Titanic


Skådespelare:
Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Kathy Bates och Billy Zane
Regi: James Cameron
År: 1997
Vunnit: 11 Oscars (!), och förutom det 76 vunna priser och 48 nomineringar

I April 1912 lämnar det stora fartyget Titanic Europas vatten. Ombord på båten finns den unga kvinnan Rose som är förlovad med en man hon inte älskar. Hon känner sig ensam på fartyget och försöker ta sitt liv genom att hoppa i vattnet, då Jack dyker upp och övertalar henne att inte hoppa. De två blir förälskade, hon från överklassen och han är en fattig ung man, och de smyger med sin kärlek. Mitt bland all dramatik kolliderar fartyget med ett isberg. Jack och Rose måste hitta en livbåt och det blir en kamp mellan liv och död.


Titanic berör och är lika bra nu som 1997 då den kom. Mycket välgjord och det känns verkligen som att man är ombord på fartyget. Och att det har hänt på riktigt gör bara filmen så mycket bättre och mer intressant (visserligen är historien om Jack och Rose påhittad, men ändå). Mycket sevärd, vacker och sorglig.

Det är inte för inte Titanic låg etta på det mest inkomstbringande filmerna i hela 13 år tills Cameron's andra film efter Titanic, Avatar tog över första platsen. Eller att de har vunnit så många Oscars och priser. Det är en film alla borde se. Den är odödlig. Den är fantastisk.



Postat av Emma


Kommentarer




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: