Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Prince of PersiaSkådespelare: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina m.fl.

Regi: Mike Newell

År: 2010

Vunnit: Inget, ännu.


Prince of Persia är baserad på datorspelet med samma namn och den handlar om prins Dastan spelad av Jake Gyllenhaal. Strax efter det att prinsen hittar en mystisk dolk blir han utsatt för en komplott och han tvingas fly från palatset med en prinsessa vid namn Tamina. Hon visar sig snart ha helt andra motiv än att hjälpa prinsen ur knipa och dolken visar sig ha kraften att vända tiden tillbaka och, i fel händer, förgöra världen. 

Jag hade höga förhoppningar på denna filmen och den var precis som jag trodde. Berättelsen är enkel men bra och spännande och man blir aldrig uttråkad vilket är något jag gillar och tycker är väsentligt i den här sortens filmer egentligen.

 

Filmen är som sagt actionfylld och ser stundvis överdrivet animerad ut, möjligtvis ett försök att få filmen att likna spelet en aning mer. Det var annorlunda att se Jake i en sådan här roll, där hans talang som skådespelare kanske inte står i centrum lika mycket som hans fysik. Men Jake passar faktiskt som actionhjälte och glimten i ögat finns där genom hela filmen. Att han pratar med en brittisk accent känns lite fel men helhetesintrycket är ändå helt positivt. Absolut sevärd!

 

 

 
Kommentarer

Julia

Om inte annat så har man ju Jake['s kropp] att kolla på genom filmen ;)

2010-05-21 @ 13:29:16
URL: http://jhandersson.blogg.se/
Linnea

Bra recension!!! Måste. Se. Hoppas den kommer upp på något barely legal ställe snart :D

2010-05-21 @ 21:17:20
URL: http://episkt.webblogg.se/
Jimmy

Ingen discomusik denna gången iaf xD

2010-05-22 @ 17:48:53Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: