Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Från film till serietidning

Detta är fortsättningen på inlägget "från serietidning till film" då vi skrev om Comic Books som har senare blivit spelfilmer. I det här inlägget är det tvärtom. Här är det skådespelare/karaktärer som har tagit plats i en serietidning. Medvetet vissa val, medan vissa är inte meningen att man ska "se" att det är skådespelare som de har målat av.


Simpsons är visserligen ingen serietidning men det finns en HEL DEL kändisar som har varit med i serien. Både som sig själva eller har haft en karaktär i någon/några episoder. Bland annat Paul McCartney, Mel Gibson och Britney Spears. Vill du se listan kan du klicka här.


Samuel L Jackson godkände att Marvel "lånat" hans utseende till karaktären Nick Fury i tidningen S.H.I.E.L.D. Och som så många andra Marvel-karaktärer dyker även Fury upp i Iron Man, Ultimates, Ultimate X-Men och Spiderman.

Rosario Dawson är med i serietidningen Occult Crimes Taskforce som kom 2006(hon liknar huvudkaraktären Sophia Ortiz). Det är även hon som har skapat den tillsammans med författaren David Atchison och illustratören Tony Shasteen. 

Om Kirsten Stewart ville vara avtecknad på framsidan av Mexikanska tidningen Libro Sentimental är ännu oklart. Vissa tycker att man kan stämma serietecknarna, men sålänge man inte gör en exakt kopia av en bild med copyright, skall det vara tillåtet. Vad jag har hört. Men i detta fallet kan man ju undra vad som är rätt.


Författarna Stephanie Meyer (Twilight) och J.K. Rowling (Harry Potter) är några av de kvinnor (Oprah Winfrey, Prinsessan Diana, Hilary Clinton m.fl) som har fått en biografi i form av serieböcker. Böckerna är skrivna och illustrerade av Ryan Burton, Adam Gragg, Matt Flyer och Vinnie Tartamella. Och serien heter Female Force, om du vill kolla upp och ev. köpa.


Så, detta var några få av de man kan se i tecknad form, finns såklart en hel del mer eller mindre kända. Har du tips på fler får du gärna lämna en kommentar.


Kommentarer

Anonym

skrev om det där http://karinolofsson.se/2010/march/jag-mar-illa-av-varen.html kändes inte alls då..

2010-03-24 @ 19:12:44
URL: http://karinolofsson.se
Maria - livet i Milano ☆

intressant inlägg =)

2010-03-24 @ 19:25:37
URL: http://fashionstars.blogg.se/
carolina

mel gibson kände man igen som simpson-figur, haha =)

2010-03-24 @ 21:26:04
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Anonym

ja man kan väl inte alltid va nyttig heller:)

2010-03-25 @ 16:49:49
URL: http://karinolofsson.se
Penny Lane

Åh Paul McCartney! Likt faktiskt, fast man såg ju direkt att det var Mel Gibson! :D

2010-03-25 @ 18:06:55
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

gillar din blogg =)

2010-03-25 @ 23:55:01
URL: http://pyttis.blogg.se/
simone

Hallå sötaste! vad pysslas med? Själv deppar jag lite över ösregnet utanför :/

2010-03-27 @ 13:36:28
URL: http://fattybom.se
haskufxq

I couldn't resist commenting. Very well written!|

2012-10-16 @ 08:46:03
URL: http://www.huhusupal.comKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: