Uma Thurman



Uma Karuna Thurman föddes i Boston, Massachusetts den 29 april, 1970. När hon var bara 15 år gammal lämnade hon sin internatskola och flyttade till New York, fast besluten om att följa sin dröm om att bli skådespelerska. Där drog hennes modellkarriär igång men det var film som intresserade henne mest och hennes genombrott kom i Dangerous Liaisons (1988). Det var sex år senare, när hon spelade mot John Travolta i den numera klassiska filmen Pulp Fiction, som hon blev Oscarsnominerad och fick en plats i filmhistorien. Nu är hon aktuell som Medusa i Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief!


Visste du att Uma...

- är döpt efter gudinnan av ljus och skönhet i indisk mytologi och hennes mellannamn kommer från buddismen och betyder ”medkänsla”
- ursprungligen fick rollen som Eowyn i Sagan om ringen
- är av svenskt påbrå och hennes mormor, känd för sin skönhet, står som staty i Trelleborg
- valdes av Empire magazine till en av de 100 sexigaste stjärnorna i filmhistorien
- Quentin Tarantino ser henne som sin musa
- Har varit gift med Gary Oldman och Ethan Hawke

Filmer i urval:

Pulp Fiction
Gattaca
Kill Bill
Paycheck
Be Cool
The Producers (där hon spelar svenska Ulla!)
My Super Ex-Girlfriend



Postat av: Jenny

Burn after reading


Skådespelare:
George Clooney, John Malkovich, Frances McDormand, Brad Pitt, Tilda Swinton m.m.
Regi: Joel & Ethan Coen
År: 2008
Vunnit: 14 nomineringar

Osbourne Cox får sparken från CIA, och börjar skriva på sina memoarer. Av en slump lyckas de två gymanställda Linda och Chad få tag på cd-skivan innehållandes hans alster, och försöker att utpressa honom på pengar i tron att det är högklassig information. Linda vill ha pengar till att göra några skönhetsoperationer. Harry Pfarrer är en kvinnotjusare som inte bara har fru utan också har förhållanden med Osbournes fru och med Linda. De olika personerna vävs samman i en film innehållandes både plötsliga mord, hopp om kärlek och humor.



Personligen tycker jag att det bästa med filmen var den humoristiska delen. Chad, spelad av Brad Pitt, var lätt den bästa karaktären - en korkad gyminstruktör som försöker sig in i underrättelsevärlden i hopp om att få pengar. Brad Pitt gjorde ett grymt jobb i denna roll.

Alla roller är ganska galna på sitt sätt, alltså många ovanligt stereotypa figurer som är dragna till sin spets. Detta gör det kanske desto mindre trovärdigt, men är man ute efter en snarare underhållande film än en som är så vidare tänkvärd så är det kanske ett mindre problem.

Man kan lätt fråga sig lite vad filmen egentligen går ut på. Manuset är tidvis något komplicerat, men så länge man hänger med är den trots allt underhållande.




Postat av: Linnea

Live från röda mattan!

Klockan 19.15 började live sändningarna från galapremiären av Alice in Wonderland i London. Intervjuer av Johnny Depp , Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska (Alice), Matt Lucas och filmens regissör Tim Burton. Kolla in det här!

PÅMINNELSE: SERIESTART!


Uppdatering från förra påminnelsen; Cougar town går på kanal 5 den 2 mars 21.55
(Och vi vet fortfarande inte vad som händer med sista säsongen av Ugly Betty)

Och är det något mer som vi har glömt (antagligen! Det måste vara mycket mer) så påminn oss och alla andra gärna genom att skicka en kommentar till det här inlägget.
/Emma

Uppdateringar.

Vi har blivit nominerade till dagens blogg 25/2 - jätte kul!
Vi har just nu 29 prenumeranter och ligger 3:a på bloglovin under filmbloggar. Vill du följa våran blogg är det bara att klicka här (det är gratis!) och det är lika roligt varje gång någon lägger till oss!
Vill du bli nästa bloggtips? Klicka här o lämna en kommentar bara.
Vill du skicka in recensioner är det bara att klicka på email-knappen till vänster! Vi ska försöka få med några recensioner snart igen.

Ja, det var nog allt. For now.
Vi återkommer som vanligt med recensioner, skvaller, kommande filmer o celebs snart.

/Emma

PRINCE OF PERSIA!


DEN 28 MAJ KOMMER DEN! Mäktig trailer, hoppas filmen inte är någon besvikelse. För att läsa mer om filmen/spelet klicka här.


/Emma
btw. ser inte Tamina/prinsessan ut som Julia Stiles vid 1.10? Haha!

Något ni vill fråga kanske?

Vi skall träffas allihopa på torsdag, var ett tag sedan (därav den dåliga bloggningen, bland annat), men ja - har ni något ni vill fråga om ställ gärna en fråga här eller genom [email protected]. Det kan vara allt från personliga saker till frågor om film, så ska vi se vad vi kan svara på. Så passa på att fråga om det är något. Vi vill även tacka så hjärtligt för alla recensioner som vi får in. De kommer att publiceras, dock kan vi inte publicera alla på en gång.

//Emma

update: ser designen konstig ut för er med? headern fattas o massa knappar/bilder fattas? Ska försöka fixa detta. Ibland syns det o ibland inte. FIXAT! Och ja, följ oss gärna på bloglovin' - we love you if you do.

Läsarrecension; Valentine's Day

  Skådespelare: Jessica Alba, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane m.fl 
Regi: Garry Marshall
År: 2010
Vunnit: inget än så länge

Filmen handlar om Alla hjärtans dag, och man får se hur dagen utspelar sig för ett antal olika personer. Vissa har flyt, andra inte, vissa har dejter, andra inte, en skildring av Alla hjärtans dag helt enkelt.

Jag tycker att filmen var bra, den var ungefär som den brittiska filmen Love Actually, fast den handlade om julafton, men den hade samma uppbyggnad. Det jag kunde tycka var lite störande var att en del par i filmen var ganska udda. Ett exempel är Jessica Alba och Ashton Kutcher, det går inte att tänka sig dem tillsammans. Annat jag också tänkte på var att en del av skådespelarna inte var så bra på att spela, och jag tänkte då mest på Taylor Swift, som egentligen är sångerska. Det kändes som att hon var med för att hon ville, inte för att hennes roll egentligen fyllde något syfte. Men i överlag var den bra och helt klart sevärd!



Recenserat av; http://gabsj.blogg.se

Mer information om filmen hittar du här, och även några klipp hittar du här.

Förlåt, men...



Man kan ju undra, haha.
19 dagar kvar till premiären av ALICE IN WONDERLAND! Nu börjar vi räkna ner, på riktigt!
//Emma

Johnny Depp

Johnny Depp som Mort Rainey i Secret Window

 

Innan Johnny Depp klev in i skådespelaryrket ville han bli rockmusiker. Så han hoppade av skolan vid femton års ålder för att just bli det. Han spelade lite i olika band men när han träffade Nicolas Cage, så bytte han bana.

Hans filmdebut var i ”A Nightmare on Elm Street” och fick senare en roll i tv-serien ”21 Jump Street”.

Det var år 1990 som skulle göra Depp till den superskådespelare han är idag. Då gjorde han sitt första samarbete med Tim Burton i filmen ”Edward Scissorhands”. Det var efter denna filmen som han började gilla att göra lite mörka, udda roller.

 

Visste du att:

- Depp spelade karaktären Jack Sparrow efter att studerat Rolling Stones gitarristen Keith Richards?

- Regissören Oliver Stone ville ha Depp i Charlie Sheens roll men valde Sheen för att Depp var för ung. (Knäppt nog så är Sheen två år yngre än Depp!)

Förövrigt så är Depp med i Plutonen i en liten roll. Titta noga.

- Alice i Underlandet blir Depp och Burtons sjunde film ihop?

- Han har två silvertänder?

- Han skulle vilja göra en gästroll i den engelska deckarserien Morden i Midsomer?

- Rollen Pumpkin/Ringo från Pulp Fiction kunde gått till honom?

 

Filmer i urval:

Edward Scissorhands

What’s Eating Gilbert Grape?

Ed Wood

Chocolat

Secret Window

Pirates of the Caribbean x 3

Charlie and the Chocolate Factory

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Alice in Wonderland
Och vad är det jag läser? Pirates of the Caribbean: On Stranger Times? Rewind & Play återkommer!


Postat av: Kajsa

Schindler's List



Skådespelare: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagalle, Embeth Davidtz.

Regi: Steven Spielberg

År: 1994

Vinster: 12 Oscarsnomineringar varav 7 vunna. 65 andra vinster och 21 nomineringar.

 

Oskar Schindler (Neeson) startar en fabrik i Polen mitt i andra världskriget. Han vill endast ha judar som arbetare, då det ger honom mest vinst.

Han anställer juden Itzhak Stern (Kingsley) som ska driva det honom. Han upptäcker ganska snart att han inte hade klarat det utan Stern.

Samtidigt anländer Amon Goeth (Fiennes). Hans uppgift är att leda ett arbetarläger och se till att judarna gör som han säger. Goeth njuter av sin auktoritet lite väl mycket...

När Schindler ser utrensningarna av ghettot och upptäcker att Stern hamnar på arbetsläger tillsammans med resten av arbetarna så ser allt på ett nytt sätt.

Från att endast bry sig om sin egen vinning, så bestämmer sig Schindler att rädda sina arbetare från förintelsen.




Detta är den oförglömliga, sanna historian om Oskar Schindler. Detta är berättelsen om en man som gjorde en insats och om de som levde under de mörkaste perioderna i mänsklighetens historia.

Att Oskar Schindler fanns i verkligheten är sant, att han räddade över 1000 judar är också helt sant men huruvuda det runt omkring är helt sant vet jag inte, men det spelar ingen roll. Denna filmen berör varenda liten cell i kroppen och jag älskar den. Ändå drar jag mig för att se den, för den visar verkligen hur det var och det gör så att man blir arg och skakad. För det är från de riktiga händelserna. För att göra filmen extra bra så får man se i slutet hur de judar som Schindler räddade gå hand i hand med de som spelade dem och lägga en sten på Schindlers grav. Då missar jag inte en sekund. 

 

Neeson, Kingsley och Fiennes är alla perfekta i sina roller. Musiken ger mig gåshud. Jag kan inte hitta något som gör den här filmen mindre sevärd. Steven Spielberg har gjort ett mästerverk.

Se den. Det är allt jag kan säga. Den kommer beröra dig vare sig du vill eller inte. En favoritfilm.



                                            Whoever saves one live saves the world entire.







Postat av: Kajsa

Lika eller inte - vad tyckte du om Valentine's Day?


Förlåt för denna bloggtorka, vi lovar att bättra på oss och lägga upp mer filmnyheter, recensioner och annat om film. Under tiden vi skärper oss, får vi lov att bjuda på en lika-som-bär-bild? Hur lika är Jeffrey Donovan och Robinson-Robban på en skala 1 till 10? Haha. har en hel del lika-som-bär som jag kommer att publicera när jag känner för't. Vissa mer eller mindre lika.

Föresten, någon som såg Valentine's day i fredags o vill berätta hur bra den var? (Och ev. skicka in recension? Kolla in "kuvertet" till vänster). Och prenumera GÄRNA på våran blogg om du känner för det.

//Em.

UPDATE: Tydligen gick det inte att kommentera på det här inlägget. Men kommentera gärna nästa inlägg om du vill.
UPDATE#2: Nu går det att kommentera igen!

Läsarrecension: the Princess and the Frog


Skådespelare:
Anika Noni Rose, Bruno Campos, Oprah Winfrey, John Goodman och Jim Cummings
Regi: Ron Clements och John Musker
År: 2010 (Sverige)
Priser: 1 vunna och 28 nomineringar

Filmen handlar om den unga Tiana i amerikanska staden New Orleans som sliter dag och natt som servitris för att uppfylla sin och hennes fars dröm om att öppna en egen restaurang. Prins Naveen från Moldavia är på besök i staden och blir på grund av sin girighet förvandlad till en groda av stadens woodoo-man Dr. Facilier. Eftersom Naveen tror att Tiana är en prinsessa övertalar han henne att kyssa honom så att han kan bli en prins igen men även Tiana förvandlas till en groda! Nu måste de tillsammans söka upp Mama Odie i träsket för att bli människor igen. På vägen träffar duon på många nya vänner men även fiender.



Fem år efter sin senaste tecknade film (Home on the Range) kommer Disney äntligen tillbaka och filmen lever verkligen upp till det som vi förväntar oss av en riktig klassiker. Alla karaktärerna är helt underbara, speciellt fastnade jag för Tianas väninna Lottie, en rikemansdotter som till skillnad från Tiana har fått allt serverat på silverfat sedan barnsben. Hennes klockrena repliker resulterade i många skratt. Precis som det ska vara får vi även under handlingens gång höra många nya fina sånger, både ballader och låtar som det svänger om. Med hjälp av lite wodoo och en trumpetande krokodil har Disney gjort en annars ganska tråkig och uttjatad saga till en riktigt underhållande spelfilm. Handlingen väcker också känslor, jag fällde till och med en tår mot slutet! Den här filmen rekommenderar jag till alla som har längtat efter en riktigt Disney-klassiker!



Recenserat av; outthewindow.blogg.se

A Hard Day's Night


Annan svensk titel: Yeah Yeah Yeah!
Skådespelare: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell, Norman Rossington, John Junkin m.fl.
Regissör: Richard Lester
År: 1964
Vinster: 2 Oscarsnomineringar (best music och best writing, story and screenplay). 2 andra vinster och 4 nomineringar. 

De fyra Beatlarna ska göra en spelning. På tåget dit så är det en femte person med, nämligen Pauls farfar. Gubben är lömsk och gör folk ovänner men han är ju mycket... ren.

Beatlarnas managers Norm och Shake har stora problem att hålla dem i ett rum och får jämt och ständigt leta rätt på dem. Norm säger vid ett tillfälle;


Norm
: This is a battle of nerves between John and me.
Shake: John hasn't got any.
Norm: Any what?
Shake: Nerves.
Norm: That's the trouble. I've toyed with the idea of a ball and chain, but he'd probably just rattle them at me, and in public, too. Sometimes I think he enjoys seeing me suffer.


För att göra sakerna värre, så är Ringo borta och spelningen börjar närsomhelst...




 

The Beatles har konstig humor. Det var det första som slog mig. Hela filmen är lite konstig och random men det är ingenting jämfört med deras film Help! och Magical Mystery Tour ska vara den knasigaste av dem alla. Men det gör ingenting för jag älskar varje sekund. Det var roligt att se dem i roller (även fast de spelade sig själva) och inte bara i musiksammanhang.

Det är ganska enkel handling, om det ens är någon, och såklart så är deras låtar från albumet med. Vilket gör den extra bra. Det finns också delar av filmen som är helt sanna, som alla skrikande ungdomar som bokstavligt talat jagar dem.

Ringo är den som får ta mest skämt, mest för hans stora näsa och han får nästan en lite större roll. Inte huvuroll men han får mer tid på vita duken kan man säga

Alla fyra är helt underbara, även Norm, Shake och Pauls farfar (inte hans riktiga farfar då såklart).

Man behöver inte vara Beatles-fan för att se den, men man kommer definitvit bli det efter man har sett den. Musiken, humorn och inte minst deras härliga Liverpool dialekt gör filmen oemotståndlig.







Postat av: Kajsa

Changeling



Skådespelare: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Jason Butler Harner och Michael Kelly
Regi: Clint Eastwood
År: 2008
Vunnit: nominerad för 3 Oscars. Annars har de vunnit 4 priser och 31 nomineringar.

Christine Collins och hennes nio-åriga son Walter bor i 1920-talets Los Angeles. Allt är frid och fröjd tills en kväll då Christine är tvungen att jobba över och kommer hem till ett tomt hem - Walter är borta. Hon ringer då polisen som i sin tur börjar leta efter Walter i flera månader. Men LAPD under 1920-talet var värre än de kriminella och med många skandaler bakom sig hittar de bara en pojke och säger att det är Walter, allt för att få ett bra rykte att de hittade pojken. Självklart ser Christine att detta är inte hennes son, men ingen tror henne och det blir bara värre och värre. Men Christine inser att polisen som tror de hittat rätt pojke inte letar efter Walter, så hon börjar göra allt för att hitta sin son...



Detta är en film som berörde mig och sitter fortfarande kvar trots att jag såg filmen för ett halvår sedan. Angelina Jolie briljerar i filmen. Jag tyckte inte om henne tidigare men hon gör rollen som Christine Collins väldigt bra och känns väldigt trovärdig.

Och att den är egentligen verklighets baserad gör den bara bättre och mer intressant. Jag hade velat skriva allt som händer i filmen, men jag är rädd att jag kommer att spoila slutet. Filmen är välgjord, miljön känns väldigt trovärdig och skådespelarna är mycket bra. Var beredd på 141 minuter snyftande historia. Sorgsen film, ja, men mycket bra sådan.


Postat av Emma

It's all about L-O-V-E!


Detta är bara tio stycken kärleksfilmer som vi tycker att ni ska se. Hade vi skrivit upp alla skulle det helt enkelt inte fått plats med något annat på bloggen, så vi valde endast tio stycken. Det är ingen nummerordning utan vi tycker ni borde se alla. Vilken är eran favorit kärleksfilm?

Ha en trevlig alla hjärtans dag önskar vi på Rewind&Play


The Notebook | Romeo and Juliet | TitanicDefinitely, Maybe | Walk the line | Moulin Rouge | a walk to remember | He's just not that into you | Dirty Dancing | Pretty Woman

Update: Vill ni ha några fler tips kan vi ju tipsa om dessa mer eller mindre kärleksfilmer;
Pride and Prejudice, Notting Hill, Brokeback Mountain, Love Actually, Edward Scissorhands, Forrest Gump, a Love song for Bobby Long, The Holiday, Ps. I love You, Pearl Harbor, Butterfly Effect, The Proposal, 10 Things I Hate About You, Grease...
  

Jason Schwartzman



Jason Fransesco Schwartzman föddes den 26 juni 1980 i Los Angeles, Kalifornien. Hans föräldrar heter Talia Shire och Jack Schwartzman. Mamman är skådespelare och pappan var regissör. En stor del av hans släkt är inblandad i filmbranschen, t.ex. är Jason släkt med Francis Ford Coppola, och således resten av Coppola-familjen. Nicholas Cage är kusin. Jason har judiskt och italienskt ursprung och har spelat i flera av Wes Andersons filmer, bl.a. Rushmore och The Darjeeling Limited. Förutom att ägna sig åt skådespeleri är han också musiker, och spelar i enmannabandet Coconut Records. Han har släppt två skivor hittills, som undertecknad starkt rekommenderar om man gillar skön indiepop/rock (spotifylänk). Idag ägnar sig Jason bl.a. åt HBO-serien Bored to Death, där han spelar huvudrollen - en outbildad privatdetektiv som försöker lösa brott på egen hand.

Visste du att Jason...
- är 1,68 m lång och var tvungen att stå på lådor för att nå samma längd som sin lärare i filmen Rushmore
- tidigare grundade och var trummis i bandet Phantom Planet. De spelar låten California som du kanske känner igen från OC-introt
- har en bror som heter Robert Schwartzman, som också är skådespelare och dessutom sjunger i bandet Rooney
- gick upp 20 kg för rollen som Ludvig XVI i Marie Antoinette
- är vegetarian
- länge har velat gestalta The Who-trummisen Keith Moon i en film

Filmer i urval:
Rushmore
Slackers
Spun
I ♥ Huckabees
Marie Antoinette
The Darjeeling Limited

Postat av: Linnea

Titanic


Skådespelare:
Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Kathy Bates och Billy Zane
Regi: James Cameron
År: 1997
Vunnit: 11 Oscars (!), och förutom det 76 vunna priser och 48 nomineringar

I April 1912 lämnar det stora fartyget Titanic Europas vatten. Ombord på båten finns den unga kvinnan Rose som är förlovad med en man hon inte älskar. Hon känner sig ensam på fartyget och försöker ta sitt liv genom att hoppa i vattnet, då Jack dyker upp och övertalar henne att inte hoppa. De två blir förälskade, hon från överklassen och han är en fattig ung man, och de smyger med sin kärlek. Mitt bland all dramatik kolliderar fartyget med ett isberg. Jack och Rose måste hitta en livbåt och det blir en kamp mellan liv och död.


Titanic berör och är lika bra nu som 1997 då den kom. Mycket välgjord och det känns verkligen som att man är ombord på fartyget. Och att det har hänt på riktigt gör bara filmen så mycket bättre och mer intressant (visserligen är historien om Jack och Rose påhittad, men ändå). Mycket sevärd, vacker och sorglig.

Det är inte för inte Titanic låg etta på det mest inkomstbringande filmerna i hela 13 år tills Cameron's andra film efter Titanic, Avatar tog över första platsen. Eller att de har vunnit så många Oscars och priser. Det är en film alla borde se. Den är odödlig. Den är fantastisk.



Postat av Emma

The Notebook


Skådespelare: Rachel McAdams, Ryan Gosling och James Marsden bl.a 
Regi: Nick Cassavetes
År: 2004
Vunnit: 11 vunna och 7 nominerade.

Allie(McAdams) och Noah (Gosling) träffas under en sommar när Allie är i sitt sommarhus. Trots de olika bakgrunderna, Allie är flickan från stan och Noah lever mycket fattigt, blir de förälskade. Men när sommaren är slut flyttar Allies familj tillbaka in till stan och Allie börjar på collage i New York. Allies föräldrar tyckte att det var bäst att Allie glömde bort sin sommarflört. Många år senare möts de igen men till Noahs besvikelse är Allie förlovad med en rik advokat.



Detta är väl en av de största kärleksfilmerna någonsin? Säger man kärleksfilm kommer väl de allra flesta tänka på "The Notebook"? I alla fall är det en av de finaste kärleksfilmerna.  

Nicolas Sparks (även författaren till a walk to remember) är väldigt duktig på att skriva snyftande kärlekshistorier. Och ja, tårar var det man fick under filmen. Tårar för att den var så söt. Tårar för att den var så sorglig. Brukar inte gråta till film, men ja - the notebook bröt alla inte-gråta-till-film-regler. Bra skådespelare, trovärdiga miljöer och bra dialoger. Har du inte sett the Notebook, men älskar kärleksfilm - se den!



Postat av Emma

Romeo and Juliet



Skådespelare:
Leonard Whiting, Olivia Hussey, Michael York och John McEnery
Regi: Franco Zeffirelli
År: 1968
Vunnit: 15 vunna varav 2 Oscars och 13 nomineringar

Detta är en av många filmatiseringar av Shakespeares klassiker Romeo och Julia, den mest tidslösa kärlekshistoria som skrivits. Romeo Montague och Juliet Capulet blir förälskade och tvingas smyga med sin kärlek då deras familjer är bittra fiender och rivaler. 



Det går inte att jämföra den här versionen från 1968 med Luhrmann's Romeo + Juliet. Det är inget fel på Romeo + Juliet men den är väldigt långt ifrån Shakespeare som möjligt. Om man däremot vill se en klassisk Romeo och Juliet, i Shakespeare stämning är detta den bästa versionen. Miljön, kläderna, dialogerna. Leonard Whiting som spelade Romeo känns som dåtidens Zac Efron, och det finns de som tror att de är släkt. Oavsett vilket - ska du se "grunden" till alla kärlekshistorier idag på film så är detta en av de bättre versionerna. That's it. 

Detta är också, om du har läst Twilightböckerna, den version Bella Swan talar om i New Moon bl.a.
"Du har sett filmen", påpekade Alice anklagande.
"Men inte den från sextiotalet. Mr Mason säger att den är bäst."
(sidan 13 ur New Moon)



Postat av Emma 

Pretty Woman




Skådespelare: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Hector Elizondo

Regissör: Garry Marshall

År: 1990

Vunnit: Nominerad till Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. 7 andra vinster och 9 nomineringar.

 

Edward Lewis (Gere) är en rik affärsman som specialiserar sig på att ta över företag och sälja det bit för bit. När han åker på affärsresa i Los Angeles så plockar han upp Vivan Ward (Roberts) som är prostituerad. De fattar något slags tycke för varandra och han erbjuder henne en stor summa pengar om hon stannar hos honom hela veckan för att spela hans dejt som han kan visa upp på olika möten och annat. Under denna vecka lär de känna varandra på ett sätt som inte Edward verkar ha tänkt sig. De blir kära i varandra. Vivans sätt att se på livet får Edward att undra om han verkligen har gjort rätt i sin karriär. Varför inte göra något som han egentligen gillar? Vivan vill ha mer än pengar av Edward när veckan är slut, men vad säger Edward om den saken?




 

Ännu en film som kommer bli sedd i många år framöver. En riktig chick-flick klassiker. Den firar nu tjugo år och är fortfarande populär.

Nu till filmen.

Både Gere och Roberts är bra i sina roller, jag gillar Roberts allra bäst för sin rollprestation. Hon kan helt enkelt inte förstå att Edward jobbar med något han inte gillar, går hos en terapeut för att kunna säga att han är arg på sin pappa och att han alltid har lyxsviten högst upp fast han är höjdrädd.

En askungesaga som vare sig blir tråkig eller klyschig. Okej, lite klyschig kanske men det förlåter jag.


Favoritscen: När Vivian går in i en butik hon inte var välkommen in förut, men nu med Edwards pengar så flockas expediterna runt henne:

Shop assistant: Hello, can I help you?
Vivian: I was in here yesterday, you wouldn't wait on me.
Shop assistant: Oh.
Vivian: You people work on commission, right?
Shop assistant: Yeah.
Vivian: Big mistake. Big. Huge. I have to go shopping now.





Postat av: Kajsa

Dirty Dancing



Skådespelare:
Patrick Swayze, Jennifer Grey, Cynthia Rhodes, Jerry Orbach, Kelly Bishop m.m

Regi: Emile Ardolino

År: 1987

Vunnit: Oscar för bästa musik, orginalsång (I’ve Had) The Time of My Life. 9 andra vinster och 5 nomineringar.

 

Under det ljuva 60-talet åker familjen Houseman på semester till ett pensionat för att lära sig dansa och annat kul. Frances ”Baby” Houseman (Grey), som är pappas lilla flicka, utforskar stället och upptäcker en mycket sensuell dans som arbetarna dansar efter jobbet. Där träffar hon Johnny Castle (Swayze) som har en helt annan bakgrund än henne.

Efter några händelser får Baby hoppa in som danspartner till Johnny så de kan dansa på ett annat hotell. Johnny måste lära Baby att dansa. Under den tiden blir de båda kära i varandra. Något som hennes pappa (Orbach) inte alls tycker om... Kommer Baby lyssna på sin pappa? Kommer Johnny få dansa sista dansen på pensionatet för sommaren?

 


 

En odödlig film, skulle jag vilja påstå. Även fast det egentligen inte har så mycket story så  kompenserar dansen, musiken och stämningen för det. Swayze, som fick sitt genombrott här, är perfekt som Johnny som först inte vill lära Baby men som kommer närmare henne ju mer de umgås. Båda lär sig av varandra då hon är rikemansdotter och han livnär sig på dansen. Grey är också bra som Baby, som lär sig livet utanför sin värld och kanske lär sin pappa ett och annat...

Hursomhelst, detta är en underbar kärleksfilm. Det som gör den oslagbar är helt klart all dans, inte minst all dirty dancing.

Nobody Puts Baby In The Corner.






Postat av: Kajsa

Moulin Rouge!


Skådespelare:
Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent och Richard Roxburgh
Regi: Baz Luhrmann
år: 2001
Vunnit: 68 gånger (varav 2 Oscars) och 82 nomineringar

Moulin Rouge, Paris år 1900. Poeten Christian reser från London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Han bekantar sig med ett gäng skådespelare som söker en författare till deras pjäs. De vill sätta upp pjäsen inne på nattklubben/bordellen Moulin Rouge men för att göra det måste de få med nattklubbens stjärna Satine i pjäsen och i sin tur övertyga Zidler, som äger klubben.

Christian blir förälskad i den vackra kurtisanen Satine, men hon är bortlovad till den rika hertigen ("The Duke"). Eftersom han är en stor investerare och vill ha ensamrätt på Satine måste de dölja sin kärlek, vilket inte alltid är så lätt.    


Jag fullkomligt älskar Moulin Rouge. Det är en film jag kan se om och om igen. Den är fartfylld och färgglad. Rolig och sorgsen. Hat och kärlek. Luhrmann har även blandat in lite nyare tappningar på olika låtar som bara det gör filmen mycket sevärd. Som "Your Song" som Elton John skrev i orginal. Eller  "Come What May" som är den enda låten som är i orginal (låten var egentligen för Luhrmann's Romeo+Juliet men den var aldrig med). Även kärlekshistorien är som de flesta andra på pappret, två som älskar varandra men inte kan få varandra, så känns den ändå väldigt annorlunda. En film som borde ses av alla, även de som inte gillar musikaler - för den är mer än en musikal. Ett mästerverk helt enkelt.

Lite intressant att veta kanske är att Catherine Zeta-Jones och Heath Ledger var tänkt att spela huvudrollerna. Och även att Nicole Kidman brutit två revben och skadat knät när de övade på danserna, så många av scenerna i filmen är filmade från bröstet och uppåt just för att hon satt i rullstol. Eller visste du att de spelade in hela filmen i Fox Studios i Australien?



Postat av Emma

A Walk to Remember


Skådespelare:
Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote, Daryl Hannah m.m.
Regi: Adam Shankman
År: 2002
Vunnit: 3 priser och 2 nomineringar

A Walk to Remember är en film som är baserad på en bok med samma namn, av bestsellerförfattaren Nicholas Sparks. I filmen får den populära killen Landon Carter skulden efter en olycka. Straffet är att han måste delta i några av skolans aktiviteter som tar plats efter skoltid, t.ex. att delta i skolans musikal. Där möter han den blyga tjejen Jamie Sullivan. Då Landon har problemen med att minnas sina repliker till musikalen ber han Jamie om hjälp. Hon lovar att göra det - så länge han inte blir kär i henne. Inte är det särskilt oväntat att Jamie såklart senare faktiskt gör det, men något hemskt och oväntat uppdagas senare i filmen som hotar deras kärlek.

Jag kan säga som så att jag känner mig ganska kluven inför den här filmen.

För att börja med det negativa:

Filmen har många väldigt väntade aspekter. Till exempel känns karaktärerna som riktiga stereotyper. Den blyga tjejen är till och med pastorns dotter? Och det är ju självklart att den coole killen först inte bryr sig om henne men sedan plötsligt inser att hon har en massa bra egenskaper och faller pladask för henne, även om de verkar som ett väldigt omaka par för resten av skolan. Den töntiga tjejen är såklart inte ful, utan det är en tjej som är väldigt söt, men det verkar ingen märka förrän den populäre killen är intresserad av henne.

För att gå över till det positiva:

Jag kan absolut inte bara klanka ner på den här filmen för det är trots dessa något störande faktorer en väldigt rörande och känslosam film, absolut rysningsframkallande. En helt oväntad sak uppkommer och det är skönt att se efter alla dess förutsägbara händelser. Jag är absolut inte den som börjar gråta under filmer, det har nog max hänt tre gånger i mitt liv. Men den här gav mig i alla fall tårar i ögonen och det är ju inte illa det.

Det är ganska stark film som berör, och det är liksom den andra delen av filmen som är det som är riktigt bra, och det är just då som vi också får gå lite djupare in i filmen.




Postat av: Linnea

Definitely, Maybe


Skådespelare:
Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Elizabeth Banks, Isla Fisher och Rachel Weisz 
Regi: Adam Brooks
År: 2008
Vunnit: 1 nominering

Will Hayes befinner sig i en skilsmässa och hans tioåriga dotter Maya undrar hur han träffade hennes mamma och om han har haft fler flickvänner. Will berättar att han har haft tre seriösa flickvänner och bestämmer sig för att berätta för Maya, men han bytar ut namnen på personerna för att hon ska försöka lista ut vem som är hennes mamma. Som en kärleksgåta. När han berättar sin historia med Emily, Summer och April förstår Maya att kärlek är inte alltid en dans på rosor.



Feel-good nivån är hög. Detta är en lite annorlunda kärlekshistoria. En väldigt gullig sådan. Den var inte så förutsägbar och jag kunde inte lista ut vem av de tre som var hennes mamma. Den var både rolig och sorglig på samma gång. Dock kunde den kännas lite seg i vissa partier och jag tyckte att karaktärerna fick inget större djup. Men helt klart en sevärd film om man bara vill se en rolig mysfilm.



postat av Emma

Valentine's Day - lite sneak peak+trailer

På fredag har ju Valentine's Day premiär i Sverige (yeah, vi vet att nedräknaren till vänster är liite fel) och här är lite klipp från filmen. Vill du veta mer om Valentine's day kolla in här.  







Vad tror du? En film i din smak? Skriv gärna vad ni tror eller tycker i en kommentar.

 

Vårat första bloggtips!

Mikaela blev våran första blogg i "bloggtips", grattis!
Ni andra som inte blev, och ni som vill bli, fortsätt att kommentera. Dock inte spamma inlägget. Vi kollar in alla bloggar och lottar bland de bästa, så ja - fortsätt att kommentera. Vi vill också påpeka att vi kommer att lägga in en hel del recensioner, så nu gäller det att hänga med.

//Emma

Walk the Line


Skådespelare:
 Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon och Ginnifer Goodwin
Regi: James Mangold
År: 2005
Priser: 28 vunna och 26 nomineringar

Filmen handlar om Johnny Cash's liv. Hans tuffa uppväxt, musikerdrömmar, obesvarad kärlek och droger. Hur han gifte sig och skaffade sig en familj med Vivian Liberto och sedan började med musik-karriären, lämnade familjen för att leva ut sin dröm. Och så träffar han på June Carter och blir förälskad. Filmen innehåller många av Cash's låtar.


Jag gillar verkligen Walk the Line. Den underbara miljön, låtarna, känslorna och skådespelarna. Phoenix och Witherspoon spelar verkligen bra. Dock måste jag påpeka att jag hade inga som helst förväntningar på filmen. Knappt hört talas om Cash och visste inte riktigt vad filmen handlade om egentligen förutom att alla säger att den är bra. Och ja, jag instämmer. Den är en väldigt sevärd film. Trots de 153 minutrarna flöt filmen på ganska bra och man tröttnade aldrig.



Postat av Em

Seriestart i vår

He's just not that into you


Skådespelare: Ginnifer Goodwin, Justin Long, Bradley Cooper, Scarlett Johansson, Kevin Connolly, Jennifer Connelly, Jennifer Aniston och Ben Affleck.
Regi: Ken Kwapis
År: 2009
Priser: 1 vunnet och 3 nominerade

Gigi missförstår alla män hon dejtar. Janine's man är otrogen med sin snygga yogalärare. Beth har bott ihop med sin pojkvän i sju år och får reda på att han har inga planer på att gifta sig. Mary träffar män, men bara på myspace...
Filmen handlar om missförstånd och förhållanden. Man får följa nio människors liv, obesvarad kärlek eller kärlek som har svalnat. Vänskaplig kärlek. Vänner som blir mer än vänner. Ja, en film om kärlek, helt enkelt. Hur man ska tolka den andra. För ja, ringer han inte dig är han just not that into you.



Jag gillar filmen. Det är nio människor som känner varandra på något sätt, vilket kan få det att bli lite rörigt i början. Bra dialog och väldigt färgglatt, vilket var ganska bra för historien är inte så jätte kärleksfull alltid. Brustna hjärtan och människor som ljuger för sig själva för att inte inse att han kommer inte att ringa eller hon kommer inte bli tillsammans med dig. 

Jag kan känna att filmer med för mycket kända skådespelare kan bli lite överspelat, typ "kolla-på-mig"-fasoner men jag känner inte av det i den här filmen. Skådespelarna är mycket bra. Vissa mer än andra, men hey - så är det väl alltid?  Jag får en feel-good-feeling av filmen, trots alla dessa ensamma människor. Flyter på i jämn takt hela filmen, inga större upp- eller ner-gångar. Men helt klart sevärd och mysig film.


Postat av Em



3:10 to Yuma



Skådespelare:
Christian Bale, Russell Crowe, Ben Foster m.m.
År: 2007
Regi: James Mangold
Vunnit: 2 priser och 17 nomineringar, varav 2 var till Oscars.

3:10 to Yuma handlar om en mördare och allmänt vandalisk kille, Ben Wade (Crowe), som tillfångatas och skall föras till tåget mot fängelset (som går tio över tre mot Yuma, därav titeln). Den fattige ranchägaren Dan Evans (Bale) bestämmer sig för att försöka hjälpa till att eskortera honom, som ett sätt att få respekt, samt belöning i form av pengar. Ben Wades gamla kumpaner försöker dock hindra detta i största möjliga mån.


Russell Crowe håller hög klass som vanligt. Hans typiska lugna, ni vet oberörda attityd som återfinns i många av hans filmer finns också här. Han passar ganska bra som skurk måste jag säga. Christian Bale gjorde även han en bra insats. Han känns också välvald, i det här fallet till filmens helgode kille.

Jag är vanligtvis inget fan av västern-filmer. Men den här hade något extra. Om det var Christian Bales ständigt lika tjusiga käkben, den rafflande upplösningen eller de vackra miljöerna är oklart men det är definitivt en bra film. Utsikten, fotot och hela färgskalan är riktigt fina.



Postat av: Linnea

Den 19 maj kommer den!

Jag vet inte hur länge jag har väntat. Många, långa månader är det ialla fall. Vet inte vilket som är bäst - En muskulös, halvnaken Jake Gyllenhaal eller själva filmen efter spelet som jag älskar? Jag pratar såklart om Prince of Persia - the Sands of Time.





Filmen är löst(?) baserad på spelet som kom ut 2003 (det första spelet kom ut 1989) och några som kommer vara med i filmen är Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley och Alfred Molina.

Spelet handlar ialla fall om (den namnlöse) prinsen av Persien som är med och deltar i belägringen av en indisk stad. Där blir han lurad av maharadjans gamle, sjuka vesir att släppa lös the Sands of Time - en stor sandstorm som förstör kungariket, förvandlar alla invånare till demoner och till slut kommer att förinta hela världen. Prinsen måste nu rädda kungariket efter sitt misstag, och han samarbetar med sin rivals dotter Farah. Han måste föra tillbaka sanden till timglaset med sin dolk "dagger of Time", med vilken han kan kontrollera tiden med. 

Vad som kanske är intressant att veta med filmen är att
- Disney har rättigheter till filmen
- Jerry Bruckheimer är producent och regisör är Mike Newell som gjort bland annat Harry Potter 4, fyra bröllop och en begravning, Donnie Brasco och Mona-Lisas leende
- Filmen är första filmen i triologin
- Orlando Bloom eller Zac Efron skulle, enligt rykten, få rollen som prinsen
- Prinsen kommer att ha namnet Dastan i filmen
- Farah, prinsessan i spelet, kommer i filmen heta Tamina - men de är nästan samma 
- Filmen kommer inte ha någon vesir utan det är Nizam, prinsens farbror, som kommer ha en plan att störta kungariket.

Jag ska spela spelet tills det är dags. Kan knappt vänta!
/Em.

Scarlett Johansson


Född 22 November 1984 i Manhattan, USA. Hennes pappa är dansk och hennes mamma har polsk bakgrund. Hon har fyra syskon och är näst yngst. Hon är döpt efter Scarlett O'Hara (Gone with the wind). Hon har sedan liten älskat film och gått på auditions. Henns första filmframträdande var i filmen North (1994) med bl. a Elijah Wood. Sedan har det fortsatt med filmer som Manny & Lo, Home Alone 3 och The Horse Whisperer. Men det var först 2003 hon dök upp i en mer vuxen roll i filmen Lost in Translation. Sedan har det bara gått uppför.

Förutom skådespeleriet har hon även ett soloalbum där hon tolkar Tom Waits låtar(Anywhere I lay My Head) och ett album med Pete Yorn (Break Up). Hon har blivit nominerad 28 gånger i bland annat Golden Globe och vunnit 15 gånger (bland annat pris för Best Performance by an Actress in a Leading Role för sin insatts i Lost In Translation på BAFTA Awards). Blivit utsedd till Worlds Sexiest Woman Alive 2006 (förra året låg hon 3:a).


Visste du att Scarlett...
- Har en yngre tvillingbror som heter Hunter
- Auktionera ut en date och pengarna från auktionen kommer gå till Haiti...
- ... och även designat en handväska för Mango där pengarna går till Haiti
- Hon är modell för Mango och Dolce&Gabbana bland annat.
- är aktuell just nu i Broadwaypjäsen "A View From the Bridge"
- Är vänsterhänt
- läde sig att läsa av sig själv när hon var fyra år
- Gift med skådespelaren Ryan Reynolds


Filmer i urval:
- Lost in Translation
- The Spirit
- Nanny Diaries
- Match Point
- Vicky Cristina Barcelona
- The Other Boleyn Girl
- The Black Dahlia
- The Island
- A Good Woman
- A Love Song for Bobby Long
- Girl with a Pearl Earring

Postat av Emma, a big Scarlett-fan

Vill du synas i nästa "bloggtips"?

För att ha en chans att få bli länkad i bloggen genom bloggtips till vänster, skall du kommentera detta inlägg. Det räcker att skriva "Hej!" eller "jag vill bli erat bloggtips för att..."

Det går att kommentera hur många gånger du vill och vi lottar bland de som kommenterat. Och det är bara det här inlägget som du kan skicka in din röst till ang. "bloggtips". Så kommenterade du för ett tag sedan kan det vara du på tur, sålänge din kommentar finns kvar i inlägget.

Över bilden kommer det finnas ett datum. När tiden gått ut börjar vi om på nytt och lottar ut en annan blogg. Hoppas ni förstår, annars är det bara att fråga.

Lycka till!
       /Em

FILMPREMIÄRER I FEBRUARI

 

I februari kommer en hel del filmer, och här är några som har Sverigepremiär just nu.



Fredagen den 5 februari har The Men Who Stare at Goats och Prinsessan och Grodan premiär. Vi har skrivit om båda filmerna och lite information om Prinsessan och Grodan hittar du här och TMWSaG hittar du information om här.


Fredagen den 12 Februari har Valentine's day premiär. Valentine's day hittar du mer info om här.

 

Fredagen den 19 Februari har A Single Man premiär. Filmen har fått bland annat priset för bästa manliga huvudroll (Colin Firth) vid filmfestivalen i Venedig. Filmen utspelas i Los Angeles, 1962, och handlar om George Falconer, en brittisk collegelärare som försöker hitta meningen med livet efter att hans partner gått bort. 

Fredagen den 26 Februari har I Love You Philip Morris och Nine premiär. ILYPM är verklighetsbaserad och handlar om en man (Jim Carey) som är med i en olycka och vaknar upp och inser att han är gay. Han beslutar sig att leva livet fullt ut även om han måste bryta mot lagen. Han hamnar i fängelset och träffar, ja du gissade rätt - Philip Morris(Ewan McGregor). Nine är en musikalfilm med skådespelare som Penelope Cruz, Kate Hudson, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Daniel Day-Lewis och Judi Dench med flera. (mer info kommer)





Update: Skrev ju förut om att Where The Wild Things Are har premiär den tolfte och det är helt klart HELT FEL. Den hade premiär 29 januari. Tack för att du såg det! Jag ska inte skylla ifrån mig men det är helt enkelt sånt som händer när man fixar allt mycket sent på kvällen och inte gjort ordentlig research. Ska skärpa mig! /Em

Twilight Saga: New Moon - NOMINERADE!

När vi ändå är inne på Oscarsgalan och nomineringar kan man ju säga att New Moon är nominerad i fyra kategorier, bra jobbat!

Fast, nu är det kanske inte oscarsgalan vi snackar om. De är nämligen nominerade i fyra kategorier på Golden Raspberry Awards, med andra ord Razzie Awards. En gala som startades 1980 av John Wilson där man ger pris till årets sämsta filmer/skådespelare etc. I Know Who Killed Me, filmen med Lindsay Lohan från 2007 fick bland annat 7 priser för den. Eddie Murphy nominerades 2006 i fem kategorier, bland annat för tre av hans karaktärer i filmen Norbit och sämsta par (där han spelade båda två). Han vann tre priser för karaktärerna.


Men åter till New Moon. Dessa kategorier är de nominerade i;


Worst Supporting Actor of 2009

Robert Pattinson
TWILIGHT SAGA: NEW MOON


Worst Screen Couple of 2009
Kristen Stewart & EITHER Robert Pattinson OR Taylor Whatz-His-Fang
TWILIGHT SAGA: NEW MOON


Worst Remake, Rip-Off or Sequel (Combined Category for 2009)
Twilight Saga: New Moon


Worst Screenplay of 2009
Twilight Saga: New Moon
Screenplay by Melissa Rosenberg
Based on the Novel by Stephenie Meyer

30th Annual Razzie ® Award går dagen före Oscars, det vill säga 6 Mars.
Ehm, lycka till Twilight-gänget...
Postat av Em

EXTRA! OSCARS NOMINERINGARNA!


Värdarna för årets OSCARS-gala är Alec Balwin och Steve Martin. Galan kommer att gå av stapeln den 7 Mars. Både Balwin och Martin är aktuella i den nya filmen It's Complicated med Meryl Streep. Mer info om galan, värdarna m.m och lite spännande saker på bloggen inför galan kommer att komma inom kort.


Men för en liten stund sedan presenterades alla nomineringar officiellt på galans hemsida.
Och här är några av kategorierna respektive nominerade:



- Best Picture
Avatar
The Blind Side
Distric 9
An Education
The Hurt Locker
Inglorious Basterds
Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire
A Serious Man
Up
Up in the Air


- Actor in a Leading Role
Jeff Bridges
George Clooney
Colin Firth
Morgan Freeman
Jeremy Renner


- Actor in a Supporting Role
Matt Damon
Woody Harrelson
Christopher Plummer
Stanley Tucci
Christoph Waltz


- Actress in a Leading Role
Sandra Bullock
Helen Mirren
Carey Mulligan
Gabourey Sidibe
Meryl Streep


- Actress in a supporting Role
Penélope Cruz
Vera Farmiga
Maggie Gyllenhaal
Anna Kendrick
Mo'Nique


- Animated Feature film
Coraline
Fantastic mr. Fox
The Princess and the frog
The Secret of Kells
Up


- Art Direction

Avatar
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Nine
Sherlock Holmes
The Young Victoria


- Cinematography

Avatar
Harry Potter and the half-blood prince
The hurt locker
Inglorious Basterds
The White Ribbon


- Writing (orginal Screenplay)

The Hurt Locker
Inglorious Basterds
The Messenger
A Serrious Man
Up


- Visual Effects
Avatar
Distric 9
Star Trek


- Music (orginal Song)

The Princess and the Frog
"Almost There" och "Down in New Orleans"
Paris 36
"Loin de Paname"
Nine
"Take it All"
Crazy Heart
"The Weary Kind"


Som sagt, detta är bara några av kategorierna. För att hitta alla och läsa mer om galan, klicka här.


Så, Vem tror ni kommer att vinna i resp. kategorier? Någon favorit?

The Nightmare Before Christmas




Regi: Henry Selick efter en idé av Tim Burton

År: 1993

Vunnit: Nominerad till en Oscar för bästa effekter. 4 andra vinster och 6 nomineringar

 

I Halloweenstaden bor pumpakungen Jack Skellington som han börjar bli uttråkad på samma gamla halloween varje år. Av en slump hamnar han i julstaden och blir hänförd av dess vänlighet. Han bestämmer sig för att ta över julen och utser sig själv till jultomte. Men att axla på sig jultomtens ansvar är kanske inte så lätt för en som är van vid halloweens ruskigheter och inte riktigt förstår sig på julens koncept. Tillsammans med trasdockan Sally får han fullt upp och det visar sig att det ska bli en nightmare before christmas.




 

Att detta ska vara Tim Burtons mästerverk kanske stämmer, men jag har sett bättre. Den var bra, det var den, men kanske lite innehållslös. Egentligen gör det inget, den är ju bra gjord! Jag såg på extramaterialet efteråt och då fick jag höra att en minuts film tar en vecka att göra, då man flyttar till exempel en arm för hand och tar kort, sen flyttar man så tills "scenen" är klar.


Helt klart värd att se, varför inte som uppvärming på halloween?


Låtarna var det bästa i hela filmen, jag tror jag gillade varenda en. På det sättet kändes den väldigt Disney, men samtidigt hade den Tim Burtons speciella touch. En annan favorit var presentationen av alla invånare i Halloweenstaden

 
  

High Spiderman Musical?

Jag hoppas att detta är skvaller. För allas bästa. Men jag har läst på några källor (bland annat här) att eftersom Tobey Maguire hoppar av fjärde Spiderman-filmen skall han ersättas av, hör och häpna, Zac Efron. Och inte nog med det skall rollen som Mary-Jane gå till, trumvirvel, Vanessa Hudgens. Allvarligt. Filmen lär komma till biografen 2012. Kommer följa detta och se om det verkligen är 100% sant, och självklart kommer jag skriva detta så fort jag hittar mer "bevis".



Och även den här bilden är ett montage (dvs. copy/gjord av Rewind&Play)
Jag blev paff. Jag finner inga ord. Out.

Postat av Em a.k.a skvaller-girl