Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Into the wildSkådespelare:
Emile Hirsch, William Hurt, Jena Malone, Catherine Keener
Regi: Sean Penn
År: 2007
Vunnit: 13 vinster och 36 nomineringar varav 2 var till Oscars

Into the wild är en film som är baserad på en sann historia, och handlar om Chris, som tröttnat på det materialistiska, förutsägbara och meningslösa liv som stod utstakat för honom. Han beslutar sig för att skänka bort alla sina pengar till välgörenhet och själv ge sig ut på äventyr i vildermarken. Alaska är den platsen vi först får se honom i och därifrån får vi genom återblickar se hur hans senaste två år sett ut tills han kommit till den här punkten.Otroligt bra film! Den innebar en viss tankeställare så här i efterhand. Jag och de som såg filmen började genast diskutera kring filmen efteråt, den var ganska ögonöppnande på något sätt. Jag fick plötsliga infall att bara dra iväg någonstans och göra vad som faller mig in typ, hehe.

Into the wild har fantastiskt fina och varierande miljöer, tycker det var en bra blandning av olika ställen. Trodde innan att det mest skulle vara snö och så i Alaska-klimat, men det var så mycket tid som gick åt återblickar, så det stämde inte. Och även om mycket tid gick åt till just återblickar blev det inte komplicerat för det. Emile Hirsch, som spelar huvudpersonen känns helt rätt vald, en snygg likeable kille som man inte sett alltför mycket av innan.

Filmen var hela tiden väldigt oförutsägbar. Även om den varade i 2,5 h kände jag verkligen inte att jag tröttnade för fem öre. Man ville bara fortsätta se hur det skulle gå på äventyret!

Känns som en helt episk film med storslagna vyer som behandlar viktiga och intressanta ämnen som tas upp på nya slags vis, alltså inte en sån film man sett ett antal gånger förut. Extra plus att det faktiskt hänt på riktigt, väldigt fascinerande på något vis. Rekommenderas alla gånger om!

Kommentarer

Jen

Verkar awesome! Måste se nån dag :D

2010-03-29 @ 21:55:40
EVELINE - Suncloud.

måste bara säga det att åh, vilken klockren blogg. gillar att den sticker ut ur mängden och välskriven(välskrivna..) recention för övrigt!

2010-04-04 @ 09:07:47
URL: http://suncloud.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: