Rewind&Play

rewindandplay@live.se

The Prestige


Skådespelare
: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, David Bowie och Rebecca Hall
Regissör: Christopher Nolan
År: 2006
Vunnit: nominerad för 2 Oscars, annars vunnit 3 priser och 14 nomineringar

Filmen handlar om illusionisterna Angier(Jackman) och Borden(Bale) som arbetade tillsammans då Borden råkade göra ett litet fel i ett trick som råkade döda Angiers fru. De blir då stora fiender och när Angier ser en föreställning med Borden där han trollar bort sig själv och sedan dyker upp på ett annat ställe blir Angier besatt av att hitta lösningen bakom hans trick OCH göra den mycket bättre än sin rival. De båda spelar fult spel för att förstöra för den andre. Oavsett hur mycket det kostar för dem själva.  


Filmen blev stor succé när den kom upp på biograferna i USA. Totalt har filmen dragit in $109 miljoner runt om i världen och blivit mycket hyllad. Efter att ha sett filmen förstår man varför. Det är en mycket bra film! Mystik, kärlek, hämnd och en mycket stor tvist i slutet gör att filmen blir så bra som den är.

Den påminner kanske lite om "illusionisten", även det är en bra film. Men jag skulle nog säga att "the Prestige" är snäppet vassare och filmat på ett sätt som fångar tittarna. Filmen är hämtad från en roman vid samma namn av Christopher Priest, och det känns i filmen. Det är något speciellt med filmer från noveller/romaner, de får alltid(okej, för det mesta) någon annan känsla. Och skådespelarna kan man inte klaga på. Verkligen inte.Kommentarer

Linnea

Ooooh, en av mina favoriter!

2010-07-18 @ 15:34:38
URL: http://episkt.webblogg.se/
Mia Olsen - ätstörd {& påväg ur det}

Shiit jag är kär i din blogg! :D

skitfin och bra.

hopaps allt är kanon med dig

kramar

2010-07-22 @ 12:44:58
URL: http://marslammet.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: