(500) Days of Summer


Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend
Regi: Marc Webb
År: 2009
Vunnit: 7 priser och fått 17 nomineringar varav 2 var för Golden Globes.

Tom är killen som börjat tro att han aldrig kommer att hitta den rätta. Men när han en dag träffar Summer förstår han på en gång att hon är den han har letat efter - tack vare deras gemensamma intresse för The Smiths.

Vi uppskattade filmen väldigt mycket, med tanke på de goda skådespelarinsatserna, den unika känslan och framför allt det grymma soundtracket som genomsyrade hela filmen. Vi villl passa på att berätta att detta inte är en typisk romantisk komedi, som vi har sett en miljard gånger redan, utan något mycket bättre!

Joseph Gordon-Levitt är övertygande som den söta musiknörden. Zooey Deschanel gör också en mycket bra insats som tjejen som inte riktigt tror på konceptet 'kärlek'.

Musiken är som sagt underbar, t.ex. hör man ljuva toner av Regina Spektor, The Smiths och Zooey Deschanels egna band, She & Him. (Spotify-länk till hela soundtracket)

Filmen berättas på ett ganska speciellt sätt. En berättarröst tar oss in i historien och återkommer, som att det är en saga som berättas för oss. Ibland delas skärmen upp i två delar, t.ex. när Tom fantiserar om hur hans kväll skulle bli kontra hur den verkligen blev. Det är svårt att förklara så se filmen helt enkelt, så förstår ni vad vi snackar om!



Postat: Jenny och Linnea

Kommentarer





J

Mycket bra film, lite annorlunda vilket är skönt som omväxling.

2010-01-29 @ 23:11:38
URL: http://starfield.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: