Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Vilken film ska man välja?

Det kommer ju hur mycket filmer som helst nu på bio! Men frågan är, vilken film ska man se på bio? Vilken film skulle ni sett av dessa om ni bara fick välja en? Vi på Rewind&Play kommenterar några kommande filmer. Släng gärna in en kommentar du med!

 


 


Iron Man 2, går på bio nu
från SF.se;"Stark är under stark press från regeringen, pressen och allmänheten att dela med sig av sin teknologi till militären, men vägrar då han är rädd att hemligheten bakom Iron Man-teknologin ska hamna i fel händer. Med Pepper Potts och James ”Rhodey” Rhodes vid sin sida bildar Tony nya allianser och konfronterar nya, kraftfulla fiender."
Emmas kommentar; Jag har inte sett första Iron Man än, och det som lockar mig i tvåan är mest skådespelarna. Har hört lite blandade kommentarer om filmen. Mest negativa. Och även hört att Scarlett inte är med så mycket som hon borde vara.
Jennys kommentar; Jag har inte heller sett den första men funderar starkt på att göra det så jag kan se tvåan trots att den fått dålig kritik. Robert Downey Jr är ju grym minst sagt så ifall jag ser dem är det för hans skull.Robin Hood, går på bio nu
Från SF.se; "När den engelska armén är på väg hem från korstågen dör Kung Richard i Frankrike. Av en slump faller det på bågskytten Robin Longstride och hans vänner att föra hem Kung Richards krona till England. När han anländer känner han inte igen det land han växte upp i. Kung Richards kostsamma krig har gjort landet bankrutt och i hans frånvaro har kungens bror prins John krönts till ny kung. Då folket lider under kung Johns hänsynslösa styre, samtidigt som Englands ärkefiende Frankrike förbereder en invasion, står Robin Longstride mot sin vilja plötsligt i centrum för motståndskampen."
Emmas kommentar; Jag brukar gilla sånna här filmer, ex. braveheart eller the other boleyn girl. Och en ny version av Robin Hood låter lockande.
Linneas kommentar; Mums på äventyrsfilmer. Även om de är förutsägbara osv.
Jennys kommentar; Robin Hood gör sig bäst som räv. Visst Russell Crowe är bra skådis men jag har låga förväntningar på denna filmen.
Kajsas kommentar; Måste absolut se denna filmen! Även fast jag håller med Jenny att Robin Hood gör sig bäst som räv så kommer nog Crowe göra rollen rättvisa. Hoppas det inte blir platt fall!


Prince of Persia, premiär idag
Från SF.se; "Från producenten av ”Pirates of the Caribbean” kommer här ett actionäventyr som utspelar sig i det mytomspunna Persien. Prinsen Dastan (Jake Gyllenhaal) lever ett inte allt för seriöst liv, och motvilligt måste han samarbeta med en mystisk prinsessa (Gemma Arterton). Tillsammans är de tvungna att kämpa mot mörka krafter för att beskydda en uråldrig dolk som kan släppa lös ”The Sands of Time”. Dolken är en gåva från gudarna som gör att innehavaren kan gå tillbaka i tiden och ändra framtiden - och bli härskare över världen."
Emmas kommentar; Jag har spelat spelet (som är grymt) och jag gillar verkligen Jake Gyllenhaal. Trailern är mäktig. Så detta känns som ett måste för mig.
Linneas kommentar; Räcker att säga att Jake Gyllenhaal är med - då känns det självklart att man borde se den!
Jennys kommentar; Håller med Linnea till 100 %.
Kajsas kommentar; Den verkar cool och som mina kära vänner redan påpekat så gör Jake Gyllenhaal filmen extra sevärd.

Mer info.


Sex and the City 2,
27 maj
från SF.se; "Vad händer efter att du sagt ”ja”? Livet har allt som tjejerna någonsin drömt om, men det skulle ju inte vara ”Sex and the City” om det inte innehöll några fler överraskningar… denna gång i form av ett glamoröst, solstänkt äventyr som sveper tjejerna bort från New York till en av de mest luxuösa, exotiska och levande platsernapå jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn. Det är en flykt som kommer precis i rätt ögonblick för våra fyra vänner, som finner sig själva i – och kämpar mot det – de traditionella rollerna av äktenskap, föräldraskap och mer.
Trots allt, ibland bara måste man komma iväg med tjejerna."
Emmas kommentar; Jag är ingen inbiten SatC-tjej (konstigt nog), jag har sett några avsnitt sådär o sett första filmen som i mina ögon inte var sådär "yaahooo!" som alla påstår. Visst, den var bra. Och jag lär nog se tvåan också, frågan är bara om jag ska se den på bio?
Linneas kommentar; Jag försökte se första filmen en gång, men tröttnade efter typ en kvart. Inget för mig.
Jennys kommentar; Första filmen var seg, lång och tråkig. Är uppföljare någonsin bättre?
Kajsas kommentar; Jag har sett varenda avsnitt av SATC och tyvärr håller inte filmerna måttet. Man kan lika väl se ett par avsnitt istället för en hel film.


Dear John,
4 juni
Från SF.se; "En arg rebell, John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv. Det är tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt stark och Savannah lovar att vänta på John tills han har avslutat sin tjänstgöring inom armén. Men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att ta värvning igen. Under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i enannan man. När John kommer hem igen inser han Savannah är hans livs stora kärlek trots att hon är gift med en annan – och tar i och med det hans livs svåraste beslut."
Emmas kommentar: Ett måste för mig som älskar the Notebook, antar jag. Även om den verkar väldigt förutsägbar och som om man har sett det förut. Men jag ska se den! Så är det bara.
Jennys kommentar; Verkar somrig och skön, säkert helt okej chick-flick.
Kajsas kommentar; Inte riktigt min stil, men om den är i The Notebook andan så kan den nog bli riktigt bra.  


Mer info.the Twilight saga: Eclipse,
30 juni
Från SF.se; "En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död. Men vad är vad?"
Emmas kommentar: Boken man läste men inte kommer ihåg så mycket av. Men jag tror att denna kommer vara mer i min stil än New Moon, som jag anser var sämre än Twilight. Mer action och vampyrer. Yeah! Måste inflika att det är coolt att de inte har samma regisör i någon utav filmerna, så det kan gå lite hur som helst.
Linneas kommentar; Nej nu börjar man ju tröttna lite känner jag. Hela vampyrhetsen över världen känns som något man börjar vilja ta avstånd till skulle jag nog påstå.
Jennys kommentar; Jag är ganska säker på att även denna film kommer vara en stor besvikelse men finner ändå mig själv titta på trailern tre gånger i rad och hoppas, hoppas att filmen denna gången kommer leva upp till böckernas magi.
Kajsas kommentar; Jag har inte sett New Moon och har inga planer att se Eclipse heller. Som Linnea säger, det har blivit för mycket av vampyrgenren.


Shrek 4, 7 juli
Från SF.se; "Det gröna träsktrollet Shrek är snart tillbaks i det fjärde äventyret i Dreamworks framgångsrika serie."
Emmas kommentar: Shrek är en av de få filmerna som efterföljarna fungerar lika bra (om inte bättre) som den första. Och den passar alla i familjen. Detta är då den absolut sista filmen om Shrek, och det vore synd att missa den.
Jennys kommentar; Första Shrekfilmen är ett mästerverk i mina ögon, tvåan var bra och trean dålig. Vet inte vad jag ska förvänta mig av den här men jag hoppas på nånting i stil med ettan, fylld med paralleller till kända verk och karaktärerer från alla möjliga håll men ändå genuint fin och rolig för barn.
Kajsas kommentar; Älskar, älskar, älskar Shrek! Första filmen var pure magic, tvåan och trean var inte riktigt på samma nivå, som det kan bli med uppföljare. Kommer jag kolla in fyran? Självklart!

Mer info.


Salt, 3 september
Från SF.se; "Evelyn Salt är en CIA officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt land. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot."
Emmas kommentar: Jag börjar mer och mer gilla Angelina Jolie, på vita duken ialla fall. Hon är grymt bra i Changeling och hört att hon är bra som Evelyn Salt också. Filmen verkar vara väldigt amerikansk - patriotisk, mycket action och stereotypisk. Men det ser ut som en bra rulle. Lite fun facts kanske är att Tom Cruise skulle spela huvudrollen, men Jolie fick ta över efter att Cruise hoppat av.
Jennys kommentar; Tycker precis som Emma att det verkar vara en typisk amerikansk actionrulle. Angelina är en bra skådespelerska och jag förväntar mig att bli positivt överraskad.


Kommentarer

Anonym

Jag hade tittat på Shrek!!! :D

2010-05-19 @ 13:12:39
BlueRoseCase

Jag är ju oftast kärringen mot strömmen men jag väljer ingen av filmerna ovan. Istället skulle jag kolla upp vad Folkets Bio erbjuder...

2010-05-19 @ 17:50:19
URL: http://bluerosecase.blogg.se/
▲ p i n k n a t i o n . s e

Sv; Ebay ^^

2010-05-19 @ 17:56:59
URL: http://pinknation.se
Lina -Zooda-

Twilight och Salt! :D Tycker jag i alla fall :)

2010-05-19 @ 18:19:36
URL: http://zooda.blogg.se/
Mikaela

Jag vill se Satc, Dear John, Eclipse, Shrek 4 och Salt.

Salt eftersom jag var där när de spelade in. Träffade Liev Schrieber, men missade Angelina med minuter.. :/

2010-05-19 @ 19:02:07
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se/
Jennifer

Oj vad svårt, men om man bara får välja en måste det nog bli "Dear John". Författaren bakom "Dear John" ligger ju också bakom "The Notebook", så det får man inte missa.

2010-05-19 @ 19:24:50
Micaela

Ni har glömt The Last Song. Den är underbar som fasen! Såg den igår :)

2010-05-20 @ 09:54:37
URL: http://dogirl.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: