: Jenny

Sherlock Holmes


Skådespelare: Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong
Regi: Guy Ritchie
År: 2009
Vunnit: 1 Golden Globe och 3 nomineringar.

Filmen utspelar sig i London på 1800-talet och handlar om detektiven Sherlock Holmes och hans vanliga vapendragare Dr Watson. Trots att de bevittnat seriemördaren Lord Blackwoods avrättning verkar han mystiskt nog ha kommit tillbaks från de döda. Han hotar att han ska ta besittning över hela London och Holmes och Watson får sig således ett viktigt fall att lösa.
Sherlock Holmes är helt klart en sevärd film, med riktigt fina miljöer i London. Valet av skådespelare till huvudrollerna kunde knappt vara bättre och deras framträdanden var bra. Jag kunde ibland känna att det dock var något som saknades, kanske något lite mer unikt bland de många actionrullarna som finns. Den här filmen får nog räknas till just den genren, med tanke på det förhållandevis höga tempot i filmen och framför allt de många slagsmålen som försiggick. Sherlock Holmes var definitivt inte en lugn detektiv med trenchcoat, hatt och konstant en pipa i munnen som jag föreställt honom, men om man bortser från hur han enligt vissa "borde" vara, ser jag inga problem med det. Dialogerna mellan Holmes och Watson var roliga och man fick lite känslan av att de hade varit gifta under lång tid och gnabbades lite, fast förstås med kärlek bakom, haha.


Postat av: Linnea.

EXTRA! EXTRA!

Idag har vi stora nyheter att tillkännage. Länge har vi känt att något saknas i våran treeniga tillvaro. Efter månader av frenetiskt sökande av svar upptäckte vi att svaret faktiskt fanns rakt framför näsan på oss. Svaret brukar vanligtvis kalla sig för Linnea. Ja, som ni förstår så handlar det om tillökning i Rewind&Play - familjen. May the force be with you! // Jenny, Emma och Kajsa (ja, nu går vi ut med våra riktiga namn!!)Jag passar på att tacka mina kära kompanjoner så hjärtligt för det finfina välkomnandet! Här följer lite fakta om mig, för den som undrar vem det här nu kan vara.

 

Namn: Linnea
Bästa film: The Royal Tenenbaums, Forrest Gump, Fight Club, Edward Scissorhands, Big Fish, Donnie Darko
Sämsta film: Pledge this med Paris Hilton. Och nej, fråga inte varför jag har sett den. Det är ett mysterium.
Bästa filmscen: Kanske scenen i A Hard Day's Night när Beatles springer runt som galningar på ett fält samtidigt som man hör ljuva toner i form av Can't Buy Me Love!
Bästa replik: "And cause I was a gazillionaire, and I liked doing it so much, I cut that grass for free." - Forrest såklart!

Bästa genre: Tragiska/komiska filmer, draman, komedier, thrillers, skräckfilmer.
Bästa skådis: Jason Schwartzman, Zooey Deschanel, Jude Law, Johnny Depp, Heath Ledger, Bill Murray
Bästa regissör: Wes Anderson, Tim Burton, Sofia Coppola, David Fincher
Bästa filmmusik: (500) Days of Summer, The Life Aquatic with Steve Zissou, Juno, Almost Famous
Bästa tvserie: Dexter är helt överlägset, sen ligger även Freaks and Geeks mycket varmt om hjärtat.
Bästa karaktär: Dexter Morgan från Dexter, Sam Weir från Freaks and Geeks, Seth Cohen från OC, självaste Ugly Betty i egen hög person och Chandler Bing i Vänner.

Guldbaggen 2010

Under kvällen var det ju dags för Guldbaggegalan 2010, Sveriges svar på Oscarsgalan.
Johan Glans ledde galan och "Män som hatar kvinnor" kammade hem tre priser.


Och här är vinnarna;

Film:
"Män som hatar kvinnor"

Biopublikens pris: "Män som hatar kvinnor"

Regi: Lisa Siwe "I taket lyser stjärnorna"

Kvinnlig huvudroll: Noomi Rapace "Män som hatar kvinnor"

Manlig huvudroll: Claes Ljungmark "Det enda rationella"

Kvinnlig biroll: Anki Lidén (I taket lyser stjärnorna")

Manlig biroll: Kjell Bergqvist (Bröllopsfotografen)

Manus: Ulf Malmros "Bröllopsfotografen"

Hedersbaggen: Producenten Waldemar Bergendahl.

Dokumentär: "Ebbe the movie"

Gullspira: Rollsättaren Maggie Widstrand

Foto: Hoyte van Hoytema ("Flickan")

Kortfilm: "Skrapsår" av Gabriela Pichler

Utländska film: "Det vita bandet"

Och här kan du se vilka som var nominerade.

Lika som bär?Jag, Em, tycker det är hur roligt som helst att jämföra kändisar med varandra. Sitter och tittar på film och då helt plötsligt kan jag säga "kolla hon ser ut som Paris Hilton!" eller "Han ser ut som mumin!", vilket kanske inte är så smickrande men så är det. Tänkte att man kanske kunde skaffa en kategori för just detta - lika som bär? Eller ja, bara flika in med det ibland. Om det nu finns några därute som också gillar att se vilka kändisar som är lika? Så vilka är på och vilka säger "ååååh no!"

Tycker du också att Stuhlbarg och Phoenix är sjukt lika?
Såg Stuhlbarg på Golden Globe och trodde för några sekunder att det var Phoenix, allvarligt. Shame on me!


Vill också passa på att säga att bloggen är lite seg just nu(dåligt bloggande, inte så mycket recensioner etc.), av många anledningar. Vi som driver bloggen lovar att vi snart kommer att komma igång igen, med en hel del förändringar. Förhoppningsvis bara en hel del goda förändringar. Så ni vet vad som händer ugnefär. Och btw. TACK FÖR ALLA SNÄLLA KOMMENTARER, DET VÄRMER VARJE GÅNG MAN GÅR IN OCH KOLLAR! TACK! 

Läsarrecension: Pakten (The Covenant)


Skådespelare:
Steven Strait, Laura Ramsey, Sebastian Stan, Taylor Kitsch och Chace Crawford
Regi: Renny Harlin
År: 2006
Vunnit: -

För eleverna på Spenser Academy är Sons of Ipswich skolans värstingar. Men det är inte det enda de har gemensamt. De fyra vännerna delar även en 300 år gammal hemlighet: de är ättlingar till en häxkult från 1800-talet och besitter övernaturliga krafter. När den sedan länge förvisade femte sonen plötsligt dyker upp och hotar att döda deras nära och kära, inser de att de måste möta sin fiende och hindra honom att ta ifrån dem deras krafter och bryta PAKTEN för alltid...


Måste säga att jag är lite förvånad över att den inte gått mer på tv och att den inte är mer känd här i Sverige. För filmen är snyggt filmad, inte allt för dålig handling, bra musik, bra effekter och den är helt enkelt bra och välgjord. Men jag antar att den kom ut vid fel tidpunkt då det fortfarande inte var jätte populärt med den här sorten av film.

Det enda jag egentligen är lite besviken på är att det är så lite action i filmen, det är inte så mycket drag i den som man hoppas på. Det känns lite som om filmen hela tiden är på vägs att dra igån på riktigt och att det ska bli ett jäkla ös, men i stället dör det ut. Mycket synd för jag tror att filmen hade klarat lite mera action.

Men annars är den helt klart se värd. (Och att filmen är fylld med riktiga hunkar gör den knappast sämre).Recenserat av; http://www.zooda.blogg.se

Vill du också skicka in en recension och få en länkning? Klicka på "brevet" till vänster och följ instruktionerna. Det kan vara din favoritfilm, en film som du inte tycker man skall se eller en film du har sett nyligen helt enkelt.

The Hangover


Skådespelare: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha och Heather Graham
Regi: Todd Phillips
År: 2009
Vunna: Vann en Golden Globe i kategorin Best Motion Picture - Musical or Comedy! Annars har de vunnit 1 gång och 11 nomineringar.

The Hangover (Baksmällan, på svenska) handlar om fyra vänner som skall ha en svensexa i Las Vegas. Men det kommer bli en natt de aldrig kommer att komma ihåg. De vaknar upp på morgonen med en tiger i badrummet, någons baby i garderoben och att brudgummen fattas. Utan att veta ett smack av vad som hände försöker de pussla ihop alla ledtrådar till att hitta brudgummen Doug innan bröllopet, vilket inte är det lättaste...


Jag blev riktigt förvånad över The Hangover. Hade inga större förväntningar, tänkte mer att detta är väl en sån där "Dude, Where is my car?" i ny tappning. Typ killar vaknar upp, minns inget, måste ta reda på vad som hänt och fixa allt med mycket flum. Och visst låter alla sammanfattningar om filmen så, men filmen är så mycket mer än det. Jag gillar och rekomenderar verkligen den här filmen starkt. Många roliga scener, roliga skådespelare, oförutsägbar och den är väldigt fartfylld. Även om den här filmen känns som/är en äkta grabb-rulle hindrade det inte mig från att säga att jag älskar den! Lätt 2009's roligaste film! 

Härlig musik också som höjer filmen lite. Tillexempel lyssna på "Stu's song"(Ed Helms) och "Three Best Friends"(Zach Galifianakis), haha. 
 
 

Postat av Em

Lite frågor till er som läser.

Vi tävlar hos Karin och Headweb.com!


Karin Olofsson och Headweb.com tävlar just nu ut 500 hyrfilmer till 50 vinnare. Mycket bra tävling skulle jag vilja säga. Vi på Rewind&Play tänker självklart att vara med i tävlingen. 10 gratis hyrfilmer är inget som man tackar nej till, filmnördar som vi är.

Vill du också tävla klicka in här.

67th Annual Golden Globe Awards

Som många kanske vet var Golden Globe Awards i söndags och för de som har missat vilka som tog hem priser lägger vi upp en lista över vinnarna. Vill du läsa listan med nomineringar och allt klickar du bara här.

en del av gänget från The Hangover.

Best Motion Picture - Drama
Avatar (2009)

Best Motion Picture - Musical or Comedy
The Hangover (2009)

Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama
Jeff Bridges för Crazy Heart (2009)

Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama
Sandra Bullock för The Blind Side (2009)


Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy

Robert Downey Jr. för Sherlock Holmes (2009)


Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy
Meryl Streep för Julie & Julia (2009)


Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture

Christoph Waltz för Inglourious Basterds (2009)


Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture

Mo'Nique för Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009)


Best Director - Motion Picture
James Cameron för Avatar (2009)


Best Screenplay - Motion Picture

Up in the Air (2009/I): Jason Reitman, Sheldon Turner


Best Original Song - Motion Picture

Crazy Heart (2009): T-Bone Burnett, Ryan Bingham("The Weary Kind")


Best Original Score - Motion Picture

Up (2009): Michael Giacchino


Best Animated Film

Up (2009)


Best Foreign Language Film
Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (2009)


Best Television Series - Drama
"Mad Men" (2007)


Best Television Series - Musical or Comedy

"Glee" (2009)


Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television
Grey Gardens (2009) (TV)


Best Performance by an Actor in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television
Kevin Bacon för Taking Chance (2009) (TV)


Best Performance by an Actress in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television

Drew Barrymore för Grey Gardens (2009) (TV)


Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy
Alec Baldwin för "30 Rock" (2006)


Best Performance by an Actress in a Television Series - Musical or Comedy

Toni Collette för "United States of Tara" (2009)


Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama
Michael C. Hall för "Dexter" (2006)


Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama
Julianna Margulies för "The Good Wife" (2009)


Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television
John Lithgow för "Dexter" (2006)


Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television

Chloë Sevigny för "Big Love" (2006)
 

Postat av Em.

Bilbo är klar...

Den som kommer spela Bilbo i kommande The Hobbit filmerna (part I, 2011 och part II, 2012) enligt the sun är ingen mindre än Tobey "Spiderman" Maguire. Det har varit rykten fram och tillbaka om han kommer att vara med som Bilbo, men nu verkar det som om ryktet var sant.
I det andra rollerna kan vi se Cate Blanchett, Hugo Weaving, Ian McKellen och Andy Serkis som Gollum bland andra. Tror ni att det kommer bli en hiss eller diss?


Bilden är ett montage (copy av Rewind&play)

Judit&Judit har gjort det igen...!

... Denna gången handlar det om serie-intron som bland andra Desperate Housewife, 2&½men och Ugly Betty. Underbart!


Reese WitherspoonLaura Jeanne Reese Witherspoon föddes 1976 i Louisiana men spenderade sina första fyra år i Tyskland pågrund av att hennes pappa var stationerad där.

Redan som sjuåring så var Witherspoon modell, som ledde till flera reklaminslag på TV.

År 1990 spelade hon sin första stora roll i filmen ”Man in the Moon”  som fick stor uppmärksamhet. Hennes genombrott var som Elle Woods i komedin ”Legally Blonde”  som var en stor hit och placerade Witherspoon bland toppskådespelarna i Hollywood. Redan nästa år fick hon ännu en hit med filmen ”Sweet Home Alabama” men det var inte förrän hennes tolkning av June Carter Cash i filmen ”Walk the Line” som hon blev nominerad till en oscar för bästa skådespelerska – och vann!

 

Visste du att?

Hennes riktiga förnamn är Laura?

Reese är hennes mammas efternamn?

Hon kunde fått rollen som Juliet i Romeo+Juliet?

Hon ville ha rollen som Christine Collins i Changeling?

Witherspoon fick erbjudande av flera skivbolag efter att hon sjöng i Walk the line?

 

Filmer i urval:

The Man in the Moon

Cruel Intentions

American Psycho

Legally Blonde

Sweet Home Alabama

Walk the Line

RenditionPostat av: Kaj

100 Best Movie Lines in 200 Seconds
Det här är nog min favoritvideo. Jag älskar den. Hur många kan du? Fattas det någon?
(Själv tycker jag att de borde ha med Blues Brothers; "We're on a mission from God" med).

The Men Who Stare At Goats

Den 15 januari kommer filmen The Men Who Stare At Goats till Sveríge och jag tycker att det verkar vara en helskön rulle med toppskådisar som Ewan McGregor, George Clooney, Jeff Bridges, Kevin Spacey och Stephen Lang. Kommer du se den?


Läsar-recension; Ponyo on the cliff by the sea


(Orginaltitel; Gake no ue no Ponyo)
Skådespelare: Yuria Nara, Hiroki Doi och Jôji Tokoro (engelska röster görs av bla. Cate Blanchett, Noah Lindsey Cyrus, Matt Damon, Liam Neeson och Tina Fey)
Regi: Hayao Miyazaki
År: 2008
Vunnit: 6 vunna och 8 nomineringar

Filmen handlar om en 5åring pojke som blir vän med en liten guldfisk. Guldfisken råkar dessutom vara en prinsessa som är en nyfiken liten guldfisk. Efter att Ponyo (som pojken döper henne till) 'lekt' med sin fars lexir blir hon förvandlad till en flicka (även med hjälp av pojkens blod). Man får sedan filmen igenom följa deras resa tillsammans då de försöker rädda en värld som håller på att gå under då månen dras mot jorden.


Detta var ett nytt mästervärk av Hayo Miyazaki. Jag älskar hans fantasi till att skapa något såhär magnifikt. Alla Miyazakis filmer har något magiskt över sig och Gake no ue no Ponyo är inget undantag. Alla som inte har sett en film med Miyazaki borde börja med den här och sedan fortsätta med resten!


Recenserat av; http://strindin.blogg.se

Detta var vår första läsar-recension. Vi har fått in många men kan tyvärr inte publicera alla samtidigt. Men de kommer, de kommer. Om du vill veta hur du ska göra för att komma med i vår blogg kolla in det här inlägget.

Percy Jackson – Kampen om åskviggenDen 19 februari kommer Percy Jackson – Kampen om åskviggen till Sverige. Filmen är baserad på en serie böcker skrivna av Rick Riordan. Med stora namn som Rosario Dawson, Uma Thurman, Pierce Brosnan, Sean Bean och nykomlingen Logan Lerman i huvudrollen hoppas vi på en riktigt spännande film!Postat av: Jen

R&P svarar på era frågor.


Från vänster; Jen, Kaj och Em.

Vi hade ju en frågestund för några veckor sedan och så har vi inte hunnit efter jul/nyår att träffas så ofta men nu har vi äntligen svarat på era kluriga och mycket bra frågor. Here we go...Era fem favoritfilmer?
Kaj: Pulp fiction, The Blues Brothers, Forrest Gump, Meningen med livet och some like it hot
Jen: Fight club, 500 days of Summer, Snatch, Memento och The Notebook 
Em: Oj, svårt. Men de som alltid kommer upp i huvudet är bland annat  a love song for bobby long, Moulin Rouge, Forrest Gump, stekta gröna tomater och Schindlers List.

Vilket är det allra bästa ledmotivet i erat tycke?
K:
Tarantino's är mycket bra. Som Reservoir Dogs och Pulp fiction.
J: Just nu kommer jag bara på ledmotivet till Rocket Science "I love the unknown".
E: Ledmotivet till a love song for Bobby long är underbar. Men det finns många fler.

vilken är eran favorit blogg?
K och J: EPISKT.WEBBLOGG.SE!
E: Svårt. Har ganska många ;)


Vilka bloggar läser ni?

K och J; vi läser egentligen inte så mycket bloggar, det är mest Linnea's vi läser.
E: Jag läser ganska många bloggar så listan kan göras lång. Mest läser jag brownsugar och matildafleur's blogg.Kan tillägga att vi läser inte många filmbloggar, men klart att vi kollar in andra ibland men det är inget vi följer.


Var får ni tag på all fakta?

J; Det är olika ställen. Sf, imdb, filmtidningar, aftonbladet, olika tidskrifter, skvallerbloggar etc.


Hur känner ni varandra?
K:
ska vi verkligen dra hela historian...?
J: Vi gick 6:an till 9:an tillsammans och sedan höll vi kontakten. Jag och Kaj gick i samma klass i början av gymnasiet också...
E: ... och jag och Kaj har varit kompisar sedan lågstadiet.


Äger ni många filmer eller hyr ni mest?
K: Jag äger filmer! Men hyr också även om det är inte lika ofta som jag köper film...
J: Voddler! Men jag äger mycket film också, lånar även av kompisar...
E: Jag hade en period i sommras då jag hyrde typ tre filmer varje vecka. Men nu köper jag mest film, lånar av folk eller ser filmer när de går på tv.

Går ni ofta på bio?
K: det är olika perioder...
J: Ja! Haha.
E: Inte lika ofta som jag hade hoppats på. Hade plånboken tillåtit hade jag varit där hela tiden. Det är ju billigare att köpa film än gå på bio. Tyvärr, för det är roligt att gå på bio.


Vilken är den sämsta film ni någonsin sett?

Alla; disaster movie, alla "Movie" är ganska dåliga och borde inte ses mer än en gång max om man måste se den!


Vilken film kan ni se om och om igen utan att tröttna på den?
J:
ALLA STAR-WARS!!
K: Pulp Fiction!
E: Stekta gröna tomater! Jag kan se de flesta filmer om och om igen. Endel kan man se hur ofta som helst medan andra måste man vänta några månader med.


Vilken favorit skådespelerska och skådespelare har ni?

K: Jake Gyllenhaal och Cate Blanchett
J: Edward Norton och Natalie Portman
E: Ryan Reynolds o Scarlett Johansson(ha-ha)


Vilken film skulle ni säga är en "bara måste ses innan man dör!"?
Alla; Lejonkungen, Forrest Gump och Amelie from Monmarte


Vilken filmgengre ser ni helst på?
K: Äventyr och klassiker
J: drama, thriller och äventyr
E: chick-flick's! Och drama filmer byggda på noveller eller verkliga händelser.


- - - F r å g o r   t i l l   J e n n y - - -
alltså, är inte Clay i One Tree Hill lite väl gammal ändå?
J: NEJ, det tycker jag inte. Han är snygg.

Och är han verkligen snyggare än Vampire Diaries-Stefan?
J:
Nej, det är han inte.


- - - O c h  f r å g o r  o m  b l o g g e n - - -
Hur många läsare har ni på bloggen?
Vi har dagligen runt 20 - 25 besökare mer eller mindre. Vi har just nu 23 prenumeranter på bloglovin' och det är hur kul som helst! Lägg gärna till oss om du vill. Som mest har bloggen haft 522 läsare och det var när vi var på blogg's första sida.

Hur länge har ni haft bloggen?
14 November lade vi upp vårat första inlägg. Så vi är relativt nya bloggare.
VI TACKAR FÖR ALLA FRÅGOR OCH HOPPAS NI BLIR NÖJDA MED SVAREN ;)

Hollywood Issue

Jag hittade dessa i mitt gamla arkiv på datorn och tänkte att de passade bra till bloggen. Visserligen är dessa från Vanity Fair marsnummer 2008 men tycker ändå att de är råcoola. Det är kändisar som visar upp olika Hitchcock-filmer. Fotograf: Norman Jean Roy. Klicka på de små bilderna för att få större.
Postat av Em.

Rocket ScienceSkådespelare: Reece Thompson, Nicholas D'Agosto (Fired up), Anna Kendrick (Twilight), Vincent Piazza

Regi: Jeffrey Blitz

År: 2007

Vunnit: Sundance Film Festival Award och sex nomineringar i övrigt.

 

Hal Hefner är en stammande femtonårig pojke som blir erbjuden en plats på skolans debattlag. Ginny försöker hjälpa honom men alldeles innan den stora tävlingen bryter hon helt plötsligt all kontakt med Hal som målmedvetet gör allt han kan för att få henne tillbaka och vinna tävlingen.

 


 

Rocket Science var en riktigt bra indierulle. Samtidigt som Hals familj faller samman blir han retad i skolan och hans liv är mycket instängt och dystert. I huvudet hör han klart och tydligt svaren på lärarens frågor och folks kommentarer men på grund av hans stamning får han aldrig någonting sagt. Filmen handlar egentligen om en tonårings strävan efter svar på livets frågor som kärlek, vem han är och vad livet går ut på. Om att växa upp helt enkelt.

 

Jag älskade slutet på filmen som var så fruktansvärt ärligt och meningslöst att det på något sätt blir realistiskt. Musiken lyfte filmen och jag tyckte speciellt om "I Love The Unknown” framförd av Eef Barzelay.

 

Reece Thompson, som för övrigt påminner skrämmande mycket om Jason Schwartzman, gjorde en riktigt bra insats som Hal och jag ser en ljus framtid för hans del, även birollerna imponerade. Filmen finns gratis på Voddler för de lyckliga få som lyckats få en inbjudan, hur bra som helst!

 

4/5

 

Postat av: Jen