The Big White


Skådespelare: Robin Williams, Holly Hunter, Woody Harrelson, Giovanni Ribisi och Alison Lohman.
Regi: Mark Mylod
År: 2005
Vunnit: -

The Big White handlar om Paul Barnell(Williams) och hans fru Margaret Barnell(Hunter) som lider av Tourettes syndrom. Paul vill hjälpa sin fru men har inte råd med behandling så han kommer på den smarta planen att dödsförklara sin bror som har varit borta i fem år. Försäkringskassan går inte med på det för i alaska behöver man liket av den avlidne för att få pengarna. Samtidigt har två mördare dumpat ett lik, inte långt från Paul's jobb som Paul hittar och säger att det är hans bror. Försäkringskassan tror honom, alla utom Ted Waters (Ribisi) som gör allt för att hitta bevis och sätta dit Paul.


Detta är en MYCKET underskattad film. Har inte hört något om den. Inga nomineringar. Hittade filmen i rea-lådorna och frågar mig själv varför? Varför har man underskattat en så bra film?


Mycket bra skådespel och de är toppskådisar allihop. Storyn är lite mörk men miljön, det mycket snöiga och mysiga Alaska, är vit och ljus. Roliga repliker och underbara scener. Lite förutsägbar kanske, men trots det sänker inte det mitt betyg. Ser du filmen - köp den. Se den. Älska den. Tro det eller ej men jag ger filmen en...



postat av Em.

Kommentarer




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: