Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Clint Eastwood 80 år

“I know what you're thinking. ‘Did he fire six shots or only five?’ Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?”
- Dirty Harry
 

Det måste vara en av de bästa replikerna, ever. Hur många gånger har man inte hört den sägas och citeras? Mannen som kan repliken allra bäst, som ni antagligen redan vet, är Clint Eastwood som fyller 80 år idag!

 

Clint Eastwood är mest känd för sina cowboyfilmer. Han myntade uttrycket spaghettivästern. Antagligen är han en av de största macho-ikonerna som skådats på vita duken och även om han inte säger mycket i sina filmer, så är de ändå världsberömda. Det var genom filmen ”Il buono, il brutto, il cattivo” (den gode, den onde och den fule) som han fick sitt stora genombrott och jag som har sett den förstår varför. Han är stencool.

 

Eastwood har sagt själv att numera vill hellre stå bakom kameran än framför. Något som han visat sig vara lika bra på för det har gett honom fyra Oscars (Million Dollar Baby och Unforgiven) för bästa regi och film. Förutom det så har han ytterligare fyra Oscars nomineringar (Letters to Iwo Jima och Mystic River). Om inte det var nog så har han blivit nominerad till en Irving G. Thalberg Memorial Award, och om inte hans statyetter sade något så gör detta det.

 

För er som inte sett så mycket Clint Eastwood filmer men som vill ha tips på några bra rullar; For a few dollars more, Il Buono il Brutto il Cattivo,, Kelly’s Heroes, Dirty Harry-filmerna, Escape from Alcatraz, Unforgiven, The Brigdes Over Madison County, Absolute Power, Space Cowboys, Million Dollar Baby.

 

Där har ni en mix av Clint Eastwoods olika sidor. Västern, komedi, thriller och drama i ett galet potpurri. Eller är du mer serie-typen? Clint Eastwood finns där också. Kolla in västern-serien Rawhide!

 

Vad mer kan man säga? Grattis på födelsedagen!Minnesvärda mammor


Nu när det är mors-dag tänkte vi på Rewind&Play ägna uppmärksamheten åt just mammorna. Det finns många minnesvärda mammor i filmer och serier. Här är några favoriter;


Mrs. Gump från Forrest Gump (spelad av Sally Field)
"Life's like a box of chocolates, you never know what you're gonna get." Bara ett av många visdomsord som hjälpte Forrest genom livet.


Edna Turnblad från Hairspray (spelad av John Travolta)
Edna vill ju egentligen Tracy väl, hon vill inte att hon skall bli sårad. Men hon tänker ändå stötta sin dotter, vad hon än vill göra.


Christine Collins från Changeling (spelad av Angelina Jolie)
Mamman som aldrig slutade leta efter sin son. Som aldrig gav upp när alla var emot henne. En starkare mamma får man leta länge efter.


Jules Cobb från Cougar Town (spelad av Courteney Cox)
40 är det nya 20! Man kan leva livet hur gammal man än blir. Och Jules är en mycket cool mamma. Hon och Travis har nästan inga hemligheter för varandra och är som bästa vänner. Även om hon ibland kan bli väldigt pinsam.


Helen 'Mama' Boucher från the Waterboy (spelad av Kathy Bates)
"Foos-ball? Buncha overgrown monsters man-handlin' each other..."


Marge Simpson från the Simpson's (spelad av Julie Kavner)
Klarar man den familjen, så klarar man allt.


Perdita från Pongo och de 101 Dalmatinerna(spelad av Cate Bauer)
Snacka om supermorsa. 99 valpar att ta hand om.


Pamela Jones från Bridget Jones Dagbok (spelad av Gemma Jones)
Hon vill väl. Det vet Bridget också. Innerst inne.


Molly Weasley från Harry Potter filmerna (spelad av Julie Walters)
I stort sett allas mamma. Skulle nog inte ha något emot att lära Voldemort himself lite vett och etikett.


Lynette Scavo från Desperate Housewives (spelad av Felicity Huffman)
Roligare mamma får man leta efter. Lynette är en riktig supermamma - hon tar hand om huset, hon jobbar, hon tar hand om fyra barn + hon är gravid och hon tar hand om andras barn, besegrat cancer etc. etc.


Lovis från Ronja Rövardotter (spelad av Lena Nyman)
Vem i Mattisborgen vågar säga emot Lovis?


Har du någon favorit "mamma" på film?

 

Fortsätt maila oss!

Vi vill gärna få in fler recensioner, tips och förslag till bloggen, vilka kändisar ni gillar, vilket som är det bästa bio-godiset, konstruktiv kritik, frågor etc. etc. Vi har en hel del läsar-recensioner som vi kan tänkas lägga in lite när som helst, men vi vill gärna ha fler.

Maila oss på; rewindandplay@live.se
(eller klicka på kuvertet till vänster, kan stå att det inte är någon mottagare etc. men mailet kommer fram ialla fall)
Vi svarar antingen genom mail eller genom bloggen. Och som sagt; alla recensioner blir länkade. Läs mer om hur du skriver recensionerna här.

Drag me to hell


Skådespelare: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver och Dileep Rao
Regi: Sam Raimi
år: 2009
Vunnit: inget men har 7 nomineringar

Filmen handlar om Christine (Lohman) som jobbar på en bank där hon strävar efter befodring. Hon måste ta bättre beslut och hon ser chansen när en gammal kvinna fru Ganush(Raver) kommer in och ber om ett lån. Christine nekar henne lån och fru Ganush blir riktigt förbannad (bokstavligt talat). Hon kastar en förbannelse över Christine som säger att hon måste rädda sig själv inom tre dagar för annars kommer hon till, ja - du gissa rätt, helvetet. Under dessa dagar stöter Christine på mycket otrevliga problem och hennes pojkvän (Long) är inte mycket till hjälp...


Ja, vart skall man börja?
För det första kan man ju börja undra vad den här filmen har för genre. Det är mer skratt än skrik när Rewind&Play ser den här. Och det är mer "euuuwh ursh!" än skrik. För den här filmen får en att skratta och den får en att bli äcklad. Det är mer spyscener än ett Jackass-avsnitt eller någon Scary Movie-film. Själva handlingen kändes lam, detta är något man har sett förut med ritualer och förbannelser. Och trots bra skådisar på pappret, kändes det inte som om det hjälpte något.

Kollade runt på internet och märker att antingen ÄLSKAR man filmen eller så hatar man den. Folk hyllar den och kallar den för 2009's bästa skräckis. Tyvärr, skulle jag säga att - nej, detta är inte någon bra skräckis. Visst, den är kuslig. Men 2009's bästa? Se trailern så har du sett det bästa. Eller sök på youtube efter "drag me to hell goat" så har du sett det bästa. Och läs vad den handlar om så har du sett slutet. Den är så förutsägbar att det känns som om jag har själv skrivit manuset. Tyvärr, alla Raimi-fans, hade vi delat ut något lägre än en klaff skulle den sitta bra här under. Men nu har vi inte det så den får betyget -


Kul att så många har kollat in vår blogg!Roligt att vi har hamnat på blogg.se's första sida. Jätte kul att logga in och se att statistiken skjutit i höjden, och alla dessa kommentarer...! Måste säga att det är intressant för de flesta av de som har kommenterat har sett avsnittet och det är några som tycker att det är ett mycket bra slut på en bra serie medan andra är lite besvikna.Och vill gärna förtydliga, eftersom det kan misstolkas; jag har inte själv sett avsnittet än, så jag kan egentligen inte uttala mig om det är en flopp eller inte. Men jag känner för att se det så fort som möjligt, när jag har sett ikapp de andra säsongerna!
tack för alla kommentarer, välkomnar alla nya läsare och hoppas att ni vill stanna i fortsättningen. Om ni vill följa vår blogg är det bara att klicka här.

Finalen på LOST.


I natt sändes det absolut sista avsnittet av LOST i USA och sju andra länder. LOST har hållt på i sex säsonger och 121 avsnitt. Skaparna av serien, Damon Lindelof och Carlton Cuse, sa innan att tittarna kommer inte få alla frågor besvarade. Och enligt folk runt om på internet är sista avsnittet en flopp. Ett riktigt skämt. Medan vissa andra hyllade den!

Själv såg jag från första början LOST, ända fram till mitten av säsong fyra. Då började det spåra ut på RIKTIGT. Kändes som om de hade rökt på lite innan de skrev manuset, om ni frågar mig. Man fick mer frågor än svar. MEN jag måste erkänna att det är ändå en grym serie. Själv ska jag spara det sista avsnittet - köpa alla tidigare säsongerna - kolla igenom och sedan ska jag se slutet. För er som inte orkar vänta på boxarna/er som följer så kommer sista avsnittet till sverige i juli. Så ni får allt vänta ändå.

Och för er som vill se lite promo(dock vet jag inte om det är den officiella), lite spoiler inför avsnittet, check this out:

Fish TankSkådespelare:
Katie Jarvis, Kierston Wareing, Michael Fassbender, Rebeca Griffiths, Harry Treadaway
Regi: Andrea Arnold
År: 2009
Vunnit: 19 vinster och 15 nomineringar.

I Fish Tank får vi följa Mia som är 15 år och bor i England. Det är ganska hårt liv, hon råkar alltid i problem och har en splittrad familj som inte verkar ha så många goda ord att säga varandra. Hon har inga direkta vänner och har ständigt taggarna utåt. Det enda hon tycker är kul är att dansa. Hennes mamma börjar träffa en man som däremot är väldigt snäll och trevlig vilket är något hon nog inte är så van med. Han verkar börja förändra allt men något lurar ändå.Det som slår mig allra mest med den här filmen är nog hur genuin den känns. Mycket av denna genuitet kan man tacka Katie Jarvis för, som spelar huvudrollen. Hon blev upptäckt av en talangagent när hon bråkade med sin pojkvän, hade ingen erfarenhet av skådespeleri och strax efter att filmen släppts blev hon gravid, som 18-åring. Det är med andra ord inte vilken skådespelerska som helst.

Andra bra saker är fotot, väldigt vackert med många fokuseringar och fint ljus. Storyn är också bra, en del saker kändes väldigt oförutsägbara, speciellt olika saker som Mia gjorde. In short: Rekommenderas!

Tom HanksTom Hanks som Captain Miller i Saving Private Ryan


År 1956 föddes en av de bästa. Då föddes den superbegåvade skådisen Tom Hanks.

Ironiskt nog så fick inte Tom Hanks de roller han ville ha på college, det var inte förrän han gjorde audition på en vanlig teater som han blev inbjuden av regissören till pjäsen att åka till Cleveland, där hans karriär började. Runt där träffade han också sin nuvarande fru Rita Wilson när han spelade in sin tv-show Bosom Buddies. Tom Hanks är en mycket respekterad skådespelare och är ofta högt på listorna över de mest välbetalda. Jag gillar honom skarpt och hans Forrest Gump är en av de mest älskade karaktärerna genom tiderna.

 

Visste du att; 

– Hans tacktal på Oscarsgalan när han fick pris för bästa huvudroll i Philadelphia blev en idé till en film? Tom Hanks tackar bland annat en gay lärare. In & out heter filmen.  

– Det är bara två som har vunnit två Oscars för bästa huvudroll två år i rad. Spencer Tracy är den ena och ja ni gissade rätt – Tom Hanks är den andra. (Philadelphia och Forrest Gump)

– Tom Hanks blev förfrågad att spela huvudrollen i Jerry Maguire?

– Han blev medlem i Monty Python för en natt? Han ersatte John Cleese. (Jag dör! Det är så sjukt coolt).

– Han är en trekkie, och ville gärna ha en roll i Star Trek: First Contact?

– Han har blivit kallad den moderna James Stewart?

 

Filmer i urval:

Big

Philadelphia

Forrest Gump

Apollo 13

Saving Private Ryan

Toy Story (Woody)

Cast Away

Road to Perdition

Catch Me If You Can

The Terminal

Da Vinci Koden

Prince of PersiaSkådespelare: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina m.fl.

Regi: Mike Newell

År: 2010

Vunnit: Inget, ännu.


Prince of Persia är baserad på datorspelet med samma namn och den handlar om prins Dastan spelad av Jake Gyllenhaal. Strax efter det att prinsen hittar en mystisk dolk blir han utsatt för en komplott och han tvingas fly från palatset med en prinsessa vid namn Tamina. Hon visar sig snart ha helt andra motiv än att hjälpa prinsen ur knipa och dolken visar sig ha kraften att vända tiden tillbaka och, i fel händer, förgöra världen. 

Jag hade höga förhoppningar på denna filmen och den var precis som jag trodde. Berättelsen är enkel men bra och spännande och man blir aldrig uttråkad vilket är något jag gillar och tycker är väsentligt i den här sortens filmer egentligen.

 

Filmen är som sagt actionfylld och ser stundvis överdrivet animerad ut, möjligtvis ett försök att få filmen att likna spelet en aning mer. Det var annorlunda att se Jake i en sådan här roll, där hans talang som skådespelare kanske inte står i centrum lika mycket som hans fysik. Men Jake passar faktiskt som actionhjälte och glimten i ögat finns där genom hela filmen. Att han pratar med en brittisk accent känns lite fel men helhetesintrycket är ändå helt positivt. Absolut sevärd!

 

 

 Martin Scorseses nya filmMartin Scorseses nya projekt kommer att bli en dokumentär om George Harrison. Då Beatles är det bästa band jag vet är jag ordentligt peppad på detta, och speciellt med tanke på att George är min favorit-Beatle, som dock ofta glöms bort i skuggan av John Lennon och Paul McCartney.

Martin Scorsese har ju senast haft en ordentlig hit med Shutter Island men har även tidigare gjort filmer med anknytning till rocklegender, t.ex. Bob Dylan i I'm Not There, Rolling Stones i Shine A Light och klassiska The Last Waltz som visar The Bands sista spelning med ett gäng kända gästartister. Filmen om George Harrison heter "Living In The Material World" och mycket hjälp har tagits av George Harrisons änka Olivia.


Vilken film ska man välja?

Det kommer ju hur mycket filmer som helst nu på bio! Men frågan är, vilken film ska man se på bio? Vilken film skulle ni sett av dessa om ni bara fick välja en? Vi på Rewind&Play kommenterar några kommande filmer. Släng gärna in en kommentar du med!

 


 


Iron Man 2, går på bio nu
från SF.se;"Stark är under stark press från regeringen, pressen och allmänheten att dela med sig av sin teknologi till militären, men vägrar då han är rädd att hemligheten bakom Iron Man-teknologin ska hamna i fel händer. Med Pepper Potts och James ”Rhodey” Rhodes vid sin sida bildar Tony nya allianser och konfronterar nya, kraftfulla fiender."
Emmas kommentar; Jag har inte sett första Iron Man än, och det som lockar mig i tvåan är mest skådespelarna. Har hört lite blandade kommentarer om filmen. Mest negativa. Och även hört att Scarlett inte är med så mycket som hon borde vara.
Jennys kommentar; Jag har inte heller sett den första men funderar starkt på att göra det så jag kan se tvåan trots att den fått dålig kritik. Robert Downey Jr är ju grym minst sagt så ifall jag ser dem är det för hans skull.Robin Hood, går på bio nu
Från SF.se; "När den engelska armén är på väg hem från korstågen dör Kung Richard i Frankrike. Av en slump faller det på bågskytten Robin Longstride och hans vänner att föra hem Kung Richards krona till England. När han anländer känner han inte igen det land han växte upp i. Kung Richards kostsamma krig har gjort landet bankrutt och i hans frånvaro har kungens bror prins John krönts till ny kung. Då folket lider under kung Johns hänsynslösa styre, samtidigt som Englands ärkefiende Frankrike förbereder en invasion, står Robin Longstride mot sin vilja plötsligt i centrum för motståndskampen."
Emmas kommentar; Jag brukar gilla sånna här filmer, ex. braveheart eller the other boleyn girl. Och en ny version av Robin Hood låter lockande.
Linneas kommentar; Mums på äventyrsfilmer. Även om de är förutsägbara osv.
Jennys kommentar; Robin Hood gör sig bäst som räv. Visst Russell Crowe är bra skådis men jag har låga förväntningar på denna filmen.
Kajsas kommentar; Måste absolut se denna filmen! Även fast jag håller med Jenny att Robin Hood gör sig bäst som räv så kommer nog Crowe göra rollen rättvisa. Hoppas det inte blir platt fall!


Prince of Persia, premiär idag
Från SF.se; "Från producenten av ”Pirates of the Caribbean” kommer här ett actionäventyr som utspelar sig i det mytomspunna Persien. Prinsen Dastan (Jake Gyllenhaal) lever ett inte allt för seriöst liv, och motvilligt måste han samarbeta med en mystisk prinsessa (Gemma Arterton). Tillsammans är de tvungna att kämpa mot mörka krafter för att beskydda en uråldrig dolk som kan släppa lös ”The Sands of Time”. Dolken är en gåva från gudarna som gör att innehavaren kan gå tillbaka i tiden och ändra framtiden - och bli härskare över världen."
Emmas kommentar; Jag har spelat spelet (som är grymt) och jag gillar verkligen Jake Gyllenhaal. Trailern är mäktig. Så detta känns som ett måste för mig.
Linneas kommentar; Räcker att säga att Jake Gyllenhaal är med - då känns det självklart att man borde se den!
Jennys kommentar; Håller med Linnea till 100 %.
Kajsas kommentar; Den verkar cool och som mina kära vänner redan påpekat så gör Jake Gyllenhaal filmen extra sevärd.

Mer info.


Sex and the City 2,
27 maj
från SF.se; "Vad händer efter att du sagt ”ja”? Livet har allt som tjejerna någonsin drömt om, men det skulle ju inte vara ”Sex and the City” om det inte innehöll några fler överraskningar… denna gång i form av ett glamoröst, solstänkt äventyr som sveper tjejerna bort från New York till en av de mest luxuösa, exotiska och levande platsernapå jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn. Det är en flykt som kommer precis i rätt ögonblick för våra fyra vänner, som finner sig själva i – och kämpar mot det – de traditionella rollerna av äktenskap, föräldraskap och mer.
Trots allt, ibland bara måste man komma iväg med tjejerna."
Emmas kommentar; Jag är ingen inbiten SatC-tjej (konstigt nog), jag har sett några avsnitt sådär o sett första filmen som i mina ögon inte var sådär "yaahooo!" som alla påstår. Visst, den var bra. Och jag lär nog se tvåan också, frågan är bara om jag ska se den på bio?
Linneas kommentar; Jag försökte se första filmen en gång, men tröttnade efter typ en kvart. Inget för mig.
Jennys kommentar; Första filmen var seg, lång och tråkig. Är uppföljare någonsin bättre?
Kajsas kommentar; Jag har sett varenda avsnitt av SATC och tyvärr håller inte filmerna måttet. Man kan lika väl se ett par avsnitt istället för en hel film.


Dear John,
4 juni
Från SF.se; "En arg rebell, John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv. Det är tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt stark och Savannah lovar att vänta på John tills han har avslutat sin tjänstgöring inom armén. Men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att ta värvning igen. Under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i enannan man. När John kommer hem igen inser han Savannah är hans livs stora kärlek trots att hon är gift med en annan – och tar i och med det hans livs svåraste beslut."
Emmas kommentar: Ett måste för mig som älskar the Notebook, antar jag. Även om den verkar väldigt förutsägbar och som om man har sett det förut. Men jag ska se den! Så är det bara.
Jennys kommentar; Verkar somrig och skön, säkert helt okej chick-flick.
Kajsas kommentar; Inte riktigt min stil, men om den är i The Notebook andan så kan den nog bli riktigt bra.  


Mer info.the Twilight saga: Eclipse,
30 juni
Från SF.se; "En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad?"
Emmas kommentar: Boken man läste men inte kommer ihåg så mycket av. Men jag tror att denna kommer vara mer i min stil än New Moon, som jag anser var sämre än Twilight. Mer action och vampyrer. Yeah! Måste inflika att det är coolt att de inte har samma regisör i någon utav filmerna, så det kan gå lite hur som helst.
Linneas kommentar; Nej nu börjar man ju tröttna lite känner jag. Hela vampyrhetsen över världen känns som något man börjar vilja ta avstånd till skulle jag nog påstå.
Jennys kommentar; Jag är ganska säker på att även denna film kommer vara en stor besvikelse men finner ändå mig själv titta på trailern tre gånger i rad och hoppas, hoppas att filmen denna gången kommer leva upp till böckernas magi.
Kajsas kommentar; Jag har inte sett New Moon och har inga planer att se Eclipse heller. Som Linnea säger, det har blivit för mycket av vampyrgenren.


Shrek 4, 7 juli
Från SF.se; "Det gröna träsktrollet Shrek är snart tillbaks i det fjärde äventyret i Dreamworks framgångsrika serie."
Emmas kommentar: Shrek är en av de få filmerna som efterföljarna fungerar lika bra (om inte bättre) som den första. Och den passar alla i familjen. Detta är då den absolut sista filmen om Shrek, och det vore synd att missa den.
Jennys kommentar; Första Shrekfilmen är ett mästerverk i mina ögon, tvåan var bra och trean dålig. Vet inte vad jag ska förvänta mig av den här men jag hoppas på nånting i stil med ettan, fylld med paralleller till kända verk och karaktärerer från alla möjliga håll men ändå genuint fin och rolig för barn.
Kajsas kommentar; Älskar, älskar, älskar Shrek! Första filmen var pure magic, tvåan och trean var inte riktigt på samma nivå, som det kan bli med uppföljare. Kommer jag kolla in fyran? Självklart!

Mer info.


Salt, 3 september
Från SF.se; "Evelyn Salt är en CIA officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt land. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot."
Emmas kommentar: Jag börjar mer och mer gilla Angelina Jolie, på vita duken ialla fall. Hon är grymt bra i Changeling och hört att hon är bra som Evelyn Salt också. Filmen verkar vara väldigt amerikansk - patriotisk, mycket action och stereotypisk. Men det ser ut som en bra rulle. Lite fun facts kanske är att Tom Cruise skulle spela huvudrollen, men Jolie fick ta över efter att Cruise hoppat av.
Jennys kommentar; Tycker precis som Emma att det verkar vara en typisk amerikansk actionrulle. Angelina är en bra skådespelerska och jag förväntar mig att bli positivt överraskad.

Brad PittBrad Pitt föddes den 18 december 1963 (och alltså är hela 46 år, galet) i Oklahoma, men spenderade barndomen i Springfield, Missouri. Han påbörjade en journalist-utbildning men hoppade av strax innan han slutfört den. Genombrottet som skådespelare kom 1991 tack vare rollen i Thelma & Louise och sedan dess har han gått från klarhet till klarhet och är sedan länge en av Hollywoods bäst betalda skådespelare. Brad syns ofta i skvallerpressen, efter ett äktenskap med Jennifer Aniston mellan 2000-2005, och nu tillsammans med Angelina Jolie sedan 2005. De har sex barn tillsammans, varav tre är adopterade.

Visste du att Brad...
- kallades för Brad the Pitt-bull i skolan?
- träffade Jennifer Aniston första gången tack vare en blindträff som deras agent anordnade?
- äger ett slott på Franska Rivieran värt 72 miljoner dollar? Ingår gör en skog, en sjö och en vallgrav. Johnny Depp och Bono är grannar.
- skadade armen under inspelningen av Se7en, något som sedan skrevs in i manuset?
- anser att bl.a. Gökboet, Apornas Planer och Saturday Night Fever är hans favoritfilmer?
- är portad från Kina pga hans roll i kontroversiella Sju år i Tibet?

Filmer i urval:
- Thelma & Louise
- True Romance
- Se7en
- Sleepers
- Fight Club
- Snatch.
- Ocean's Eleven
- The Curious Case of Benjamin Button
- Inglorious BasterdsDamn all these beautiful girls

Om ni nu har missat denna version av Sean Kingstons "beautiful girls" - ta en titt på klippet här under!
Så himla härlig. Russell Crowe ser inte ut att trivas, haha. Detta är i en intervju inför nya Robin Hood-filmen. Måste säga att jag gillar Kevin's dancemoves. Såhär kan du se Russell Crowe, Alan Doyle, Scott Grimes och Kevin Durand i nya Robin Hood-filmen, då de inte sjunger.

HorsemenSkådespelare: Dennis Quaid, Ziyi Zhang, Clifton Collins Jr, Lou Taylor Pucci m.fl.

Regi: Jonas Åkerlund

År: 2009

Vunnit: Inget, ännu.

 

Mystiska och bestialiska mord härjar i staden där Aidan Breslin (Quaid) jobbar. När han undersöker dessa råa mord ser han en koppling mellan dem. Det är genom texten ”come and see” som är skrivet på väggen som ger honom en känsla av att han vet vad detta är. Genom bibeln hittar han svaret. Krig, svält, pest och döden, mer känt som the horsemen of the apocalypse. Samtidigt som han försöker lösa gåtan glider hans söner alltmer ifrån honom och innan han vet ordet av har allting tagit oanade konsekvenser där han själv blir inblandad. 

På fodralet stod det att det var i samma anda som Se7en och Saw-filmerna. Se7en är en av mina favoritfilmer och jag älskar den sortens film, lite sådär ruggigt. Tyvärr håller inte Horsemen måttet för mig och kommer absolut inte upp i Se7ens nivå.

I början gillade jag filmen och hoppades att det skulle hålla i sig. Det gjorde det inte. Först trodde jag att det var fyra mord. Sen trodde jag att det var fyra mördare. Sen… tappade jag intresset. Det blev rörigt. Slutet var stressat som om de inte hade mycket tid kvar. Sådär.

 

Förresten, Peter Stormare var med, i en liten roll. Men oroa er inte, han lyckades vara precis så som vi är vana vid. Fast utan accent då.


Nanny Diaries


Skådespelare:
Scarlett Johansson, Donna Murphy, Alicia Keys, Laura Linney, Paul Giamatti och Chris Evans
Regi: Shari Springer Berman och Robert Pulcini
År: 2007
Vunnit: ingen men har en nominering

Annie Braddock(Scarlett Johansson) har precis slutat skolan och är väldigt osäker på vad hon ska göra i framtiden. Av en slump träffar hon mrs. X(Laura Linney) som erbjuder henne ett jobb hos henne som nanny till deras son Grayer(Nicholas Art). Annie tackar såklart ja, vem tackar liksom nej till att få flytta till Upper East Side och bo i en lyxlägenhet med allt som ingår? Och att passa en enda liten unge är väl inte så svårt heller? Men det är svårare än vad Annie tror. Hon får mer uppgifter än att passa Grayer, hon måste ljuga för sin mamma (som tror att hon sysslar med något helt annat) och hon har fått en mycket sträng regel - att hon får inte dejta någon för då åker hon ut. Det är väldigt svårt då det bor en "Harward Hottie"(Chris Evans) i huset. Och till råga på allt finns det fler problem än just Annies i familjen...

Det är svårt att sätta betyg på den här rullen, känner jag. Det känns som om Disney möter Sex and the City eller Djävulen bär Prada. Allt är så glatt, sterotypiskt och man kan nästan känna vad som kommer att hända. Medelklasstjejen kommer till storstaden och förbjuden kärlek uppstår. Man fattar redan att detta kommer inte bli någon dans på rosor och hur allt kommer att sluta. Men ändå är det något som får mig att totalgilla den här filmen.

Mycket bra skådisar som ScarJo och Laura Linney, bland andra, räddar upp filmen och gör att detta inte blir någon Disneyfilm á la Föräldrafällan-stuk. För trots alla färger, vackra kläder, glitter o glamouren så ser man baksidan av hur det är att vara nanny i en rik familj och många av oss känner säkert igen oss hos Annie - vet inte riktigt vad hon ska göra i framtiden, vet inte riktigt på vem hon är och vad hon vill etc. Så ja, detta är en intressant film ändå. Ska du se en lättsam chick flick-rulle (ja, jag kategoriserar filmen som det) så rekomenderar jag denna film. En film som både får dig att måbra, skratta och gråta på samma gång.Jessica Alba


Jessica Alba föddes den 28 april 1981 i Pomona, Kalifornien i USA. Hennes pappa är från Mexico och hennes mamma är fransk-dansk. Hon har velat bli skådespelerska sedan hon var fem år och tog sin första kurs när hon var tolv. Hennes filmdebut kom 1993 i komedin Camp Nowhere, då huvudpersonen hade hoppat av och Jessica fick rollen för att hon hade samma hårfärg. Jessica har även blivit utnämnd till flera "Sexiest Women of the Year"-priser, hon tillexempel vann första plats på Maxim's Hot 100 Babe List 2001 och även kallad "Sex star of the year" av Playboy. Jessica själv ogillar att många ser henne som sexobjekt och hotade att stämma Hugh Hefner när han hade henne på omslaget utan att hennes tillåtelse.

Visste du att Jessica...

- älskar djur men hatar reptiler och katter.
- 2006 var hon nominerad som sämsta skådespelerskan för Into the blue och Fantastic four.
- när hon var liten gjorde lagade hon sin mat själv för att ha koll på sin vikt och hälsa.
- erkänner att hon är sport-fanatisk
- Haft stora problem med. bland annat lungorna och haft anorexia
- hennes BH som hon hade i Sin City såldes på eBay för $1,025
- gift med Cash Warren och har en dotter på 2 år, Honor Marie Warren.

Filmer i urval;

- Into the Blue
- Fantastic four
- Sin City
- Flipper
- Honey
- Never Been Kissed
- the Eye
- Good Luck Chuck
- Valentine's day
- The Love Guru

Rewind&Play - lite bättre, lite mer personlig

I och med den nya headern har vi bestämt oss för att bli lite bättre o mer personlig. Detta är trots allt en blogg och ingen wannabe-IMDB-sida. Så, ja. Take it or leave it. Och angående att vi är så dåliga på att uppdatera stavas; S-T-U-D-E-N-T-E-N.


Men vi kommer tillbaka. Var så säker på det. Vad tycks om headern? Haha.