Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Vi ändrar om lite.

Men i skrivande stund är det inte 100% klart än. Det är fortfarande en hel del kvar att göra. Så, under tiden vi väntar på den stora bomben som släpper och vi kommer i den stund att börja blogga som galningar - under den tiden bytar vi om lite till höstkläder på bloggen. Så, är det något på bloggen som ser helt crazy ut - var bara lugn för det kommer snart att fixas. Den som väntar på något gott...

Spamma (okej, kanske inte - men bara lite) våra inlägg sålänge med massa roliga kommentarer så vi har mycket att läsa o svara på när vi kommer tillbaka från "sommarledigheterna".

The Prestige


Skådespelare
: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, David Bowie och Rebecca Hall
Regissör: Christopher Nolan
År: 2006
Vunnit: nominerad för 2 Oscars, annars vunnit 3 priser och 14 nomineringar

Filmen handlar om illusionisterna Angier(Jackman) och Borden(Bale) som arbetade tillsammans då Borden råkade göra ett litet fel i ett trick som råkade döda Angiers fru. De blir då stora fiender och när Angier ser en föreställning med Borden där han trollar bort sig själv och sedan dyker upp på ett annat ställe blir Angier besatt av att hitta lösningen bakom hans trick OCH göra den mycket bättre än sin rival. De båda spelar fult spel för att förstöra för den andre. Oavsett hur mycket det kostar för dem själva.  


Filmen blev stor succé när den kom upp på biograferna i USA. Totalt har filmen dragit in $109 miljoner runt om i världen och blivit mycket hyllad. Efter att ha sett filmen förstår man varför. Det är en mycket bra film! Mystik, kärlek, hämnd och en mycket stor tvist i slutet gör att filmen blir så bra som den är.

Den påminner kanske lite om "illusionisten", även det är en bra film. Men jag skulle nog säga att "the Prestige" är snäppet vassare och filmat på ett sätt som fångar tittarna. Filmen är hämtad från en roman vid samma namn av Christopher Priest, och det känns i filmen. Det är något speciellt med filmer från noveller/romaner, de får alltid(okej, för det mesta) någon annan känsla. Och skådespelarna kan man inte klaga på. Verkligen inte.


Rewind&Play blir intervjuade

Just det ja, för ett tag sedan blev vi intervjuade av bloggaren Entrevista. Det blev en väldigt lång intervju, kan man säga. Klicka här för att läsa intervjun.Annars får ni ha det fortsatt bra i sommarvärmen! Vi kommer snart tillbaka.

 

The A-TeamSkådespelare: Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton “Rampage” Jackson, Sharlto Copley, Jessica Biel, Patrick Wilson, Brian Bloom

Regissör: Joe Carnahan

År: 2010

Vunnit: Inget ännu.

 

Fyra amerikanska soldater, Col. John ”Hannibal” Smith (Neeson), Lt. Templeton ”Faceman” Peck (Cooper), Cpl Bosco ”B.A” Baracus (Jackson) och Murdock (Copley) som tillhör det beryktade A-Team, befinner sig i Irak och får ett uppdrag att återhämta plåtar som trycker 100 dollar sedlar innan fienden trycker en miljard dollar. Efter jobbet återvänder de till basen men då inträffar något helt oväntat. Deras chef dödas och några andra sticker med plåtarna. A-Team blir fängslade för något de inte har gjort.

En CIA-snubbe (Wilson) besöker Hannibal i fängelset med ett förslag. Hämta plåtarna så rentvår han A-Team.

A-Team vill ha payback. Men vem går att lita på? Vem är det som är hjärnan bakom alltihop? 


 
Efter att ha snubblat i trapporna och vält ut halva popcornen satte jag mig tillrätta i biosalongen. Det var ett spontant biobesök så jag hade inte några förväntningar alls, förutom att Liam Neeson skulle vara lika awesome som alltid. Det var han. Hela filmen var awesome. Så j-vla cool rakt igenom. Jag blev hänförd vid första stund och njöt hela filmen. Den bjöd på stentuff action och många skratt vill jag lova! Men ändå blev den varken för hårdkokt eller cheesy. Skådespelarna gav en bra kombo av coolhet, galenskap och allvar. Och jag älskade den. Även om jag knappt har sett något av originalet.

Favorit A-Team: Alla fyra. Med Neeson som hjärnan, Cooper som snyggingen, Jackson som den stenhårde med ett mjukt inre och Copley som galningen kan det inte slå fel!Lugnt på blogg-fronten.

Som ni kanske har märkt har vi inte uppdaterat bloggen på den senaste tiden. Och det beror helt på att vi har antingen varit bortresta eller jobbat för fullt och inte haft tillgång till någon dator. Vi hoppas ni har överseende med detta, för antagligen kommer det ta några veckor innan vi kommer igång igen.

Självklart kommer vi att uppdatera när vi har möjlighet. Vi kommer med ett stort inlägg senare om sommarens alla filmer. Ha det gött nu i solen och bränn er inte!