Rewind&Play

rewindandplay@live.se

R&P MOVIE AWARDS 2009 [RESULTATET]


Under hela December har vi bett er att rösta vilka utav de nominerade som ni tycker skulle vinna och nu har vi äntliget ett resultat. Hela 270 röster fick vi in! När vi valde de nominerade gick vi helt enkelt ut efter vilka vi har sett mest av 2009 eller gjort störst intryck på oss. Och självklart deras skådespelarinsattser. Men här kommer alltså resultaten...

Var det rätt som vann i det olika kategorierna? Diskutera gärna ;)

Iron Man 2 - trailerDen 28 april nästa år är det premiär för Iron Man 2. Skådespelare som är med i filmen är Robert Downey Jr, Gwynett Paltrow, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Mickey Rourke och Don Cheadle, bland andra.


Nu går det inte längre att rösta på R&P Movie Awards. Allt kommer att presenteras den 1 Januari.

The Twilight Saga - Eclipse


Sorry för den dåliga uppdateringen, vänner. Men när vi är endast två/tredjedelar hemma i Sverige, massa filmer att se, LOV, plugg, recensioner att skriva, lite fix inför det här och lite annat så tänker vi ta ett litet uppehåll. Hur länge vet vi inte men självklart kommer Movie Awards upp den 1 januari någon gång, och vi hoppas att 2010 blir ett bra blogg/film år. Tills vi hörs igen - GOTT NYTT ÅT!

Ps. vill bara tipsa om "Damernas detektivbyrå" som kommer visas i sju delar varje söndag klockan 21.00 på svt1. Har läst några böcker och såg första avsnittet idag, den är mysig och jag kommer sitta bänkad varje söndag ialla fall. Missar du den kan du se den på nätet, svtplay.

BTW. Vart är alla underbara kommentarer? Vi har många besökare som kollar in dagligen men inte så många kommentarer. Hum. Fortsätt att kommentera, det blir roligare för oss som skriver om vi får respons på det vi skriver. Det får oss att fortsätta.

Avatar


Skådespelare: Sam Worthington, Zoë Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang, Giovanni Ribisi

Regi: James Cameron

År: 2009

Vunnit: 4 Golden Globe och 9 nomineringar. Kan nog bli en Oscar, framförallt för teknik.


I framtiden så får Jack Sully (Worthington) ta över sin döde brors plats för att resa till planeten Pandora, där det finns livsviktiga mineraler som våran planet behöver (eftersom vi har förstört den så pass att det inte finns någon grönska). Jack har en avatar, den blåa figuren, som gör att han kan utforska planeten och bli vän med Na'vi, urbefolkningen. Den är girige Selfridge (Ribisi) som vill driva bort befolkningen så de kan ta mineralerna och den maktgalna översten Quaritch (Lang) driver Sully hårt att fixa informationen om Na'vi som de behöver för att kunna driva bort dem. Sully blir snabbt förälskad i Neytiri (Saldana) som tvingar honom att ta ställning, ska han svika sin egen ras eller svika Na'vi som har accepterat honom som en familjemedlem? Hur han än väljer så kommer det sluta i krig. 

Wow.
Jag får inte fram ord som kan beskriva hur fantastiskt gjord denna film var, jag blev helt fascinerad av alla detaljer, hur otroligt skickligt allt var gjort och jag ville att filmen bara skulle handla om Na'vi. Jag ville vara en Na'vi. James Cameron har skapat en drömvärld som kommer gå till historien, det är jag säker på. Hela teamet borde få medalj.
Musiken var en blandning av Disney, Sagan om Ringen och Harry Potter. Det låter helt galet, men det passade perfekt. Bästa scenen var när de ska gå i krig och hämta de andra klanerna, då fick jag gåshud.
Jag älskade allt; ja tillochmed deras tarzan liknande underkläder.


Det är en film du måste se. Jag hoppas du kommer tycka om den lika mycket som jag gjorde. Det är inte många filmer som är en fullpoängare, men den här är det. Helt klart.


5/5Postat av: Kaj

The Holiday - Iris hus

Har sett på "The Holiday" - igen. Det är nog en av de mysigaste julfilmerna ever. Eller ja. Filmen är romantisk och mysig - så jätte mycket julstämning är det inte precis, enligt mig. Ialla fall inte de klippen från L.A. Men ni måste väl ändå erkänna att Iris (Kate Winslet)'s hus är väldigt mysigt och "juligt"? Har ni sett the Holiday?

Recension av filmen kommer inom kort.
Postat av Em.

Shrek 4ever after


Den sista filmen i Shrek-serien - Shrek 4 Forever after kommer den 9 Juli till Sverige. Och rösterna är ju som tidigare Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Julie Andrews, Antonio Banderas och Justin Timberlake. Checka in första trailern här ovan.

Shrek är en av få filmer som tvåan, trean är lika bra som ettan. Om jag får säga min mening. Passar till alla åldrar. Har du inte sett någon Shrek film - då har du missat något.

Postat av Em.

En julhälsning från R&P... och glöm inte att fortsätta gå in och rösta på era favoriter. Röstningen avslutas 30 DECEMBER så rösta för glatta livet! Kan säga att det är MYCKET jämt! Klicka här för att komma till röstningen;
FrågestundJa, vi är ändå ganska anonyma i bloggen så en del frågor måste väl komma upp? Om inte om oss så om film kanske? Vi säger inte att vi kan allt om film, haha. Men nu har ni ialla fall chansen att fråga ut oss. Ställa oss mot väggen, om man nu vill säga så. Vi kommer svara inom kort/när vi fått ihop en del frågor att svara på det vill säga. Så ja - FRÅGA PÅ! En fråga, hundra frågor, seriösa, oseriösa, personliga... You name it!

Postat av Em.


AVSLUTAD!

Kommande filmer av Nicholas SparksFörst ut 2010 (av dessa två filmer ovan) kommer "Dear John" (5 februari, i USA - 5 mars till Sverige). Skådespelare; Amanda Seyfried och Channing Tatum


Filmen handlar om John som tar värvning i armén precis efter att han har träffat Savannah. Hon väntar på att han skall komma hem men den 9/11 förändrar allt och John åker iväg. Under den långa tid han är borta har Savannah förälskat sig i en annan man...

Den andra filmen är "the Last Song" och kommer 2 April (också där vet vi inte i nuläget när och om den kommer till Sverige). Skådespelare; Miley Cyrus, Liam Hemsworth och Greg Kinnear

Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" är fortfarande, tre år efter föräldrarnas skillsmässa, arg på sina föräldrar. Speciellt på sin far som flyttat från New York City till Tybee Island, Georgia. En sommar skickas Ronnie och hennes lillebror till deras pappa och Ronnie ser efter ett tag att det hon och hennes pappa har gemensamt är musiken.För er som har missat är Nicholas Sparks författaren bakom "the Notebook" (Dagboken, jag sökte dig och fann mitt hjärta) och jag tror att gillade du den lär du nog inte bli besviken på dessa två filmer heller. De kommer också lite efter alla hjärtans dag, bra att lägga på minnet.

Btw. FORTSÄTT ATT RÖSTA OCH KOMMENTERA PÅ R&P Movie Awards. Det gör du här!

Brittany Murphy hittad död!

Brittany Murphy fick i söndagsmorgon runt klockan 8, lokaltid (Los Angeles), hjärtstillestånd och kunde inte återupplivas. Skåderspelskan blev 32 år gammal. Hon är mest känd för filmerna Clueless, Sin City, 8 Mile och Just Married som hon spelade mot sin ex pojkvän Ashton Kutcher. 
-RIP-

Ewan McGregor
Ewan McGregor föddes 1971 i Skottland. När han var 16 år lämnade han skolan för att bli medlem i Perth Repertory Teatern. Hans föräldrar lät honom göra det, om det gjorde honom lycklig. Han studerade sedan drama i några år och spelade roller i några filmer men det var inte förrän filmen Trainspotting som McGregor blev omtyckt av publiken och sedan dess har han varit en av de mest kritikerrosade skådespelaren i sin generation. Mest känd är han för rollen Obi-Wan Kenobi från Star Wars.  

Han har blivit nomierad 21 gåner och vunnit 14 priser.

 

 

Visste du att...
- Hans förnamn uttalas ”you-an”?
- Han sjunger med Nicole Kidman i Moulin Rouge?
- McGregor provspelade för Mercutio i filmen Romeo+Juliet?
- Han studerade Alec Guinness tolkning av Obi-Wan Kenobi så att det skulle bli så likt som möjligt?
- Han åkte runt världen på motorcykel med sin skådespelande vän Charley Boorman? Det har filmats och gått på TV, Long Way Around heter den
- McGregor kunde fått rollen som James Bond i Casino Royal?

 

Filmer i urval:

Trainspotting

Star Wars Episodes I, II, III

Moulin Rouge!

Black Hawk Down

Änglar och Demoner

The Men Who Stare at Goats (ny film!)

Postat av: Kaj

Movie Awards galan

Kommer att vara den 1 JANUARI 2010! Nu är det bestämt, så fortsätt rösta och kommentera om ni vill komma med. Vi lottar någon/några få som blir länkade, du får kommentera hur mycket du vill (dock inte spam, i ett eller flera inlägg). Vi kommer fixa lite hemligheter fram tills dess, så fortsätt att kolla in bloggen.

Framtills dess har jag, Jen o Kaj som många andra jullov, men vi har absolut inte lov från bloggen. Runt jul brukar ju de flesta filmer komma (om inte på bio så går det filmer på tv:n titt som tätt). Dessutom har jag en fråga till er som läser, lägg din röst gärna...


Postat av Em.
psst...! Står det inget - Uppdatera o kolla igen. Om et inte kommer upp är frågan "Vill du läsa mer om kändisskvaller/film rykten i bloggen?" Kommentera med ditt svar - du kan vara anonym ;)

Ett tips...* När du skriver en recension är ett bra tips att skriva i ett program först ex. Word eller anteckningar och sedan kopiera och klistra in i den lilla rutan som vi har. Och hur du hittar den är bara att klicka på det stora kuvertet till vänster "kontakta oss" så kommer du in där. Glöm inte följande i meddelandet;

- Filmens titel
- Filmens handling, relativt kortfattat(!)
- Vad du tyckte om filmen.
- Ditt betyg ( 1 - 5, se under fliken "om bloggen" om du vill se vad de står för)
- Din bloggadress.

Bloggadressen är viktig för att vi ska kunna länka dig om din recension kommer upp på bloggen. Vi tar inte cred för andras jobb ju. Allt det andra som vi brukar ha i våra recensioner(skådespelare, priser, bilder...etc) fixar vi.  Du kan även gå in där om du bara vill skicka ett mail. Alltid roligt!

Postat av Em. 
(copyright på bilden/bilderna ofcourse)

Glöm inte att klicka in på R&P Movie Awards till vänster och rösta på dina favoriter! Inte långt kvar nu.

Fortsätt att rösta på R&P Movie Awards!

Än är det inte avgjort och ni kan hur lätt som helst komma åt inlägget bara genom att klicka på länken till vänster. Ni kan rösta 1 gång/dag fortfarande, och en gång i VARJE kategori. Om du röstat och kommenterat kanske det blir din blogg som blir länkad lite senare i "den stora finalen". Så, ja. Vad väntar ni på? Rösta! Det är mycket jämt kan jag bara påpeka. 

Men bloggen skall inte stanna upp 'bara' för vår Movie Awards utan nu kör vi på igen efter några dagars "ledighet". Följ gärna bloggen på bloglovin' om ni vill hänga med, för nu kör vi

Postat av Em.

Rewind&Play Movie Awards 2009;


Ja, vi tänkte testa en liten grej här på bloggen. Eftersom vi är relativt nya så blir kanske inte detta blir som Oscars galan, utan mer en kul grej. Och ännu roligare vore det om folk verkligen röstade på sina favoriter i de olika kategorierna. Tyvärr har vi "bara" fem kategorier och fem i varje kategori. Rösta så mycket det går så får vi se sedan i januari vilka som kammar hem titlarna(slutliga datum kommer inom kort).
Röstningen börjar... NU!
(och för att inte göra allt så krångligt har vi alla kategorier i ett inlägg, vilket kommer resultera till ett långt inlägg dock)


Från vänster; Bradley Cooper, Brad Pitt, Robert Downey JR, Hugh Jackman och Woody Harrelson.

webvoter-omröstning

Årets manliga.

Brad Pitt
Bradley Cooper
Hugh Jackman
Robert Downey jr
Woody Harrelson

Se resultat

 
Från vänster; Megan Fox, Scarlett Johansson, Cate Blanchett, Zooey Deschanel och Diane Kruger

webvoter-omröstning
Årets kvinnliga.

Cate Blanchett
Diane Kruger
Megan Fox
Scarlett Johansson
Zooey Deschanel

Se resultatFrån vänster; 500 days of summer (Joseph Gordon-Levitt & Zooey Deschanel), Jennifers body (Megan Fox & Amanda Seyfried), Harry Potter 6 (Rupert Grint & Jessie Cave), He's Not that into you (Scarlett Johansson+Bradley Cooper) och Gossip Girl season 2, finale (Ed Westwick + Leighton Meester)

webvoter-omröstning
Årets kyss

500 days of summer
Gossip Girl season 2, finale
Harry Potter 6
He's Not that into you
Jennifers body

Se resultat

från vänster; Wolverine, Harry Potter 6, New Moon, Avatar och Star Trek

webvoter-omröstning
årets äventyr

Avatar
HP6
New Moon
Star Trek
Wolverine

Se resultatFrån vänster; 500 days of summer, He's not that into you, Bride Wars, The ugly truth och the Hangover.

webvoter-omröstning
Årets Romantiska/komedi

500 days of summer
Bride Wars
He’s just not that into you
The hangover
The ugly truth

Se resultatSå för att göra det hela så roligt och jämt som möjligt - RÖSTA PÅ! Man kan rösta 1 gång/dag på varje kategori.

 

Cate Blanchett.


Cate Blanchett(eller Catherine Élise Blanchett som hon egentligen heter) föddes den 14 maj 1969 i Melbourne, Australien. Hennes pappa är från Texas och hennes mamma är från Melbourne. Men efter att ha bott i England i några år har Cate och hennes man, manusförfattaren Andrew Upton, och deras tre sönder flyttat tillbaka till Australien. Cates första stora framträdande var 1993 då hon spelade i teaterstycket Oleanna och hon är mest känd för Galadriel i Sagan om Ringen-triologin, som Elizabeth i filmen med samma namn och som Katharine Hepburn i the Aviator. Hon har blivit nominerad 61 gånger och vunnit 58.  

Visste du att Cate...
- Tackade Ja till rollen som Galadriel i Sagan om ringen för hon hade alltid velat vara med i en film med alvöron.
- Hon är lyxiga SK-II 's ansikte utåt.
- Hon är en av många (Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere bl.a) som spelade Bob Dylan i "Im not there".
- Hon var rankad som "#2 in Glamour's The 50 most glamorous women of '08"

Filmer i urval:
Benjamin Buttons otroliga liv
Indiana Jones och Kristalldödskallens rike
The Aviator
Sagan om ringen
The Gift
Sjöfartsnytt
Elizabeth
Veronica Guerin - I sanningens tjänst

Dear Santa...


Några filmer från våra önskelistor, som lite filmtips och julklappstips (till oss, mohaha).
"Ursäkta några stavfel som jag såg nu. Många av de filmer jag önskat mig har jag sett och bestämt att de SKA stå i min filmsamling, vissa har jag inte sett men tror att de är riktigt bra." /Em. 

Vad för filmer önskar ni er i julklapp? Eller vad önskar ni er i julklapp?

Desperate Housewives säsong 6 - finalen


Idag visades sista avsnittet av Desperate Housewives säsong 6 på kanal 5. Och det var minst sagt en händelserik och intressant avslutning på säsongen. Många frågetecken. Några svar. Och en hel del drama. Längtar redan till säsong 7 som kommer att visas i Sverige till våren.

Missade du säsongsfinalen, kolla in a sneak peek klipp här under. Vill du veta lite spoilers om nästa säsong, kolla lite längre ner i inlägget.

SéraphineSkådespelare: Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent, Adélaïde Leroux
Regi: Martin Provost
År: 2008
Vunnit: 15 priser och 4 nomineringar


År 1914 hyr Wilhelm Uhde, en känd konstnärssamlare, en lägenhet i Senlis i Frankrike för att ta en paus från det hektiska liv han hade i Paris. Där möter han en städerska vid namn Séraphine, som folk skrattar åt i den lilla staden. Genom filmen får man se hur Séraphine verkligen sliter för de små slantarna hon får med många olika jobb. Hon samlar på sig saker som hon behöver för att måla från naturen. Lera, växter och blod från slaktaren.
Wilhelm upptäcker en dag en tavla som han blir helt betagen i. Den är gjord av Séraphine.

 


 

Filmen väckte många känslor. Jag log, rynkade på pannan och blev rörd av den medelålderskvinnan som inte har något annat i hennes liv än att måla.

Filmen är fransk, baserad på en verklig händelse och har vunnit mycket priser, men ändå hade jag inte hört talas om den. Jag såg den på en biograf som visar filmer som inte fått premiär hos den ”vanliga” biografen. Hon som presenterade filmen sa att det verkligen är konstigt att den inte fått mer uppmärksamhet. Efter jag hade sett filmen tyckte jag också det.

Här är trailern, för det känns som om min förklaring inte kommer till sin rätt. Kolla bara på miljön.
Postat av: Kaj

Rumors; Dark Shadows


Dark Shadows var en såpopera som gick mellan 1966 - 1971 i USA. Serien börjar med att Victoria Winters åker till Collinwood, Maine i sökandet av sitt mystiska ursprung. Konstiga saker börjar hända då en "kusin från England", Barnabas Collins dyker upp. Serien innehåller vampyrer, varulvar, zombies, häxor... Yes, you name it. Vad passar bättre nu i dessa vampyr (Twilight/True Blood/Vampire Diaries etc) tider?

Nu är det klart att Tim Burton kommer att spela in den här serien igen, fast i filmversion á la Burton. Planeras att spela in nästa september/oktober och vem som kommer att spela rollen som Barnabas Collins är ingen mindre än Johnny Depp. Detta kommer bli Depp och Burtons åttonde sammarbete. Vi återkommer med mer information om vilka som kommer att vara med.

The Big White


Skådespelare: Robin Williams, Holly Hunter, Woody Harrelson, Giovanni Ribisi och Alison Lohman.
Regi: Mark Mylod
År: 2005
Vunnit: -

The Big White handlar om Paul Barnell(Williams) och hans fru Margaret Barnell(Hunter) som lider av Tourettes syndrom. Paul vill hjälpa sin fru men har inte råd med behandling så han kommer på den smarta planen att dödsförklara sin bror som har varit borta i fem år. Försäkringskassan går inte med på det för i alaska behöver man liket av den avlidne för att få pengarna. Samtidigt har två mördare dumpat ett lik, inte långt från Paul's jobb som Paul hittar och säger att det är hans bror. Försäkringskassan tror honom, alla utom Ted Waters (Ribisi) som gör allt för att hitta bevis och sätta dit Paul.


Detta är en MYCKET underskattad film. Har inte hört något om den. Inga nomineringar. Hittade filmen i rea-lådorna och frågar mig själv varför? Varför har man underskattat en så bra film?


Mycket bra skådespel och de är toppskådisar allihop. Storyn är lite mörk men miljön, det mycket snöiga och mysiga Alaska, är vit och ljus. Roliga repliker och underbara scener. Lite förutsägbar kanske, men trots det sänker inte det mitt betyg. Ser du filmen - köp den. Se den. Älska den. Tro det eller ej men jag ger filmen en...postat av Em.

Vad är MEST viktigast när du väljer film?


Ser ut som att bra skådisar får folk att köpa/se filmer med hela 46% av alla 37 som röstat. Även en känd film får folk att vilja se på film. Nu finns en ny omröstning, rösta på :)


Vi ursäktar att det inte blivit så mycket uppdatering i helgen, men vi kommer att komma igång redan imorgon kväll då en överraskning kommer att presenteras. Tills dess; ha det bra!

Ryan Gosling

 

Ryan Gosling föddes 12 november 1980 i London, Kanada. I high school utmärkte han sig extra mycket i drama och konst. 1993 deltog han i en öppen audition i Montreal för TV-serien The Mickey Mouse Club och slog ut 17.000 andra ungdomar som som va efter en plats i showen. Samtidigt som "MMC" spelades in så bodde han hemma hos motspelaren Justin Timberlakes familj. Trots att han inte hade fått någon formell skådespelarutbildning fick han därefter rollen som "Young Hercules". Därefter drog karriären igång på riktigt han har t.ex. gjort en väldigt uppskattad roll som Noah i The Notebook (2004)

Visste du att:
-Ryans famlij är Mormoner
-Togs ur grundskolan som barn ovh blev hemskolad av sin mamma på grund av att han blev ständigt retad av andra elever.
-Är en duktig jazzgitarrist.
-Utsågs till en av People Magazine's 50 Hottest Bachelors 2004


Filmer i urval:
-The Believer
-The Notebook
-Lars And The Real Girl
-The United States of Leland
-Half Nelson


Postat av Jen

The Lovely BonesSom många påpekade så kommer ju filmen "The Lovely Bones" till Sverige den 29 Januari.
Regissören är ingen mindre än Peter Jackson. Och i rollerna ser vi Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Saoirse Ronan och Susan Sarandon bland andra. Filmen är baserad på Alice Sebold's bok med samma namn ("Flickan från ovan" är den svenska titeln). Filmen handlar om en 14-årig flicka som blir mördad. Hon berättar från himlen om människorna runt henne och hur de försöker att hitta hennes mördare. 
Kul att vi är med i en headertävling hos "Life of Lucke", klicka här och rösta gärna på oss. ^^

Har du sett New Moon?


Förra veckans poll om New Moon. Det var 35 personer med och rösta.
46 % Har sett den redan. och 29% såg den på premiären. 3% (1 röst) skall kanske se den sedan.
Super kul att så många rösta! Nu ligger en ny fråga ute, rösta på ;)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Läste också att Rhys Ifans ska spela Xenophilius Lovegood, pappa till Luna. Jamie Campbell Bower skall spela Gellert Grindelwald, en mycket mäktig trollkarl. Domhnall Gleeson(son till Brendan Gleeson a.k.a. Mad-Eye Moody)kommer att spela Bill Weasley. 
Annars är det nästan samma skådespelare som de förra filmerna, och gamla karaktärer kommer att dyka upp.

Första delen av sjunde filmen kommer som sagt dyka upp på biografen november 2010. Mer info om filmen kommer att dyka upp :)

Första sidan!

Haha, jag hoppade till när jag såg att vi var med på första sidan på blogg.se. Hur kul som helst! Roligt att så många har kommenterat och läst (statistiken ser inte klok ut, haha) och vi hoppas att ni som kollat in har lust att komma tillbaka. Super kul! Och tack för att vi fick vara med på första sidan. Tummen upp!

Med vänliga hälsningar Jen, Kaj och Em


Edit; anledningen till att inte "Alice In Wonderland" är med bland de fem filmerna är att de filmerna kommer i slutet av december 2009 - början av februari 2010. Alice In Wonderland kommer den 12 mars. Men självklart ser vi fram emot den med :)

Med risk att låta tjatig...

.. Men jag säger det ändå; följ oss GÄRNA på bloglovin'
Självklart tvingar jag ingen, men tycker du att våran blogg är intressant eller bara helt okey - ett enkelt klick (om du är medlem, några enkla klick om du inte är medlem) och vi blir hur glada som helst. Och som sagt; skicka gärna in recensioner om ni vill, klicka på kuvertet här bredvid till vänster. Och följ våran blogg genom att klicka här.

Det kanske blir lite få inlägg inom de närmsta dagarna, men det är för att vi håller på att värma upp inför lite hemligheter som kommer alldeles inom kort. Fortsätt kommentera, vi ska försöka svara på allt (kommentarer och mail).

/Em.