Rewind&Play

rewindandplay@live.se

The Girl with the Dragon Tattoo

Än sålänge har fyra roller delats ut officiellt. Och dessa är skådespelarna som skall gestalta dessa roller;Ang. debatten om det är rätt att de ska göra en amerikanska versioner av svenska filmer (snabba cash, bland annat) och såhär tycker jag; Den amerikanska versionen kan antingen vara en flipp eller en flopp. Det finns amerikanska versioner av filmer och man vet inte riktigt vad som kan hända. MEN om detta visar sig vara en riktigt höjdare och gå bra är det faktiskt bra för då kanske världen får upp ögonen för svensk film (även om det oftast inte är så mycket att ha). Så jag ser det bara som bra pr. Flippar den? Hey, då kommer folk se den svenska versionen istället (eller strunta helt i det). Men visst hade det varit billigare att bara fixa en engelsk subtitles till den svenska filmen (;


psst... vill du läsa mer om den amerikanska versionen av Snabba cash? Klicka här!

Den 19:e november kommer de tillbaka!

Sista bilden är Rhys Ifans som Luna Lovegood's pappa Xenophilius Lovegood. Ska bli kul att se!

Jag kan inte fatta det. Inom kort har alla Harry Potter-filmerna kommit ut. Och då är det slut. Inga mer trollformler. Inga mer äventyr med de tre vännerna. Inga mer fighter mot Voldemort. Lite sorgligt då jag växt upp med Harry Potter och är förälskad i böckernas magi. Men men, life goes on

Jag vet inte vad ni kommer att göra men jag ska boka in den 19:e november, dock är inte datumet helt spikat här i Sverige så vi får se i framtiden exakt vilket datum Harry Potter and the Deathly Hallows kommer.

I wanna be Edward Cullen

När vi ändå håller på med parodier på Twilight kan jag inte låta bli att lyssna på den här låten. Även om den är lite gammal lägger jag upp den här.

Vampires Suck


Skådespelare
: Matt Lanter, Jenn Proske, Chris Riggi, Anneliese van der Pol, Arielle Kebbel och Ken Jeong mfl.
Regissör: Jason Friedberg och Aaron Seltzer
År: 2010
Vunnit: Inget, ännu - vem vet?

Parodi på Twilight (och andra vampyrserier som går just nu). Becca flyttar in hos sin pappa som bor i en liten kall stad med väldigt mycket vampyrtema och blir kär i den mystiska men supermodellsnygga killen Edward. Hon blir även kompis med Jacob som även han bär på en hemlighet (med tanke på hur många som sett Twilight lär jag knappast spoila för någon men jag antar att ni förstår vad som kommer hända i filmen)


Några av skaparna av Scary Movie, Epic movie, date movie... Ja, jag antar att ni ser ugnefär vad det är för stil på den här filmen. Men jag måste ändå säga att denna är en av de bättre av dessa "movies". Dock var det väldigt mycket samma sak som Twilight och New Moon. Skrattillfällena var inte så många men när man skrattade så skrattade man rejält (man kunde skratta lite mer än vad jag gjorde om man har kiss/bajshumor dock).

Har du inte sett de två första twilightfilmerna kan du se den här filmen som är en förlöjligad MEN väldigt lik orginalfilmerna i en förkortad version. Och jag måste erkänna att skådespelarna i den här är BÄTTRE än orginalen ("oh no - she didn't say that?!?!")och de är fruktansvärt lika orginalen. Jenn Proske som spelar Becca tillochmed låter som Kirsten Stewart! (vill poängtera att bara för att de är bättre är de inte bra)

Kort sagt; den fungerar som en lätt komedi i stil med Scary movie. Men ur filmsynvinkel är den bara... ok. Jag skulle vilja tipsa om att köpa filmen, nej... HYRA filmen eller låna av en kompis som inte hade något vett och köpte filmen och INTE se den på bio. Det är inte värt ett biobesök! Lägg pengarna på en vettig bio istället och se denna hemma med några goa vänner så ni kan skratta så högt ni vill. Bara ett tips från migSlipp Jimmy Fri (Free Jimmy)


Skådespelare: Woody Harrelson, Simon Pegg, Kyle MacLachlan, Jay Simpson och Jim Broadbent(engelska versionen)
Regissör: Christopher Nielsen
År: 2006
Vunnit: 2 priser

Filmen handlar om Jimmy, en drogad elefant som är på en cirkus som rymmer. Under filmen får man träffa den konstigaste karaktären efter den andra som alla är ute efter Jimmy på ett eller annat sätt. Tillexempel en grupp fanatiska djurrättaktivister, den tuffa same-maffian, småkriminella männen som hade Jimmy på cirkusen och en mycket galen skotskjägare.


Filmen är Norges första animerade spelfilm och är även den mest påkostade filmen i Norge. Jag älskar våra grannländers filmer! Detta är en mycket flummig film. Eller mycket hjälper inte. EXTREMT flummig, passar bättre. Det kommer den ena roliga kommentaren efter den andra. Karaktärerna är både för härliga och för mycket. Det är lite i stil med Torkel i Knipa, skulle jag vilja påstå.

Jag såg filmen på norska och efter att ha sett den engelska versionens röstlista blir jag väldigt sugen på att se den på engelska också, även om det nog inte slår den norska. Men då till filmens kvalité... Den får betyget godkänt men inte mer. Den är underhållande men den är för flummig och för platt för att få högre än det. Tyvärr. Men värt att kolla in.

The Hours


Skådespelare
: Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore, Ed Harris, Claire Danes och Toni Collette
Regissör: Stephen Daldry
År: 2002
Vunnit: Oscar för bästa kvinnliga huvudroll (Kidman). 30 priser och 67 nomineringar

Filmen utspelar sig i tre olika generationer och tre helt olika kvinnor som alla har något gemensamt. Nämligen boken mrs. Dalloway. Den första kvinnan är Virginia Woolf (Kidman) utanför London på 1920-talet, författaren bakom boken. Hur hon lever med sin depression och psykiska sjukdom och försöker få klart boken. Den andra kvinnan är Laura Brown(Moore) som lever i USA på 50-talet och läser boken. Hon har ett olyckligt äktenskap, gravid och har en liten son. Och boken får henne att ändra på sitt liv. Den sista kvinnan är Clarissa Vaughan(Streep) i New York på 2000-talet. Hon planerar en fest för sin vän Richard som är döende i AIDS och precis fått ett mycket viktigt pris för sin bok.


Detta var en mycket intressant film. Mycket känslor, mindre handlingar och mycket tänkande. Jag har mycket svårt att bestämma mig för om filmen är bra eller dålig. I helhet tyckte jag om filmen, jag blev berörd och tänkte på den efteråt (vilket jag brukar göra på en del filmer som jag sedan tycker blir bättre o bättre). Kanske ska man ta och se den en gång till? Dock var det bara jag av mina "med-tittare" som tyckte om filmen. Och jag måste erkänna att stundtals var filmen väldigt seg. Det var inga större händelser i filmen. Men det är klart, det var ju bara några få timmar ur tre kvinnors liv. 

Det var mycket svårt att sätta betyg. Men jag har bestämt mig för att detta var ingen skit film - detta var en mycket bra film med väldigt bra skådespelare (man ser inte ens att det är Kidman!) och den satt kvar efteråt. Så den får ialla fall betyget...


In Good Company


Skådespelare: Dennis Quaid, Topher Grace, Scarlett Johansson och Clark Gregg
Regissör: Paul Weitz
År: 2004
Vunnit: 1 vunnen och 4 nomineringar

Dan är chef på en annonsavdelning och har jobbat där i tjugo år. Men så får företaget nya ägare och Dan blir degraderad - mitt upp i allt familjedrama då det är en ny bebis på väg i familjen och dottern vill plugga vidare. Men Dan blir rasande då han inser att mannen som har tagit hans plats - och nu är hans chef - är 26 åriga Carter Duryea. Och som gräddet på moset är han förälskad i Dan's dotter.


Jag tänkte, precis som alla andra filmer som Topher Grace är med i, på "That '70s show". Eric Forman. Eric Forman.

Men efter en stund försvann de där känslorna och han blev en helt ny karaktär, den han faktiskt spelar i filmen. Och han var riktigt bra. Eller det kanske var att ta i, men bra var han. Den som jag tyckte minst om, skådespelarmässigt var Clark Gregg från bla. The New Adventures of Old Christine, för han var precis - exakt - likadan som i serien. Samma minspel. Samma tonfall.

Filmen var en riktig mysig feelgood-film. Man skrattade. Grät. Och skrattade lite till. En film som man kan se många gånger och ändå inte tröttna på den. Bra skådisar, bra stämning, bra manus - en bra film helt enkelt (men inte mer än bra)