Youth in Revolt



Skådespelare:
Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Justin Long
Regi: Miguel Arteta
År: 2009
Vunnit: Inget än vad jag kan hitta.

Youth in Revolt handlar om Nick Twisp som är en kille som inte upplevt kärlek eller sex och däremot tycker att alla andra i hans omgivning gjort det. Han är ordentligt trött på sin situation och har tur då han hittar hans drömtjej Sheena när han är på semester med sin mamma och hennes pojkvän. De måste dock åka tillbaks hem så småningom och för att han ska kunna återvända till Sheena måste han bli utkastad från sin mamma så hans pappa kan ta hand om honom och flytta till stället i fråga (Sheena kan fixa jobb till Nicks pappa). För att Nick ska bli lite mer bad ass så han ska våga revoltera och på så vis bli utkickad skapas ett alterego - Francois Dillinger.



Det här var en stundtals väldigt underhållande film. Introt är väldigt effektivt med att få in en i Nicks situation snabbt och på ett roligt vis. En kul sak är att det är ganska många karaktärer i filmen som bara är med ett litet tag, men som är väldigt viktiga just då. Många är sådana man känner igen väl från andra ställen.

Måste säga att filmen ibland påminner om en annan film, den som många kanske känner igen Michael Cera ifrån - nämligen Juno. Exempelvis gällande liknande animationer som tar över från en verklig bild, det försigkommer nämligen på i alla fall två ställen i filmen. Men den håller inte riktigt samma höga klass som Juno i mitt tycke. Gillar du hur som helst Michael Cera, som i vanlig ordning spelar den aningen tafatta tonåringen, kommer du alldeles säkerligen gilla denna.








Kommentarer




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: