Rocket Science



Skådespelare: Reece Thompson, Nicholas D'Agosto (Fired up), Anna Kendrick (Twilight), Vincent Piazza

Regi: Jeffrey Blitz

År: 2007

Vunnit: Sundance Film Festival Award och sex nomineringar i övrigt.

 

Hal Hefner är en stammande femtonårig pojke som blir erbjuden en plats på skolans debattlag. Ginny försöker hjälpa honom men alldeles innan den stora tävlingen bryter hon helt plötsligt all kontakt med Hal som målmedvetet gör allt han kan för att få henne tillbaka och vinna tävlingen.

 


 

Rocket Science var en riktigt bra indierulle. Samtidigt som Hals familj faller samman blir han retad i skolan och hans liv är mycket instängt och dystert. I huvudet hör han klart och tydligt svaren på lärarens frågor och folks kommentarer men på grund av hans stamning får han aldrig någonting sagt. Filmen handlar egentligen om en tonårings strävan efter svar på livets frågor som kärlek, vem han är och vad livet går ut på. Om att växa upp helt enkelt.

 

Jag älskade slutet på filmen som var så fruktansvärt ärligt och meningslöst att det på något sätt blir realistiskt. Musiken lyfte filmen och jag tyckte speciellt om "I Love The Unknown” framförd av Eef Barzelay.

 

Reece Thompson, som för övrigt påminner skrämmande mycket om Jason Schwartzman, gjorde en riktigt bra insats som Hal och jag ser en ljus framtid för hans del, även birollerna imponerade. Filmen finns gratis på Voddler för de lyckliga få som lyckats få en inbjudan, hur bra som helst!

 

4/5

 

Postat av: Jen

 


Kommentarer





Linnea

Woho! Ditt Voddler någon dag! Mölning kanske t.o.m :)

2010-01-03 @ 17:01:18
URL: http://episkt.webblogg.se/




FotobyDenise [O R D & F O T O]

God fortsättning, kika gärna förbi min blogg och skriv vad du tycker:) Om du gillar den så är det bara att klicka på den blåa knappen på bloggen så får du följa den helt gratis:D Blir så glad för varje kommentar!<3

Tack i förhand

Kram Denise

2010-01-04 @ 01:30:29
URL: http://fotobydenise.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: