The Notebook


Skådespelare: Rachel McAdams, Ryan Gosling och James Marsden bl.a 
Regi: Nick Cassavetes
År: 2004
Vunnit: 11 vunna och 7 nominerade.

Allie(McAdams) och Noah (Gosling) träffas under en sommar när Allie är i sitt sommarhus. Trots de olika bakgrunderna, Allie är flickan från stan och Noah lever mycket fattigt, blir de förälskade. Men när sommaren är slut flyttar Allies familj tillbaka in till stan och Allie börjar på collage i New York. Allies föräldrar tyckte att det var bäst att Allie glömde bort sin sommarflört. Många år senare möts de igen men till Noahs besvikelse är Allie förlovad med en rik advokat.



Detta är väl en av de största kärleksfilmerna någonsin? Säger man kärleksfilm kommer väl de allra flesta tänka på "The Notebook"? I alla fall är det en av de finaste kärleksfilmerna.  

Nicolas Sparks (även författaren till a walk to remember) är väldigt duktig på att skriva snyftande kärlekshistorier. Och ja, tårar var det man fick under filmen. Tårar för att den var så söt. Tårar för att den var så sorglig. Brukar inte gråta till film, men ja - the notebook bröt alla inte-gråta-till-film-regler. Bra skådespelare, trovärdiga miljöer och bra dialoger. Har du inte sett the Notebook, men älskar kärleksfilm - se den!



Postat av Emma

Kommentarer





Amanda

Så himla fin! The Notebook och Titanic är väl dom filmer jag kommer att tänka på först när någon säger kärleksfilm. Ett stort plus för att Ryan Gosling är jäkligt snygg dessutom ;)

2010-02-12 @ 13:29:04
URL: http://mjuppi.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: