Dirty Dancing



Skådespelare:
Patrick Swayze, Jennifer Grey, Cynthia Rhodes, Jerry Orbach, Kelly Bishop m.m

Regi: Emile Ardolino

År: 1987

Vunnit: Oscar för bästa musik, orginalsång (I’ve Had) The Time of My Life. 9 andra vinster och 5 nomineringar.

 

Under det ljuva 60-talet åker familjen Houseman på semester till ett pensionat för att lära sig dansa och annat kul. Frances ”Baby” Houseman (Grey), som är pappas lilla flicka, utforskar stället och upptäcker en mycket sensuell dans som arbetarna dansar efter jobbet. Där träffar hon Johnny Castle (Swayze) som har en helt annan bakgrund än henne.

Efter några händelser får Baby hoppa in som danspartner till Johnny så de kan dansa på ett annat hotell. Johnny måste lära Baby att dansa. Under den tiden blir de båda kära i varandra. Något som hennes pappa (Orbach) inte alls tycker om... Kommer Baby lyssna på sin pappa? Kommer Johnny få dansa sista dansen på pensionatet för sommaren?

 


 

En odödlig film, skulle jag vilja påstå. Även fast det egentligen inte har så mycket story så  kompenserar dansen, musiken och stämningen för det. Swayze, som fick sitt genombrott här, är perfekt som Johnny som först inte vill lära Baby men som kommer närmare henne ju mer de umgås. Båda lär sig av varandra då hon är rikemansdotter och han livnär sig på dansen. Grey är också bra som Baby, som lär sig livet utanför sin värld och kanske lär sin pappa ett och annat...

Hursomhelst, detta är en underbar kärleksfilm. Det som gör den oslagbar är helt klart all dans, inte minst all dirty dancing.

Nobody Puts Baby In The Corner.






Postat av: Kajsa


Kommentarer





Susanna

Kan se den filmen hur många gånger som helst. :)

2010-02-12 @ 19:57:00
URL: http://livetienetta.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: