Livet är underbart



Skådespelare:
Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini
Regi: Roberto Benigni
År: 1997
Vunnit: 3 Oscars och 52 andra vinster + 28 nomineringar

Italienska Livet är underbart (La Vita è Bella) är en film som i princip är uppdelad i två - första delen handlar om hur charmören Guido lyckas få lärarinnan Dora på fall genom olika upptåg i Italien 1939. Ett tidshopp senare får vi följa den dystra vardagen på ett arbetsläger som familjen tvingats åka till. För att muntra upp sin son övertygar Guido sin son Giosué om att det hela är en lek där första pris är en stor riktig stridsvagn.



Jag tycker det här var en sjukt bra film, den är ständigt på gränsen mellan melankolisk och glädjefull. Första delen av filmen frammanar ofta ett leende på mina läppar tack vare humorn. Tyckte dock att andra delen var bäst. Huvudpersonen Guido är väldigt duktig på att hålla hoppet levande i en miljö där det kan tyckas vara omöjligt. Det var intressant att se kriget skildras på ett så hoppfyllt sätt för en gångs skull, och det hela var väldigt inspirerande. En film som absolut rekommenderas. Om ni inte har sett den så se den pronto!







PS.
Förresten har ni säkert märkt av den dåliga uppdateringen här på bloggen den senaste tiden. Som vi redan nämnt har vi haft fullt upp med allt som haft att göra med studenten och studentveckan - något som varit otroligt roligt men även tidskrävande såklart. Därefter har halva gänget åkt iväg på studentresor också.
Ber er, våra kära läsare, att helt enkelt att hålla ut så blir det förhoppningsvis bättre inom kort!

Kommentarer





BlueRoseCase

Vad kul att ni skriver om denna, det är en av mina absoluta favoritfilmer alla kategorier! Sanslöst bra och berörande!

2010-06-13 @ 10:27:59
URL: http://bluerosecase.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: