Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Nanny Diaries


Skådespelare:
Scarlett Johansson, Donna Murphy, Alicia Keys, Laura Linney, Paul Giamatti och Chris Evans
Regi: Shari Springer Berman och Robert Pulcini
År: 2007
Vunnit: ingen men har en nominering

Annie Braddock(Scarlett Johansson) har precis slutat skolan och är väldigt osäker på vad hon ska göra i framtiden. Av en slump träffar hon mrs. X(Laura Linney) som erbjuder henne ett jobb hos henne som nanny till deras son Grayer(Nicholas Art). Annie tackar såklart ja, vem tackar liksom nej till att få flytta till Upper East Side och bo i en lyxlägenhet med allt som ingår? Och att passa en enda liten unge är väl inte så svårt heller? Men det är svårare än vad Annie tror. Hon får mer uppgifter än att passa Grayer, hon måste ljuga för sin mamma (som tror att hon sysslar med något helt annat) och hon har fått en mycket sträng regel - att hon får inte dejta någon för då åker hon ut. Det är väldigt svårt då det bor en "Harward Hottie"(Chris Evans) i huset. Och till råga på allt finns det fler problem än just Annies i familjen...

Det är svårt att sätta betyg på den här rullen, känner jag. Det känns som om Disney möter Sex and the City eller Djävulen bär Prada. Allt är så glatt, sterotypiskt och man kan nästan känna vad som kommer att hända. Medelklasstjejen kommer till storstaden och förbjuden kärlek uppstår. Man fattar redan att detta kommer inte bli någon dans på rosor och hur allt kommer att sluta. Men ändå är det något som får mig att totalgilla den här filmen.

Mycket bra skådisar som ScarJo och Laura Linney, bland andra, räddar upp filmen och gör att detta inte blir någon Disneyfilm á la Föräldrafällan-stuk. För trots alla färger, vackra kläder, glitter o glamouren så ser man baksidan av hur det är att vara nanny i en rik familj och många av oss känner säkert igen oss hos Annie - vet inte riktigt vad hon ska göra i framtiden, vet inte riktigt på vem hon är och vad hon vill etc. Så ja, detta är en intressant film ändå. Ska du se en lättsam chick flick-rulle (ja, jag kategoriserar filmen som det) så rekomenderar jag denna film. En film som både får dig att måbra, skratta och gråta på samma gång.
Kommentarer

Alexandra

hehe :) kommer nog bli kul! :D

2010-05-09 @ 13:03:34
URL: http://phose.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: