Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Twilight regerar?


Ja, som ni ser är det mycket Twilight på IMDB's toplistor (ja, i hela världen vill jag påstå). Förvånade?

Imorgon börjar december och vi kommer nog ha lite spännande saker i bloggen under demecember månad, om all teknik vill fungera, så att säga. Skicka gärna in recensioner (genom "kontakta oss" till vänster) och svara gärna på denna fråga;


(Vilken kändis är din favorit?) 

Kontakta oss.

Har du några synpunkter eller vill du skicka in en recension*? Skicka gärna in detta formuläret till oss.

Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:


* Recension; skicka in en recension till oss. Se till att du har filmens namn, vad filmen handlar om och vad du tyckte om filmen samt ditt betyg. Se också till att du skriver din blogg-adress (om du har en blogg) längst ner på ditt meddelande så vi kan länka dig om din recension kommer med på bloggen. Vi väljer ut recensionerna.

Fem filmer jag INTE kommer att missa.


Dessa fem filmer kommer inom kort till Sverige (förhoppningsvis) och här är lite kort om dem(klicka på titeln för trailern, öppnas i nytt fönster);

Brothers, filmen har premiär den 4:e december i USA och kommer till Sverige den 26 februari nästa år. Filmen handlar om en man Sam (Tobey Maguire) som ber sin yngre bror (Jake Gyllenhaal) att ta hand om hans familj när han åker iväg i kriget. De får reda på att han dör i kriget och hans fru (Natalie Portman) söker tröst hos hans bror (Gyllenhaal). Tills Sam kommer hem igen...

Me and Orson Welles, filmen hade premiär den 25:e November i USA och vet inte när den kommer till Sverige. Filmen utspelas 1937 och handlar om Richard (Zac Efron) som får en roll i unga, egocentriska Orson Welles (Christian McKay) Shakespeare's pjäs "Julius Ceasar". Han blir kär i sin motspelerska Sonja(Claire Danes) som i sin tur har en affär med Welles för att lyckas i karriären.  

Avatar, filmen har premiär den 18 December i år(Sverige). Filmen handlar om Jake(Sam Worthington), en amerikans soldat som (tillsammans med en hel armé) åker till en annan planet Pandora där det finns värdefulla mineraler som kommer göra dem rika på jorden. Se trailern! Måste-se-film som tog låång tid att göra.

Sherlock Holmes, filmen har premiär den 1 Januari i Sverige. Detektiven Sherlock (Robert Downey Jr) och hans följeslagare Watson (Jude Law). Och även Rachel McAdams syns i denna coola (om jag får säga det även om jag bara har sett trailern?) och fartfyllda action/drama/kriminal rulle fylld med mysterium.

The Princess and the Frog, filmen har premiär den 5 februari i Sverige nästa år. Filmen handlar om Tiana(Anika Noni Rose) som bor i New Orleans på 1920 talet (?) och träffar en förtrollad groda Naveen(Bruno Campos) som av misstag tror att Tiana är den prinsessan som kan bryta hans förtrollning. Men allt blir fel och de måste ge sig iväg och ställa allt till rätta innan det är försent. Filmen är den första tecknade filmen Disney har gjort sedan 2004("kogänget") och det är skönt att den tecknade filmen kommer tillbaka á la Disney.


Så, det var lite smakprov på vad december och början av 2010 kommer att erbjuda. Och jag, jag är väldigt glad och nyfiken på dessa filmer. Vilken film ser du fram emot nu i december och 2010?


Postat av Em.   


Lite nyheter på bloggen.

Ny design, nya tag!
Mer nyheter på bloggen är bland annat
 
- Google- Translation, så människor från andra länder också kan läsa (även om det kanske inte är världens bästa översättning)
- En liten röstning som kommer att uppdateras ganska ofta - rösta på!
- Premiär- nedräkningar, för filmer som vi längtar efter (har du tips om spännande filmer - skicka en kommentar till oss!)
- Två nya kategorier; Veckans kändis och Svenskt. Veckans kändis har vi kört i två veckor nu men den förtjänar en egen kategori.

Sedan är det lite smågrejer som du säkert kommer att upptäcka, ju mer du läser. Och ja, välkommen alla nya läsare! Om ni vill och har lust lägg gärna till oss på Bloglovin', det skulle betyda väldigt mycket. Ha det så bra och fortsätt kolla på film!

/Em.

Inglorious Basterds
Skådespelare: Brad Pitt, Eli Roth, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Diane Kruger.
Regi: Quentin Tarantino
År: 2009
Vunnit: 2 pris och en nominering


Under de tyska ockupationerna av Frankrike blir Shosanna (Laurent) vittne till avrättningen av hennes familj som är utförd av nazistöversten Hans Landa (Waltz) och hans armé. Shosanna flyr till Paris där hon lever under ett annat namn och jobbar som biografägare. Hon svär att hämnas när en tysk soldat visar intresse för henne.

 

I en annan del av Europa finns löjtnant Aldo Raine (Pitt) som har samlat ihop ett gäng judisk-amerikanska soldater för att döda nazister, helt enkelt. Reines lilla grupp blir kända som ”the basterds” och slår sig senare samman med den tyska skådespelerskan Bridget von Hammersmark (Kruger) för att smida en plan hur de kan störta Hitler.

 

De planerar att utkräva hämnd på Shosannas biograf, där de spelar en film med den tyska soldaten som visade intresse för Shosanna i huvudrollen, och där har Shosanna förberett sin egna lilla hämnd...


Jag älskade filmen från första stund. Innan jag såg den så varnade folk mig för att den var rå och hemsk. Ja, det är ju Tarantino, kan man förvänta sig annat?

Jag tyckte den var rolig. Hemsk visserligen, men ändå rolig. Det fanns sådana typiska Tarantino detaljer med, som när det helt utan förvarning kommer ett kapitel med en av "the basterds" med underbar musik till. Eller när de pratar om en massa tjafs egentligen som inte har med saken att göra. Då myser jag.
Skådespelarna är bra (ja, Pitt också) men allra bäst är Christoph Waltz, som spelar den råa och kalla Hans Landa. Jag kan helt enkelt inte tycka illa om honom, han är awesome.
Huruvida det stämmer överens med verkligheten är betydelselöst, den är verkligen en sevärd film! Hoppas på Oscars!

Favoritscen: När "the basterds" ska låtsas vara italienare och får problem då Landa talar flytande italienska. Själva kan de inte ett ord. Brad Pitt talar de få italienska ord han kan med en fruktansvärd sydstatsdialekt brytning. Jag kunde inte sluta skratta.
Postat av: Kaj

Valentine's Day

När vi ändå är inne på STORA stjärnor och KÄRLEKSfilm så kan vi ju nämna Valentine's Day som har premiär runt alla hjärtans dag (12:e för att vara exakt) nästa år (nedräkning kommer finnas i vår premiärspalt till vänster). För inte ska vi missa filmen som har skådisar som Anne Hathaway, Taylor Lautner, Bradley Cooper, Jessica Biel, Jessica Alba, Taylor Swift, Ashton Kutcher, Emma Roberts, Julia Roberts, Jennifer Garner, Patrick Dempsey, Jamie Foxx, Topher Grace, Eric Dane, Joe Jonas... och även här kan jag fortsätta i all oändlighet med listan. Lite roligt då man ser samband mellan ALLA!

Taylor Lautner dejtar (enligt många rykten) Taylor Swift som i sin tur var tillsammans med Joe Jonas som gjorde slut genom ett telefonsamtal på 25 sekunder. Topher Grace och Ashton Kutcher spelade som bekant vänner i That 70's Show och Topher var även med i Mona Lisas leende där Julia Roberts hade huvudrollen. Julia är faster till Emma Roberts. Eric Dane och Patrick Dempsey är läkare i Grey's Anatomy. Och Bradley Cooper... Han gillar helt enkelt love-feelgood-movies. Okej, det var inte alla. Jag tar tillbaka det.

Filmen handlar ialla fall om par och singlar i olika åldrar o stadier i Los Angeles och deras förberedelser inför Alla hjärtans dag. Den lilla information jag har hittat på internet. Jag tror att den här (om man jämför trailers och skådespelare) är mer feel-good och ljusare än "New York, I love you". Men jag låter det vara osagt tills jag sett filmerna. 

 

Postat av Em.

New York, I love you.

Vad får man om man lägger till STORA skådespelare med en STOR stad? Jo, filmen New York, I love you. Rollistan är lika lång som höghusen i New York. För att nämna några; Natalie Portman, Shia Labeouf, Bradley Cooper, Blake Lively, Robin Wright Penn, Orlando Bloom, Christina Ricci, Hayden Christensen, Rachel Bilson, Ethan Hawke, Drea de Matteo, Andy Garcia.. Ja, jag kan fortsätta i all oändlighet. Och Scarlett Johansson är en av många som skrivit manus. Filmen hade premiär 16 oktober i USA, och jag letar runt på internet men hittar ingen release för Sverige. Norge har premiär den 26 December, ialla fall. (Varför skall det alltid vara såhär när man bor i Sverige? Filmer kommer månader-år senare eller så kommer de inte alls.) 

I filmen får man följa flera olika människors liv i staden som aldrig sover. Sexig och rolig film om all kärlek från Tribeca till Central Park till Brooklyn. En kärleksförklaring till New York, skulle man kunna säga. Själv längtar jag (och hoppas!) att denna film kommer till Sverige. Egentligen spelar väl handlingen inte så stor roll, bara rollistan skulle få mig att köa utanför biografen i veckor. Jag återkommer med information OM eller/och NÄR den kommer till sverige, för er intresserade.Postat av Em

Taylor Lautner


Taylor Daniel Launter föddes 11 februari 1992 i Grand Rapids, Michigan. Taylor började med skådespeleriet 2001 då han spelade i "Shadow Fury" och sedan dök han upp i några avsnitt i "Summerland","The Bernie Mac Show", "My Wife and Kids" och hade en röstroll i "What's New, Scooby Doo?". Han var även Sharkboy i "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D" men hans stora genombrott blev Twilight-serien där han spelar Jacob Black, som synns mer och mer för varje film som kommer. Han har fått pris på "Teen Choice Awards" i kategorin "Choice Movie Fresh Face Male" för sin insats i Twilight.


Visste du att Taylor...
- Tränat karate sedan han var sex år och som tolv åring vann han Junior World Championships och har svart bälte.
- skulle egentligen inte få rollen som Jacob för han var för liten, så han tränade upp sig 13 kilo (!) för att få rollen.
- pratar både franska, nederländska o tyska.
- Hade inte läst Twilightböckerna innan han fick rollen. Han visste inte ens vad de handlade om.

Filmer i urval
- Twilight
- New Moon
- The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D
- Shadow Fury
Och kommande
- Eclipse (tredje filmen ur twilight-serien)
- Valentine's Day (båda filmerna kommer 2010) 


Postat av Em.

New Moon


Skådespelare
: Kristen Stewart, Tayler Lautner, Robert Pattinson, Peter Facinelli och Dakota Fanning
Regi: Chris Weitz
År: 2009
Vunnit: Ingenting ännu!


Uppföljaren till storfilmen Twilight är äntligen här och även denna handlar om Bella som är tillsammans med den ursnygge vampyren Edward. Men ganska tidigt i filmen lämnar han henne och hon hamnar då i något slags avdomnat och deprimerat tillstånd. Månaderna går och Bella hittar slutligen ett ljus i tillvaron när hon börjar umgås med Jacob Black. Samtidigt försöker vampyren Victoria döda henne som hämnd för att Edward dödade hennes man James, men som av en händelse visar det sig att Jacob är en varulv och hans flock av vargar räddar henne ett flertal gånger. Olika omständigheter leder sedan Edward att tror att Bella är död vilket då leder till att han åker till Italien för att be vampyrernas ”kungligheter” att ta hans liv. Bella gör då allt hon kan för att rädda honom…För att jämföra New Moon med den första filmen så var den bättre på många sätt. För det första så var den mycket snyggare. Jag kan väl inte vara den enda som stör sig på hur det ser ut när vampyrerna springer supersnabbt i Twilight? Sedan var Soundtracket riktigt bra den här gången! Inte lika ”Buffy och vampyerna” som min vän Linnea uttryckte det. Alltså inte cool, kickass-vampyr musik, utan något mer passande och bra låtar. Jag tyckte speciellt om Lykke Li’s låt ”Possibility” -sjukt fin låt.


För oss som upptäckte böckerna före hela hysterin drog igång och alla som har fastnat för böckerna, eller kanske bara första filmen, på efterhand behöver jag väl inte ens uppmana till biobesök såhär i höstmörkret, men filmen är absolut värd att se. Jag vill dock varna för att se filmen nu på en gång då alla galna 14 åringar kanske fortfarande inte har sett den. Jag såg filmen på Bergakungen i Göteborg dagen efter premiärdagen och så fort Jacob drog av sig tröjan fick jag lite panik när större delen av besökarna börja tjuta och fnissa av upphetsning. Kan erkännas att det faktiskt var ganska trevligt att titta på, resten av varulvarna är för övrigt inte heller helt fel att titta på. Go team Jacob! Slutligen vill jag varna för att slutet är, enligt min mening ganska värdelöst. Jag tänker inte avslöja någonting, men jag kunde i alla fall inte sluta hånskratta på fem minuter. Nästa film kommer redan i slutet av juni nästa år så nu är det bara att hålla sig till dess!

 


 Postat av; Jen

The Other Boleyn GirlSkådespelare: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana och Kristin Scott Thomas.
Regi: Justin Chadwick
År: 2008
Vunnit: Inget ännu, men har fått 3 nomineringar

Filmen handlar om två systrar, Anne (Portman) och Mary (Johansson) Boleyn som drivs av sin maktlystna farbror och lite mesige far att uppvakta Henry VIII (Bana) av England så att deras familj kan få mer status. Systrarna lämnar det enkla och bekymmerslösa liv de hade på landet för att leva vid det brittiska hovet. Det som börjar med ett försök att hjälpa familjen Boleyn utvecklas ganska snart till en bitter rivalitet mellan systrarna. Även om Mary har äkta känslor för kungen så kommer inte Anne ge sig förrän hon vunnit – och blir drottning av England.Jag gillade filmen för den handlar om ett av mina favoritkapitel i historien. Fastän jag hade kunskap från historialektionerna så blev det inte långtråkigt, tvärtom! Den tar upp vad många kan känna; hur långt kan jag gå och vilka sårar jag på vägen? På vissa delar blev jag överraskad och fick ställa mig frågor om det verkligen hände. Egentligen spelar det ingen roll, filmen är jättebra, speciellt Scarlett Johansson är fantastisk som den lågmälda Mary.


 

Postat av; Kaj

V For Vendetta

(Detta skulle egentligen publiceras innan igår då filmen gick på tv6, men efter lite strul publicerar vi det nu)

Skådespelare: Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Fry och Stephen Rea
Regi: Andy och Larry Wachowski,männen bakom Matrix
År: 2005-2006
Vunnit: 3 vunna (bland annat för "Best actress" (Natalie Portman) - Academy of Science Fiction)  och 16 nomineringar.

Framtidens London. Invånarna styrs under fruktan av sin kansler Adam Sutler och hans regering kallade "Fingermen". Media styrs av censurering och propaganda för regeringen. Invånarna är antingen hjärntvättade eller rädda för att ingripa.  
En ung flicka vid namn Evey smyger ut trots utegångsförbjudet och blir fångade av en grupp Fingers. Då dyker V upp, en Guy Fawkes-maskerad man och räddar henne. Han tar med henne upp på ett tak och spränger statyn av Old Bailey mitt framför Sutler och hans kompanjoner. Och det är början av V's plan att störta regeringen och hämnas och Evey som nu är efterlyst av regeringen är hans följeslagare även om det kan kosta henne livet att kämpa för rättvisa.Detta är en mycket bra film. Jag gillar skådespelarna, sättet filmen är filmat på och det händer något hela tiden vilket gör att de 132 minutrarna känns inte så länge. Filmen är baserad på den tecknade serien från 80-talet med samma namn, vilket jag tyvärr inte sett. Och de har även dragit väldigt tydliga parareller från Andra Världskriget. Ensam är inte stark. Var källkritisk. Kämpa för din vilja, är några saker jag skulle sammanfatta filmen med. Och slutscenen den femte November är inte att förglömma. Bara den gör att filmen höjs till en ny nivå i betygstegen.

 
Postat av Em.

Natalie PortmanFödd 1981 i Jerusalem, Israel

Hon blev upptäckt av en agent när hon var elva år och det var då menat att hon skulle haft en karriär som modell men hon ville hellre bli skådespelerska.
Hennes filmdebut och genombrott var i Léon med bland andra Jean Reno. Men det var inte förrän 1999 då hon spelade Drottning Padmé Amidala i Star Wars filmerna som Portman blev riktigt känd och hon fortsatte skådespela som gav henne belöning i form av en Oscarsnominering 2004 för sin roll i filmen Closer.  


Visste du?
-Att Portman har tagit examen i psykologi från Harvard University?
-Att hon har varit en vegetarian sen åtta års ålder?
-Att hon blev upptäckt i en pizzeria?
-Att Portman har blivit jämförd som den nya Audrey Hepburn?
-Att hon rakade sitt huvud i filmen V for Vendetta?


Filmer i urval:
-Léon
-Closer
-Star Wars Episodes I, II, III
-V for Vendetta
-The Other Boleyn Girl

Postat av: Kaj

Em's (Film på) Tv-Tablå


Detta är tips på några av veckans filmer som jag antingen har sett och tipsar om eller som jag skall se.

Måndag:
Helens små underverk, på kanal 9 klockan 21.00 (Amerikansk dramakomedi från 2004. I rollerna: Kate Hudson, John Corbett, Joan Cusack, Helen Mirren, Amber Valletta och Felicity Huffman. Regi: Garry Marshall.)
Baby Mama, på canal + comedy klockan 20.00 (Amerikansk komedi från 2008. I rollerna: Tina Fey, Amy Poehler och Greg Kinnear. Regi: Michael McCullers)
Twilight, på TV1000 klockan 20.00 (Amerikanskt drama från 2008. I rollerna: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Ashley Greene och Nikki Reed. Regi: Catherine Hardwicke)

Tisdag:
Scorpion King, tv6 klockan 21.00 (Amerikanskt actionäventyr från 2002. I rollerna: The Rock, Steven Brand, Michael Clarke Duncan, Kelly Hu och Bernard Hill. Regi: Chuck Russell)
Barnhemmet, canal+ action klockan 01.45 (Mexikansk-spansk skräckfilm från 2007. I rollerna: Belén Rueda, Fernando Cayo och Geraldine Chaplin. Regi: Juan Antonio Bayona.)
Sky captain and the world of tomorrow, tv1000action klockan 20.10 (Amerikansk-brittiskt-italiensk science fiction från 2004. I rollerna: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Giovanni Ribisi, Michael Gambon, Angelina Jolie, Trevor Baxter och Omid Djalili)

Onsdag:
Låt den rätte komma in,
canal + film 2 klockan 22.00 (Svensk skräckfilm från 2008. I rollerna: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson och Per Ragnar. Regi: Tomas Alfredson.)
27 Dresses, canal + first klockan 21.00 (Amerikansk romantisk komedi från 2008. I rollerna: Katherine Heigl, Malin Åkerman och James Marsden. Regi: Anne Fletcher.)

Torsdag:
PS I love you,
tv1000 klockan 12.00 (Amerikansk komedi från 2007. I rollerna: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gershon och Kathy Bates. Regi: Richard LaGravenese.)
Jakten på den försvunna skatten, Canal+action klockan 19.05 (Amerikansk action från 1981. I rollerna: Harrison Ford, Karen Allen och Wolf Kahler. Regi: Steven Spielberg)
Hellboy II, canal+action klockan 21.00 (Amerikansk actionäventyr från 2008. I rollerna: Ron Perlman, Selma Blair och Doug Jones. Regi: Guillermo del Toro.)

Fredag:
V for Vendetta,
tv6 klockan 21.00 (Amerikanskt action från 2005. I rollerna: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry och John Hurt. Regi: James McTeigue.)
Oceans eleven, kanal 5 klockan 21.30 (Amerikansk thriller från 2001. I rollerna: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts och Andy Garcia. Regi: Steven Soderbergh.) 

Lördag:
Gilbert Grape,
tv4 klockan 15.30 (Amerikanskt drama från 1993 med bland andra Johnny Depp och Leonardo Decaprio)
Transformers, tv4 klockan 21.25 (Amerikansk sicence fiction från 2007 med Shia Labeouf och Megan Fox)

Söndag:
På spaning med Bridget Jones,
tv3 21.00 (Brittisk komedi från 2004. I rollerna: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Jim Broadbent, Gemma Jones och James Faulkner. Regi: Beeban Kidron.)


V for Vendetta kommer på fredag på tv6. Recesion kommer inom kort.
_________________________________________________________
Har du fler tips på filmer den här veckan? Släng upp en kommentar :)

Vilka är vi som driver bloggen?


Bloggnamn: Kajsa
Bästa film: Pulp Fiction, Blåsningen, Some like it hot, Star Wars, Indiana Jones, Forrest Gump, Sagan om ringen triologin, Disney - bara för att nämna några!
Sämsta film: Date Movie. Helt klart.
Filmscen: Slutscenen i Blåsningen är helt oslagbar!
Genre: Äventyr, Animerat, Oldies, Krig
Replik: “Then let us be rid of it... once and for all! Come on, Mr. Frodo. I can't carry it for you... but I can carry you!” (Sagan om konungens återkomst)
Skådis: Tom Hanks, Gary Oldman, Paul Newman, Natalie Portman, Keira Knightley, Johnny Depp, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman, Harrison Ford etc etc.
Regissör: Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Tim Burton, Alfred Hitchcock, Billy Wilder.
Bästa filmmusik: Låtarna från Disney är klassiska, men annars gillar jag melodierna i Blåsningen och Den tredje mannen. Tarantinos filmer har alltid bra musik.
Bästa TV-serie: M*A*S*H, Monty Python’s Flying Circus, Scrubs och har börjat så smått att se på True Blood.
Bästa karaktär: Hawkeye från M*A*S*H, James Bond, Indiana Jones.
Bloggnamn: Jenny
Bästa film:
Fight Club, The Matrix, Forrest Gump, Edward Scissorhands, The Usual Suspects, The Notebook, Snatch, Memento, 500 days of summer...
Sämsta film: Måste hålla med Kaj, Date Movie är ganska värdelös..
Bästa filmscen: När Anakin/nybliven Darth Vader går mot jeditemplet för att döda alla barnen (Star Wars – Revenge of the sith) Även när kejsaren utfärdar order 66, alltså att man ska döda alla jedis och Yoda tappar käppen när han känner av all deras smärta. Ojojoj jag gråter nästan nu.

Bästa replik: The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. (Verbal i The Usual Suspects 1995) ELLER "Oh man, I shot Marvin in the face." (Vincent i Pulp Fiction 1994)

Bästa genre: Thriller, drama, action, romantiska komedier, musikaler
Bästa skådis: Edward Norton, Zooey Deschanel, Nathalie Portman, Tom Hanks, Kevin Spacey, Ewan McGregor, Adrian Grenier, Penelope Cruz
Bästa regisör: Quentin Tarantino, Wes Anderson, Guy Ritchie, David Fincher, Tim Burton
Bästa filmmusik: Rent soundtrack, Disneyfilmer, A Hard Day's night, The Rocky Horror Picture Show, 500 Days of Summer
Bästa tvserie: Entourage, Scrubs, Heroes, Desperate Housewives, One tree hill, The Vampire Diaries, Freaks and Geeks och True Blood.
Bästa karaktär:
Forrest Gump, Noah i Notebook, Elliot från Scrubs, Eric i True Blood

Bloggnamn:Emma
Bästa Film:
a Love Song for Bobby Long, Moulin Rouge, the Other Boleyn Girl, Deer hunter, Forrest Gump & Changeling ligger väldigt högt på min lista.
Sämsta film:
Disaster Movie, no doubt about that.
Bästa filmscen: Oj, har en hel del. Men säger slutscenerna i V for Vendetta.
Bästa replik: "The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return" (Moulin Rouge)
Bästa genre: Romantiska komedier, chic-flics och filmer baserade på noveller och verkliga händelser.
Bästa skådis:
Scarlett Johansson, Natalie Portman, John Travolta, Kristin Scott Thomas, Tom Hanks, Johnny Depp och Heath Ledger för att nämna några.
Bästa regisör: Shainee Gabel, Tarantino, Baz Luhrmann och Justin Chadwick, bland annat.
Bästa filmmusik: Förutom de klassiska låtarna från Disneyfilmerna så gillar jag soundtracken på Systrar i Jeans, Moulin Rouge och a Love song for Bobby Long.
Bästa tvserie: Scrubs, Desperate Housewives, 2 and a ½ men, LOST (säsong 1 - 2), Heroes, Grey's Anatomy och Gossip Girl.
Bästa karaktär:
JD från Scrubs, Lynette från DH och Bobby Long från a Love song for Bobby Long.


Namn: Linnea
Bästa film: The Royal Tenenbaums, Forrest Gump, Fight Club, Edward Scissorhands, Big Fish, Donnie Darko
Sämsta film: Pledge this med Paris Hilton. Och nej, fråga inte varför jag har sett den. Det är ett mysterium.
Bästa filmscen: Kanske scenen i A Hard Day's Night när Beatles springer runt som galningar på ett fält samtidigt som man hör ljuva toner i form av Can't Buy Me Love!
Bästa replik: "And cause I was a gazillionaire, and I liked doing it so much, I cut that grass for free." - Forrest såklart!

Bästa genre: Tragiska/komiska filmer, draman, komedier, thrillers, skräckfilmer.
Bästa skådis: Jason Schwartzman, Zooey Deschanel, Jude Law, Johnny Depp, Heath Ledger, Bill Murray
Bästa regissör: Wes Anderson, Tim Burton, Sofia Coppola, David Fincher
Bästa filmmusik: (500) Days of Summer, The Life Aquatic with Steve Zissou, Juno, Almost Famous
Bästa tvserie: Dexter är helt överlägset, sen ligger även Freaks and Geeks mycket varmt om hjärtat.
Bästa karaktär: Dexter från Dexter (såklart), Sam Weir från Freaks and Geeks, Seth Cohen från OC, självaste Ugly Betty i egen hög person och Chandler i Vänner.
Rewind and Play säger:

Ursäkta att bloggen inte riktigt är som den skall. Länkar går inte dit dem skall och uppdateringarna är inte världens bästa. Vi försöker att jobba så fort som möjligt för att få igång bloggen på allvar (speciellt eftersom slutet av november är fullspäckat med bionyheter). Hoppas ni har överseende och fortsätter att kolla in bloggen.

Postat av: Em.

Komedi.

"Komedi, beteckning på ett drama, ett TV-program eller en film som syftar till att väcka glädje hos åskådaren eller rentav locka till skratt.

Historiskt sett är komedi motsatsen till tragedi; historien tar karaktärerna från ett mindre bra tillstånd till ett bättre. Under antiken behövde komedin inte vara särskilt rolig, men skillnaden mot tragedin låg i att den hade ett lyckligt slut. Aristoteles såg denna som den lägre av de två genrerna, då den inte väcker eftertanke eller skänker rening hos publiken samt därför att den avbildar sämre människor."

Källa: wikipedia.

Musikal.

"Musikalfilm, en typ av film där sång och musik ingår, vid sidan av konventionell dialog.

Filmmusikalens stora fördel framför scenmusikalen är möjligheten fånga dans och rörelse kinematografiskt, och därmed förstärka det visuella intrycket. Dess nackdel dels är att musikalens dramaturgiska uppbyggnad (med ett fåtal långa scener, oftast en per sång) ofta krockar med den klassiska filmuppbyggnaden (med flera korta sekvenser), dels att filmens visuella realism gör att de sångnumren kan uppfattas som särskilt overkliga eller stiliserade. Många musikalfilmer har emellertid vunnit stor framgång som adaptioner av framgångsrika scenproduktioner, t.e.x Oklahoma (1955) och Sound of Music (1965), medan andra har skrivits direkt för filmen. Det finns även exempel på musikalfilmer som senare har kommit att bli framgångsrika även på scenen, ex. Singin' in the Rain (1952) och Flickorna i Rochefort (1967)."


Källa: wikipedia

Chic-Flicks

"Chick flick is slang for a film designed to appeal to a female target audience. The term was first used in 1992. Although many types of films may be directed toward the female gender, "chick flick" is typically used only in reference to films that are heavy with emotion or contain themes that are relationship-based (though not necessarily romantic"


källa: wikipedia

Äventyr

"Äventyrsfilm betecknar filmer där äventyret står i centrum. De kan också vara science fiction, med äventyr på olika planeter."


källa: wikipedia

Thriller

"Thriller är en genre inom litteratur och film. Thrillern påminner om en obehaglig deckare, likt giallo, men inte med så stor inriktning på själva morden. Snarare tvärtom – så lite av morden som möjligt visas. Thrillers är ofta tämligen realistiska, och det kan kännas som om filmens handling skulle kunna hända i verkligheten. Seriemördare är ett återkommande tema i thrillers. En annan variant är spionthrillern. Den litterära thrillern har sina rötter i äventyrsromanen och skräckromantiken."

Källa: wikipedia

Skräck.

"Skräckfilm är en filmgenre med målsättningen att väcka känslor av rädsla, obehag, skräck, spänning och äckel hos tittaren. Handlingen involverar ofta inblandning av en ond kraft, händelse, eller person, ofta av övernaturligt ursprung, i den jordliga världen.

Några av de mest förekommande elementen i skräckfilm inkluderar vampyrer, zombier (och andra former av återuppväckta lik), varulvar, uråldriga förbannelser, spöken, demoner och/eller demonisk besittning, satanism, onda barn, mördare, ondskefulla djur, ting såsom dockor givna liv med hjälp av svart magi eller vetenskap, spökhus, kannibaler, och illvilliga utomjordingar. Thrillerfilmer om seriemördare brukar ibland anses vara en del av skräckgenren."


Källa; wikipedia

Sci-Fi.

"Science fiction-film är lika gammal som filmkonsten i sin helhet. Genren innehåller mycket specialeffekter, eftersom den ofta behandlar sådant som ännu inte är möjligt för människan, som besök på andra planeter eller skapandet av levande varelser av död materia. De första som gjorde science fiction-film var bröderna Lumière och Georges Méliès kring sekelskiftet 1800/1900. Senare spreds intresset till övriga Europa och till USA. Under 1920-talet skapades i Europa några av genrens mästerverk, bland annat av Fritz Lang. 1930- och 1940-talet kännetecknades av amerikanska monster, galna vetenskapsmän och superhjältar, vilka gärna återkom i uppföljare efter uppföljare."

Källa: wikipedia

Det kommer att komma recensioner om sci-fi filmer här.

Drama.

"Dramafilm är en filmgenre där handlingen främst handlar om hur realistiska rollfigurer handskas med känslomässiga teman, och ofta får man följa någon form av personlig utveckling av, eller mellan, rollfigurerna. Se även actionfilm och komedifilm."

Källa; wikipedia

Det kommer att komma recensioner om drama här.

Animerad.

"Animerad film, eller animationer, är ett samlingsnamn för filmer som skapats genom animering. Huvudsakligen så skiljer man på tre typer: tecknad film ("traditionellt animerad film"), datoranimerad film och olika typer av stop motion-animerad film.

Gemensamt för all animation är att man sätter ihop bilder som ursprungligen är statiska för att ge en illusion av rörelse. Även konventionell film består av stillbilder i sekvens, men här har stillbilderna återskapat en rörelse från verkligheten. En spelfilm återskapar rörelse, medan animation skapar rörelse. Populärt används "tecknad film" ofta synonymt med "animerad film", men tecknad film är alltså i egentligen mening endast en typ av animerad film."


källa: wikipedia


Här kommer det att komma recensioner om animerad film.

Action.

"Actionfilm, action, är en filmgenre som i allmänhet handlar om en eller flera hjältar som ska rädda några utsatta, vilket kan variera från den egna familjen till hela mänskligheten. Ondskefulla skurkar skall stoppas, och naturkatastrofer skall undvikas. Handlingen är ofta våldsam, och ofta ingår slagsmål, biljakter, explosioner eller annat som kräver specialeffekter och stuntmän. Hjältarna har ibland även problem i sitt privatliv.

Det är inte så ovanligt att actionfilmer blandas med andra filmgenrer. Särskilt vanligt är det med actionthrillers, actiondrama, actionkomedier och actionäventyr. Det finns också filmer som blandar action och science fiction. Se även science fiction-film och katastroffilm."

Källa: wikipedia


Här kommer det att komma recensioner om actionfilm.

Länkar

(Listan uppdateras)


» Internet Movie Database. (IMDB)
Sidan med all fakta om film, kändisar, tv-serier. 

» Lovefilm.
Hyrfilm direkt till brevlådan.

» Cinema (allt om film)
Filmtidning både på nätet och i butik.

» Sf Bio.
Film ses bäst på bio. Sf Biografer finns i hela landet.


F I L M - B L O G G A R.
Filmbloggar (eller andra bloggar) som vi diggar.
» BlueRoseCase.
» www.johnte.se

Vill du länka oss i din blogg? Kanske ev. banner-byte?
Klistra in följande kod i din blogg. För banner-byte kontakta oss [rewindandplay@live.se] eller genom email-knappen på våran startsida.
<a href="http://rewindandplay.blogg.se" target="_blank">
<img src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1524699/images/2010/200xrewind_72889008.jpg" /border="0">
</a>

Välkomna till Rewind & Play!

Vem älskar inte film? Vem har inte någon gång kollat på en film?

Vi är fyra tjejer som driver den här bloggen. Vi är jobbar inte som filmrecensenter. Vi har endast gått filmkunskap på gymnasiet. Men vi älskar film.
Och vi har alla fyra olika smak vad gäller film, vilket passar bra för då kommer det finnas recensioner för alla. Om du vill läsa om oss bakom bloggen, läsa vad vi har för special genrer osv. kolla uppe i menyn under fliken Om oss på bloggen.

Vi kommer att sortera alla recensioner i olika fack så det skall bli lätt för dig att hitta, annars kan du söka här under efter en speciell recension. Kommentera gärna efter varje recension vad du tyckte om filmen. Det är alltid roligt att läsa vad andra tycker också. Kränkande kommentarer och spam kommer att tas bort direkt.

Om du vill ta kontakt med oss - har synpunkter eller kanske tips om en film som ni vill ha recenserad -
kontakta oss på rewindandplay@live.se

Med vänliga hälsningar Emma, Jenny, Kajsa och Linnea

Följ vår blogg med bloglovinVÅRA BETYGSGRADER;

= (en/fem) Ingen film vi rekomenderar!
= (två/fem) Dålig
 = (tre/fem) Okej!
= (fyra/fem) Jätte bra
 = (fem/fem) Se.Den.NU!