Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Fantastic Mr. FoxSkådespelare (röster):
George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray m.m.
Regi: Wes Anderson
År: 2009
Vunnit: 13 priser och 20 nomineringar, varav 2 var till Oscars.

Fantastic Mr Fox ("Den fantastiska räven") är en animerad film, baserad på romanen av Roald Dahl, som handlar om livet för Mr. Fox, hans vänner och hans familj - hans fru Felicity och hans son Ash. Ashs kusin Kristofferson kommer också på besök då hans far är sjuk i lunginflammation. Ash har prestationsångest och mindervärdeskomplex, speciellt när han jämförs med mediterande, ståtliga och duktiga Kristofferson. Självaste Fox är en stilig, charmig och en i högsta grad intellektuell räv. Fox börjar ta hönor från bondgårdar som ägs av ondskefulla Boggis, Bunce och Bean. De försöker så få tag på Fox och jagandet eskalerar...Jag kan säga som så att jag fullkomligt älskar den här filmen. Har man sett fler filmer av Wes Anderson (t.ex. Royal Tenenbaums, Life Aquatic with Steve Zissou, The Darjeeling Limited m.m.) kommer man säkert att känna igen flera av hans vanliga stildrag. Filmen delas in i kapitel, t.ex. "Fox has a plan". Det är en väldigt varm film, hela ljuset är annorlunda, förutom när vi får inblick i människovärlden som med sina lysrör skapar en ljus, stel och steril atmosfär. Ofta är dialogen mellan djuren i fokus, några totalt random och till synes meningslösa repliker är sånt som gör den extra älskvärd. Små händelser och objekt i filmen är också helt random men väldigt roliga.

Animationen är mycket bra, kul att det är med hjälp av stop motion. Musiken är i vanlig ordning välvald som den brukar vara i Andersons filmer. En annan sak jag gillar är att den inte var för lång. Jag tycker att filmer nu för tiden börjar bli alltför långa, och man tappar ibland selusten en bit in i filmen. Den här filmen var knappt 1,5 h och det var alldeles lagom i mitt tycke.

Tror man att det är en barnfilm så är man en viss bit från sanningen. Visst skulle barn säkerligen absolut uppskatta den, men de skulle kanske inte uppfatta alla budskap och snabba repliker som finns att hämta i filmen. Jag skulle säga att det här manuset lika gärna kunnat användas i en film om människor, och med skådespelarinsatser istället för animation, bara att man nu i det här fallet inte valt att ha det.

Avslutningsvis vill jag säga att det här är en film man blir glad av. Finns på bio idag, mer info på finfina hemsidan www.fantasticmrfoxmovie.com.

Snart så...

Vi hade tänkt att byta design och lite andra saker här på bloggen för att uppdatera oss och bli ännu mer fräckare. Och allt gick som smort, tills... min (alltså Emmas) dator kraschade med photoshop, alla bilder, fonts o bakgrunder. Och även en hel del kommande inlägg etc. Men vi försöker fixa detta så snabbt som möjligt. Det kommer, men det går långsamt. Och bloggtorkan har väl egentligen med att vi har alla en hel del skolarbeten att göra (projektarbeten o utställningar). Men denna veckan är det klart så vi kommer att köra igång igen då!

Så, nu vet vi att vi lever och att vi kommer tillbaka inom kort! Kommentera gärna, bara roligt att svara på kommentarer.

Gabriel Macht


Gabriel Macht föddes 22 januari 1972 i Bronx. Han är mest känd för sin tolkning av superhjälten the Spirit i filmen med samma namn. The Spirit är från början en seriefigur, publicerad av DC Comics och filmen är gjord av Frank Miller som även gjort bland annat Sin City och 300.

Gabriel var åtta år när han blev nominerad till Best Young Motion Picture Actor Award när han medverkade i filmen Why Would I lie? där han spelade mot bland annat Treat Williams(från Hair). Han har även medverkat i tvserier, bland annat Sex and the City, Spin City, Beverly Hills 90210 och Numb3rs. Han är gift med skådespelerskan Jacinda Barrett(Ladder 49 och Bridget Jones: the Edge of Reason) och de har tillsammans en dotter som föddes 2007 vid namn Satine Anais Geraldine Macht. 

Visste du att Gabriel... 
- Gabriels favorit skådespelare är Phillip Seymour Hoffman.
- Han skulle få rollen som Chase i 24, men rollen gick till James Badge Dale
- Han spelade Don Eppes i pilotavsnittet av Numb3rs, men rollen gick till Rob Morrow
- Han spelar i den relativt nya filmen Middle Men mot Giovanni Ribisi och Luke Wilson, som handlar om Internet Porr Industrins uppkomst.

Filmer i urval;
- The Spirit
- The Recruit
- a Love song for Bobby Long
- one way to Valhalla
- Because I Said So
- The Good Shepherd
- Whiteout
- Behind Enemy Lines


Gabriel Macht som the Spirit och Sarah Paulson som Ellen Dolan i filmen The Spirit.

Into the wildSkådespelare:
Emile Hirsch, William Hurt, Jena Malone, Catherine Keener
Regi: Sean Penn
År: 2007
Vunnit: 13 vinster och 36 nomineringar varav 2 var till Oscars

Into the wild är en film som är baserad på en sann historia, och handlar om Chris, som tröttnat på det materialistiska, förutsägbara och meningslösa liv som stod utstakat för honom. Han beslutar sig för att skänka bort alla sina pengar till välgörenhet och själv ge sig ut på äventyr i vildermarken. Alaska är den platsen vi först får se honom i och därifrån får vi genom återblickar se hur hans senaste två år sett ut tills han kommit till den här punkten.Otroligt bra film! Den innebar en viss tankeställare så här i efterhand. Jag och de som såg filmen började genast diskutera kring filmen efteråt, den var ganska ögonöppnande på något sätt. Jag fick plötsliga infall att bara dra iväg någonstans och göra vad som faller mig in typ, hehe.

Into the wild har fantastiskt fina och varierande miljöer, tycker det var en bra blandning av olika ställen. Trodde innan att det mest skulle vara snö och så i Alaska-klimat, men det var så mycket tid som gick åt återblickar, så det stämde inte. Och även om mycket tid gick åt till just återblickar blev det inte komplicerat för det. Emile Hirsch, som spelar huvudpersonen känns helt rätt vald, en snygg likeable kille som man inte sett alltför mycket av innan.

Filmen var hela tiden väldigt oförutsägbar. Även om den varade i 2,5 h kände jag verkligen inte att jag tröttnade för fem öre. Man ville bara fortsätta se hur det skulle gå på äventyret!

Känns som en helt episk film med storslagna vyer som behandlar viktiga och intressanta ämnen som tas upp på nya slags vis, alltså inte en sån film man sett ett antal gånger förut. Extra plus att det faktiskt hänt på riktigt, väldigt fascinerande på något vis. Rekommenderas alla gånger om!
Från film till serietidning

Detta är fortsättningen på inlägget "från serietidning till film" då vi skrev om Comic Books som har senare blivit spelfilmer. I det här inlägget är det tvärtom. Här är det skådespelare/karaktärer som har tagit plats i en serietidning. Medvetet vissa val, medan vissa är inte meningen att man ska "se" att det är skådespelare som de har målat av.


Simpsons är visserligen ingen serietidning men det finns en HEL DEL kändisar som har varit med i serien. Både som sig själva eller har haft en karaktär i någon/några episoder. Bland annat Paul McCartney, Mel Gibson och Britney Spears. Vill du se listan kan du klicka här.


Samuel L Jackson godkände att Marvel "lånat" hans utseende till karaktären Nick Fury i tidningen S.H.I.E.L.D. Och som så många andra Marvel-karaktärer dyker även Fury upp i Iron Man, Ultimates, Ultimate X-Men och Spiderman.

Rosario Dawson är med i serietidningen Occult Crimes Taskforce som kom 2006(hon liknar huvudkaraktären Sophia Ortiz). Det är även hon som har skapat den tillsammans med författaren David Atchison och illustratören Tony Shasteen. 

Om Kirsten Stewart ville vara avtecknad på framsidan av Mexikanska tidningen Libro Sentimental är ännu oklart. Vissa tycker att man kan stämma serietecknarna, men sålänge man inte gör en exakt kopia av en bild med copyright, skall det vara tillåtet. Vad jag har hört. Men i detta fallet kan man ju undra vad som är rätt.


Författarna Stephanie Meyer (Twilight) och J.K. Rowling (Harry Potter) är några av de kvinnor (Oprah Winfrey, Prinsessan Diana, Hilary Clinton m.fl) som har fått en biografi i form av serieböcker. Böckerna är skrivna och illustrerade av Ryan Burton, Adam Gragg, Matt Flyer och Vinnie Tartamella. Och serien heter Female Force, om du vill kolla upp och ev. köpa.


Så, detta var några få av de man kan se i tecknad form, finns såklart en hel del mer eller mindre kända. Har du tips på fler får du gärna lämna en kommentar.

Från serietidning till filmduken.

Det har väl inte undgått någon att göra film av "comic book"s är hett nuförtiden. Marvel är ett amerikansk serietidningesförlag som grundades 1939, men blev stora på 60-talet då de började med det så kallade Marvelkonceptet, det vill säga att man blandar superhjältar och deras hjältedåd med deras privatliv.   

De mest kända är väl Batman-filmerna. Batman visade sig för första gången 1939 i en serietidning och första filmen kom 1966. 1998 kom Marvel-karaktären Blade upp på biografen och det var början för alla Marvel filmer. Som till exempel Spider-man, som kom 1962 i tidningsform och som spelfilm 2002.  

Här kommer en väldigt, väldigt liten lista över filmer/karaktärer som kommer från en serietidning. Utan någon speciell ordning.

 
The fantastic Four, eller den fantastiska fyran som den heter på svenska, skapades 1961 och var Marvels första superhjältegrupp. Det handlar om de fyra Reed Richards, Sue Storm, Johnny Storm och Ben Grimm som befann sig på ett rymdskepp då de utsattes för "kosmisk strålning" som gav de superkrafter. Och med hjälp av sina krafter börjar de bekämpa brott. 
Oley Sassone spelade in en lågbudget version 1994, men då budgeten inte höll drog de in filmen som inte visades på biografen eller såldes. Det var 2005 som filmen med gänget ovan (Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans och Michael Chiklis) kom. Uppföljaren "The silversurfer" kom ut 2007. 


Wolverine, skapad av Marvel, dök först upp i Incredible Hulk (1974) och gick med i X-men gruppen 1975. Wolverine som egentligen heter James Howlett, kallas för Logan, är en mutant som de andra i X-men-gänget. Han blev en storfavorit hos fansen och fick sin egna tidning 1988. Han spelas av Hugh Jackman i X-men filmerna (som kom 2000, 2003 och 2006) och även i X-Men Origins: Wolverine som kom ut 2009.


Daredevil, eller som han kallas på svenska; Våghalsen, kom ut i serieformat 1964 utav Marvel. Det handlar om Matt Murdock som efter en olycka med en lastbild med radioaktivt avfall fick superkrafter och blir blind men han utvecklar sina andra sinnen. Efter att hans pappa blivit mördad börjar Matt att hämnas genom att vara Daredevil. Filmen kom 2003 med Ben Affleck som huvudrollen och Jennifer Garner spelar Elektra, Daredevils kärlek och skurk. Andra skurkar som kommer upp i serien är Bullseye (spelad av Collin Farrell), the Kingpin (spelad av Michael Clarke Duncan) och var tillsammans i serien med The Black Widow... The Black Widow eller Natalia Romanova(eller ibland Natasha Romanoff) som hon heter egentligen i serien är en rysk hemlig agent och dök upp för första gången i Tales of Suspense 1964. Hon medverkar i flera serier som Iron Man, Daredevil, S.H.I.E.L.D och sin egna. Hon kommer att vara med i nästa Iron Man film som kommer i år, och hon kommer att spelas av Scarlett Johansson. Troligtvis kommer det att komma en film med bara henne rätt så snart enligt rykten.

And speaking about Iron Man, detta är (för er som har missat) senaste trailern från Iron Man 2;


Detta var alltså lite om serietidningar som blivit film genom åren. Vad tycker du om Comic book-filmer? Har du någon favorit? Håll utkik efter del två om serietidningar här på Rewind&Play.


källor från bland annat wikipedia.org, marvel.com och imdb.com
 

"Comic book" tema den här veckan.

Vi tänkte ha en liten tema-vecka, med tema; COMIC BOOKS!
Så vi tänkte skriva extra mycket om sådant som rör serietidningar, superheroes etc. den här veckan. Men vi kommer såklart ha annat också, så ni som inte är så förtjusta i detta, don't go! Skicka gärna in åsikter, vad ni gillar/inte gillar med comic books, vilka ni gillar etc. till våran mejl (klicka på brevet till vänster) eller i en kommentar.


Hittade den här bilden på google, och försöker hitta konstnären. Vet ni vem, säg gärna till!


BrothersSkådespelare:
Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman
Regi: Jim Sheridan
År: 2009
Vunnit: fått 8 nomineringar, varav två var till Golden Globes

Sam (Tobey Maguire) skickas tillbaka iväg till Afghanistan, samtidigt som hans bror Tommy (Jake Gyllenhaal) släpps ut från fängelset. Sams fru Grace (Natalie Portman) och deras två döttrar får beskedet att Sam avlidit i kriget. Tommy börjar umgås med Grace och döttrarna och de fattar tycke för varandra. Parallellt som vi får följa deras liv hemma, får vi också se hur det går för Sam, det visar sig nämligen tidigt i filmen att han inte alls dött, utan blivit tillfångatagen av fienden.Skådespelarna känns helt rätt i sina respektive roller, mycket väl castat med andra ord. Speciellt imponerad är jag av Tobey Maguire den här gången.

Det finns flera olika aspekter man kan se i den här filmen - som krigs konsekvenser och framför allt familjerelationer. Det jag kan klanka ner lite på är att tempot ibland var lite väl lågt på hemmaplan. Tyckte därför det var bra när det klipptes till Afghanistan, hade faktiskt gärna sett ännu mer därifrån. Väldigt intressant att se.

Det har var en otroligt stark och berörande film som jag absolut rekommenderar. Det jag också gillar är att den var väldigt oförutsägbar, och jag kan ärligt talat säga att jag inte hade en aning om vad som skulle hända. Den var därför spännande och man ville gärna fortsätta kolla för att se hur det skulle gå. Man levde sig verkligen in i den, speciellt när man sett på den en stund, och den känns trovärdig och verklig. Finns ute på bio!


Alice in Wonderland


Skådespelare: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Alan Rickman, Anne Hathaway, Crispin Glover, Matt Lucas och Stephen Fry(med flera)
Regi: Tim Burton
År: 2010
Priser: inga (än så länge?) 

19-åriga Alice är på en fest utan minsta aning att det är hennes förlovningsfest. När hon får reda på detta får hon panik och följer efter en hare ut till skogen där hon faller ner i ett hål. Där kommer hon till Underlandet och får träffa på de mest konstiga och unika karaktärer efter varandra. The Red Queen har tagit över makten i Underlandet och det är mörka tider. Den enda som kan rädda Underlandet från att helt gå under är Alice!Vi såg filmen tillsammans i 3D(så vi utgår från den versionen) så vi tänkte skriva lite vad vi tyckte var för sig.

Emma; Jag hade väldigt höga förhoppningar innan filmen. Det var ju väldigt mycket prat hit och dit hur bra filmen var, men jag måste säga att jag blev lite besviken efter jag hade sett filmen. Den var väldigt Disney-aktig och väldigt lite Burton. Den kändes platt och jag blev inte berörd. Jag brukar tänka på filmer dagar, veckor, ja - månader efter jag sett den men redan efter att vi lämnat biografen glömde jag bort allt vad Alice In Wonderland hette. Dock måste jag säga att miljöerna var mycket vackra och konstnärliga. Och även 3D effekten var väldigt bra (inte för att jag är så van med 3D-filmer, men ändå)! Bra skådespelare, men det kändes inte som om det hjälpte storyn.  

Jenny; Jag har aldrig sett den tecknade versionen eller läst boken, men ska inte Alice i Underlandet vara en saga för barn? Det är faktiskt en ganska obehaglig berättelse utan någon större känsla eller charm. Och vad handlar den om egentligen? Jag har ärligt talat svårt att komma ihåg såhär i efterhand och det lär ju inte vara ett bra tecken. Johnny Depp är alltid bra, speciellt i Tim Burtons sällskap, och så är det även här, även om Burton känns tråkigare än vanligt. Filmen har ändå sina stunder och Depps orangea hår är ju upplyftande om inte annat!

Linnea; Det som var himla bra med den här filmen tycker jag är de sagolika miljöerna nere i Underlandet. Allt är så konstigt och det är väl bland det bästa med filmer - allt kan hända. Älskar det här totalt psykedeliska och oförutsägbara med småsaker i filmen. Något som däremot känns förutsägbart är handlingen. Filmen kändes inte särskilt spännande precis. Men överlag tycker jag ändå att den är sevärd.

Kajsa; Som jag längtade att se Alice in Wonderland. Jag hade skyhöga förväntningar och förväntade mig ännu en förtsklassig Depp/Burton film. Inte riktigt var jag hade hoppats på. Karaktärerna var alla underbart excentriska á la Burton och miljön var vacker, men storyn var lite händelselös. Det hände nästan ingenting, sen hände allt och sen var den slut. Så var det med det. Nej, den saknade Burton twisten i storyn. Jag tycker ändå att den är sevärd. Jag måste nog se den igen. 

Medelbetyg;

Ingrid BergmanIngrid Bergman började sin karriär i Svergie (konstigt) med några småfilmer som inte gav särskilt mycket. Redan som sjuttonåring visade hon att hon hade talang och som vidare skulle bli känd som en av världens toppskådespelerska under 1940-talet. Det var när hon medverkade i filmen Intermezzo som regissören David O. Selznick upptäckte hennes talanger och gav henne ett kontrakt. Sedan dess har hon haft en blomstrande karriär med roller som gått till historian, tex Ilsa från Casablanca. Hon var och kommer förbli Sveriges stolthet.

 

Visste du att:

- Hon har en ros döpt efter sig? Ingrid Bergman rose heter den.

- Ingrid sade nej till rollen mot Charlton Heston i Apornas Planet?

- Året efter hon hade dött så kom vänner och familj till Venedigs Film Festival för att ära henne? Gäster i urval var; Gregory Peck, Audrey Hepburn, Roger Moore, Charlton Heston, Olivia de Havilliand och självaste prins Albert av Monaco.

- Hennes berömda kärleksaffär med Robert Capa, gav Alfred Hitchcock idén till Rear Window?

 

Filmer i urval:

Höstsonaten

Murder on the Orient Express

Anastasia

Notorious

Spellbound

Gaslight

Casablanca

Intermezzo

Troja
Skådespelare: Eric Bana, Brad Pitt, Orlando Bloom, Diane Kruger, Peter O’Toole, Julie Christie, Brendan Gleeson, Brian Cox, Sean Bean mfl.

Regi: Wolfgang Petersen

År: 2004

Vunnit: 3 vinster och 17 nomineringar och en oscarsnominering för bästa kostym.

 

År 1250 f.Kr, under den sena bronsålderna råkar två nationer i bråk efter att den Trojanske prinsen Paris (Bloom) övertygat drottningen av Sparta, den sköna Helena (Kruger), att lämna sin man Menelaos (Gleeson) och segla tillbaka med honom till Troja. När Menelaos får reda på var som hade hänt tar han hjälp av sin bror Agamemnon (Cox) för att ta tillbaka henne. Agamemnon ser detta som en möjlighet till makt. Så, det åker iväg mot Troja med 1000 skepp och 50 000 greker. Men det är inte allt. De har ett äss i skjortärmen, nämligen Achilles (Pitt) som blev doppad i floden Styx och är därmed odödlig. Men, som säkert de flesta vet, så har han en svaghet. Hans häl.

Väl i Troja utkämpar de en kamp om staden. Prins Hector (Bana) av Troja leder sina kämpar, men hur blir det när han ställs öga mot öga med Achilles? 

Filmen är baserad på Homeros klassiker Illiaden och jag som är en sucker för historia och kostymfilmer gillade filmen. De som har läst på historian, eller läst Illiaden för den delen, vet hur det går med Trojanska hästen och allt det där. Skådespelet var bra, men jag har dock lite svårt för Blooms Paris. Rollen är lite för töntig tycker jag. Min favorit var Eric Bana som Hector. Bara att han var med höjde betyget ett snäpp, haha.

Miljöerna är superba och jag älskar känslan av gamla Grekland. Jag önskar nästan att jag kunde få uppleva det själv.

En hel del naket av en viss skådespelare finns också. Det ni.

 

Allt som allt, en bra och sevärd film.


"Ooooh, that's a BINGO!"


Christoph Waltz, från Inglorious Basterds, liknar väldigt mycket Tom Felton som spelar Draco i Harry Potter-filmerna. Det är svårt att hitta bilder från samma vinklar men om man ser Inglorious Basterds och Harry Potter and the Half-Blood Prince, kolla in likheterna! Haha.

Är jag ute och cyklar eller tycker du också att de är lika? 

Vi är människor, inga datorer.

Ville bara säga att vi har fått in en del kommentarer på att vi skriver fel datum på premiärerna. Och vi vill säga att vi är ledsna att det blivit så, men man måste tänka på att då vi skriver ett inlägg utgår vi från det datumet vi fått från relativt säkra källor just då. Och sedan kan ju premiärdatumet åka framåt eller bakåt, så man vet egentligen inte helt säkert förens det är helt klart. Vi skriver ju om filmer som kommer om några månader, så ja, ibland kan det stå fel - dock absolut inte med flit! Sedan kan vi inte gå tillbaka i inlägg som är flera månader gamla och ändra hela tiden. Ja, det är dåligt av oss att inte veta exakta datumet på varenda film. Vi får skärpa oss. Men vi är trots allt människor, inga datorer.

Och en sak till, vad många kanske inte vet, är att vi är fyra stycken som skriver på bloggen. Det enda vi står för är det som var och en skriver i inläggen. Jag står kanske inte för att en film är bra/dålig som någon av mina kompisar skrivit. Utan vi skriver alla utifrån våra egna tankar. Och som sagt, vi jobbar inte med detta utan detta är bara en mycket stort intresse hos oss alla fyra. Är det något annat ni undrar över får ni gärna fråga, antingen genom kommentar eller genom att skicka ett mail.

Och skicka gärna in fler recensioner om ni vill, vi får in väldigt många (många från samma filmer också) och vi kan kanske inte ta in alla. Vi lägger in när vi känner att det känns bra, så det kan ta ett tag. Men fortsätt gärna att skicka in.  Missuppfatta mig inte, det är jätte roligt med kommentarer och det är bra att ni lägger märke till sånt. Ni är mycket uppmärksamma läsare! MEN eftersom vi får dessa kommentarer så svarar vi i ett inlägg istället, till allihopa som undrar.

I'm Not ThereSkådespelare:
Cate Blanchett, Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere, Charlotte Gainsbourg
Regi: Todd Haynes
År: 2007
Vunnit: 14 vinster och 12 nomineringar varav en Oscar-nominering

I'm Not There handlar om de många olika roller legenden Bob Dylan hade under olika skeden i sitt liv. Sex olika skådespelare gestaltar figurer som baseras på Dylan. Christian Bale spelar rollen som Bob Dylan som ung folksångare. Cate Blanchetts figur visar perioden då han buades ut av publik som tyckte att han sålde ut sig med sitt rockband. Heath Ledger spelar en skådespelare vars kärleksliv liknar Dylans. Även Richard Gere, Ben Shisaw och unge Marcus Carl Franklin spelar roller som reflekterar diverse delar ur Dylans liv.Det här var en väldigt speciell film med alla dessa skådespelare, vars karaktärer dock aldrig kallas Bob Dylan. Det var väldigt smart tycker jag ändå. Roligt och nytänkande med personer av olika kön, ålder och etnicitet som ändå kan gestalta en och samma person. Det ger en överblick över Bob Dylans mycket intressanta liv och erfarenheter. Filmen tar oss tillbaka i tiden och är trovärdig. Musiken spelas ofta och är alltid bra och stämningsförhöjande oavsett vilken scen det är. Bob Dylan har helt obviously underbara låtar som passar till alla situationer och humör.

Något som jag tyckte var roligt och bra gjort var genomgången av Jack Rollins karriär. Christian Bale spelade den här rollen, och man fick se klassiska Bob Dylan-bilder och klipp återskapade, nu utbytt mot Christian Bale, i likadana poser och kläder. Man fick också se fejkade dokumentärklipp och intervjuer där de gick igenom Jack Rollins karriär, allt med ord som beskrev Bob Dylan såklart. Överlag var skådespelarna otroligt bra. Cate Blanchett nominerades till en Oscar för sin prestation. Hon liknade Dylan otroligt mycket med sitt krulligt hår, sina mörka kläder och Wayfarers. Marcus Carl Franklin är också värd att nämnas, mycket imponerande prestation av då 13-årige Franklin.

Följ oss gärna!


Vill du följa våran blogg genom bloglovin' (helt gratis btw!)?
 Klicka bara här så börjar du prenumerera på bloggen. Just nu ligger vi tvåa på film-blogg-toppen(!). Och illustrationen har jag, Emma gjort. Så copy på den. 

Kommande; Eclipse


Den 30 juni kommer den tredje filmen i Twilight-serien om Bella Swan,vampyren Edward och Jacob. Det som är lite konstigt är att Rachelle Lefevre som spelade Viktoria är utbytt mot Bryce Dallas Howard, eftersom filmen krockar med en annan film som Lefevre är med i.  

Kommande: Terror på Elm Street


En nyinspelning av gamla skräckisen Terror på Elm Street från 1984 kommer att ha premiär i USA nu den 30 april. Antagligen kommer det dock ta ytterligare ett tag innan den kommer till Sverige. I den äldre filmen kunde vi se Johnny Depp spela i sin första roll. Trailern ser inte alltför pjåkig ut, och effekterna kommer nog se klart verkligare ut i den här versionen i alla fall! Freddy Krueger är tillbaks...


Zooey Deschanel

 

Zooey Deschanel föddes den 17 januari 1980 i Los Angeles. Hela Zooeys familj är inblandad i filmbranschen då pappan är regissör och mamman är skådespelare. Hennes syster Emily är också skådespelare och har en roll i tv-serien Bones. Första filmen som Zooey spelade i kom 1999 och heter Mumford. 2003 fick hon sin första huvudroll i All The Real Girls. Zooey varvar skådespeleriet med musik, då hon framför allt är del i tvåmannabandet She & Him, vars debutalbum Volume One fick mycket god kritik. Uppföljaren, Volume Two, kommer att släppas i dagarna, närmare bestämt den 23 mars. Under turnén som följer tar de ett stopp i Stockholm den 3 maj. Nyligen har man kunnat se Zooey i (500) days of Summer och senare i år kommer hon spela mot James Franco och Natalie Portman i fantasykomedin Your Highness.

 

Visste du att Zooey...

- gick i samma skola som Jake Gyllenhaal och Kate Hudson

- inte bara är del i She & Him, utan också spelar ukulele i bandet If All the Stars Were Pretty Babies, tillsammans med skådespelerskan Samantha Shelton

- är med i Offspring-videon She's Got Issues

- uttalar sitt namn "ZOH-ee day-shuh-NELL"

- är gift med Ben Gibbard, känd som sångare i Death Cab For Cutie och The Postal Service

 

Filmer i urval:

- Almost Famous

- The Good Girl

- Elf

- Liftarens Guide till Galaxen

- The Happening

- Yes Man

- (500) Days of Summer

 

 

Kommande; The Bounty HunterHan är en så kallad Bounty Hunter som fångar personer som rymt under tex. frigivning mot borgen. Hon är en sådan person. Och om det inte vore komplicerat nog så har de två varit tillsammans. En ny komedi med Gerard Butler och Jennifer Aniston.

Filmen har premiär i USA 19 mars , oklart när den kommer till Sverige (ev. datum 9 april!)
Kommande; Hot Tub Time MachineFilmen handlar om ett gäng som efter festande badar i en bubbelpool och hamnar tillbaka på 80-talet. Det är nämligen en tidsmaskin. De får en andra chans att ändra sin framtid, vilket de var väldigt trötta på.
Med John Cusack, Rob Corddry, Craig Robinson, Clark Duke, Crispin Glover och Chevy Chase.

Hot Tube Time Machine har premiär i USA 26 mars, när den kommer till Sverige är oklart.

Till vildingarnas landSkådespelare: Max Records, Catherine Keener, James Gandolfini (röst), Lauren Ambrose (röst)
Regi: Spike Jonze
År: 2009
Vunnit: 23 nomineringar, varav en var till en Golden Globe

Till Vildingarnas Land (Where The Wild Things Are), är baserad på en roman av Maurice Sendak. Den handlar om Max - en fantasifull kille som är lite ensam. Efter ett bråk med sin mamma springer han i väg iklädd sin djurdräkt. Han hittar en liten båt och seglar iväg. En storm gör att Max kommer till en okänd ö, där han hittar märkliga stora figurer som själva tycker att det är Max som är liten och konstig. Han övertygar dem om att han är deras kung och de är glada över att ha hitta en ledare. Särskilt den karismatiske Carol kommer bra överens med Max. Max säger att han kommer kunna skapa harmoni och ena vildingarna.Miljöerna är otroligt fina, likaså fotot, speciellt när det filmas i motljus. Det är skarpt och vildingarna är välgjorda. Till en början såg de mest konstiga ut, men ett tag in i filmen tyckte jag bara de var söta. De är inte datoranimerade, utan skådespelare utklädda i kostymer.

Det här var en riktigt mysig film med flera fina budskap som både barn och vuxna kan ta till sig. Tror dock inte att den här filmen lämpar sig så bra till alltför små barn, då den har en del svåra och allvarliga saker att ta upp. Mycket handlar det om fantasi, att växa upp och att förstå verkligheten lite bättre.
Postat av: Linnea

Bilder från Oscarsgalan.


Innan jag, Emma sätter punkt för Oscarsgalan(vet inte om mina kollegor vill lägga in något sedan, men jag säger "stopp!" i alla fall) lägger jag ut några få bilder från galan med tillhörande tankar. Bilderna kommer från lite olika ställen, mest från Ontheredcarpet.com.


Eli Roth, Diane Kruger och Tarantino himself posar på röda mattan. Christoph Waltz var någon helt annanstans. Inglorious Basterds vann 1 pris (Waltz) av de 8 nomineringar som de hade. Synd att det inte blev fler, en mycket bra film. 

 
Zac Efron gick tydligen utan sällskap ikväll. Ser inte allt för glad ut, killen. Även Ryan Reynolds gick utan mrs Ryan Reynolds. Why? Vart var Scarlett Johansson?!

Ben Stiller in makeup as a character from the movie "Avatar" during the 82nd Academy Awards Sunday, March 7, 2010, in the Hollywood section of Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Ben Stiller valde att vara lite översminkad. Lite konstigt kan man tycka att han fick se ut sådär men Sascha Baron Cohen inte fick gå klädd till galan som en gravid Na'vi-kvinna som väntade Camerons lovechild. Ja, man kan ju undra... Måste erkänna att Stiller var väldigt läskig.
jennifer lopez oscars 2010 red carpet 05
Och slutligen; vad tänkte Jennifer Lopez när hon tog på sig den här bubbelplastliknande klänningen? Serious! Jag vet att nu får jag våran blogg att låta som en dålig-modeblogg, förlåt... men. Jag måste få ur mig det.

Så. Nu säger jag STOPP för fler Oscarsinlägg av mig själv. Men diskuterar gärna med folk, så lämna kommentar vad du tyckte om galan, priser, etc.
/Emma 

OCH SHIT! VART KOMMER ALLA NYA BESÖKARE IFRÅN? Statistiken bara sköt iväg! Välkomna nya och gamla läsare! Lämna gärna en kommentar så vi ser vilka ni är(så vi kan stalka er, höhöh...)

VINNARNA!


Förhandstippade Avatar(James Cameron) tog hem sammanlagt 3 priser. Kathryn Bigelow(Cameron's exfru)'s film The Hurt Locker däremot tog emot 6 priser. Sandra Bullock och Jeff Bridges vann manliga respektive kvinnliga. Christoph Waltz och Mo'Nique tog hem priser för bästa kvinnliga och manliga biroll.


Best Picture:

 • Avatar
 • The Blind Side
 • District 9
 • An Education
 • The Hurt Locker 
 • Inglourious Basterds
 • Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire
 • A Serious Man
 • Up
 • Up in the Air

Actor:

 • Jeff Bridges, Crazy Heart 
 • George Clooney, Up in the Air
 • Colin Firth, A Single Man
 • Morgan Freeman, Invictus
 • Jeremy Renner, The Hurt Locker

Actress:

 • Sandra Bullock, The Blind Side  
 • Helen Mirren, The Last Station
 • Carey Mulligan, An Education
 • Gabourey Sidibe, Precious: Based on the Novel `Push' by Sapphire
 • Meryl Streep, Julie & Julia

Supporting Actor:

 • Matt Damon, Invictus 
 • Woody Harrelson, The Messenger
 • Christopher Plummer, The Last Station
 • Stanley Tucci, The Lovely Bones
 • Christoph Waltz, Inglourious Basterds 

Supporting Actress:

 • Penelope Cruz, Nine
 • Vera Farmiga, Up in the Air
 • Maggie Gyllenhaal, Crazy Heart
 • Anna Kendrick, Up in the Air
 • Mo'Nique, Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire  

Directing:

 • James Cameron, Avatar
 • Kathryn Bigelow, The Hurt Locker  
 • Quentin Tarantino, Inglourious Basterds
 • Lee Daniels, Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire
 • Jason Reitman, Up in the Air

Foreign Language Film:

 • Ajami, Israel
 • El Secreto de Sus Ojos, Argentina 
 • The Milk of Sorrow, Peru
 • Un Prophete, France
 • The White Ribbon, Germany

Adapted Screenplay:

 • Neill Blomkamp and Terri Tatchell, District 9
 • Nick Hornby, An Education
 • Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche, In the Loop
 • Geoffrey Fletcher, Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire 
 • Jason Reitman and Sheldon Turner, Up in the Air

Original Screenplay:

 • Mark Boal, The Hurt Locker 
 • Quentin Tarantino, Inglourious Basterds
 • Alessandro Camon and Oren Moverman, The Messenger
 • Joel Coen and Ethan Coen, A Serious Man
 • Bob Peterson, Pete Docter, Tom McCarthy, Up

Animated Feature Film:

 • Coraline
 • Fantastic Mr. Fox
 • The Princess and the Frog
 • The Secret of Kells
 • Up 

Art Direction:

 • Avatar 
 • The Imaginarium of Doctor Parnassus
 • Nine
 • Sherlock Holmes
 • The Young Victoria

Cinematography:

 • Avatar 
 • Harry Potter and the Half-Blood Prince
 • The Hurt Locker
 • Inglourious Basterds
 • The White Ribbon

Sound Mixing:

 • Avatar
 • The Hurt Locker  
 • Inglourious Basterds
 • Star Trek
 • Transformers: Revenge of the Fallen

Sound Editing:

 • Avatar
 • The Hurt Locker 
 • Inglourious Basterds
 • Star Trek
 • Up

Original Score:

 • Avatar, James Horner
 • Fantastic Mr. Fox, Alexandre Desplat
 • The Hurt Locker, Marco Beltrami and Buck Sanders
 • Sherlock Holmes, Hans Zimmer
 • Up, Michael Giacchino  

Original Song:

 • "Almost There" from The Princess and the Frog, Randy Newman
 • "Down in New Orleans" from The Princess and the Frog, Randy Newman
 • "Loin de Paname" from Paris 36, Reinhardt Wagner and Frank Thomas
 • "Take It All" from Nine, Maury Yeston
 • "The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" from Crazy Heart, Ryan Bingham and T Bone Burnett

Costume:

 • Bright Star
 • Coco Before Chanel
 • The Imaginarium of Doctor Parnassus
 • Nine
 • The Young Victoria  

Documentary Feature:

 • Burma VJ
 • The Cove  
 • Food, Inc.
 • The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers
 • Which Way Home

Documentary (short subject):

 • China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province
 • The Last Campaign of Governor Booth Gardner
 • The Last Truck: Closing of a GM Plant
 • Music by Prudence 
 • Rabbit a la Berlin

Film Editing:

 • Avatar
 • District 9
 • The Hurt Locker 
 • Inglourious Basterds
 • Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire

Makeup:

 • Il Divo
 • Star Trek 
 • The Young Victoria

Animated Short Film:

 • French Roast
 • Granny O'Grimm's Sleeping Beauty
 • The Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte)
 • Logorama 
 • A Matter of Loaf and Death

Live Action Short Film:

 • The Door 
 • Instead of Abracadabra
 • Kavi
 • Miracle Fish
 • The New Tenants

Visual Effects:

 • Avatar
 • District 9
 • Star Trek

Live från Oscarsgalan.


Klicka på f5 för att uppdatera sidan. Emma på Rewind&Play bloggar om händelserna på galan, med egna kommentarer och tankar etc. Måste även varna att om du tänker se reprisen på tisdag, kolla inte på detta inlägg innan.

Innan galan startar; Jag tror som så många andra att Avatar kommer att ta hem en hel del priser. Bland annat för "Best Picture" och "Visual Effects". Bästa Manliga huvudroll tror jag Colin Firth får för "A Single Man" och den kvinnliga får Gabourey Sidibe för "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire", dock har jag inte hunnit se någon av filmerna men av det jag hört o sett tror jag på dessa. Enligt spelbolagen och kritikerna skall tydligen Jeff Bridges(Crazy Heart) och Sandra Bullock (The Blind Side) eller Meryl Streep(Julie & Julia) Sedan kan det gå lite hur som helst. Personligen hoppas jag även att Inglorious Basterds får pris. Värdarna för galan är Alec Balwin och Steve Martin.

Så, nu lutar vi oss bakåt och häller upp första koppen kaffe. Låt galan börja!

22.55;
  Nu börjar "Inside the actors studio" där James Cameron(gjort bla. Avatar och Titanic) intervjuas av James Lipton. James pratar om tre av sina stor filmer, Terminator, Titanic och Avatar. Bland annat berättar han hur de gjorde animeringarna till Avatar, att han skrev manuset 1995 och han skulle spela in filmen efter Titanic men tekniken var inte så bra att han ville vänta för att få det precis så som han ville. Och Avatar har nio nomineringar ikväll. Programmet är inspelat och finns troligen på youtube, eller liknande. Skall kolla upp. 

00.02; Nu börjar sändningarna från röda mattan. Återkommer. 

01:41; The Red Carpet - it's all about the dress! Det är lite regnigt i Kalifornien(dock inte så våldsamt som på de flesta London-premiärer). De har pratat med skådisar som Christoph Waltz(Även de andra från Inglorious Basterds syntes i bakgrunden), Jake Gyllenhaal (som säger att Prince of Persia är "Epic, soo good and great special effects") till Ryan Reynolds som stöttar Sandra Bullock och som vanligt kom utan Scarlett Johansson. Om man kollar på klänningarna var det inte många som verkligen utmärkte sig, enligt mig. De som var mest intressanta var Sarah Jessica Parker(som just nu leder över "Worst dress" på ontheredcarpet.com), Sandra Bullock och Zoe Saldana. Anna Kendrick's klänning var det mååånga som pratade om och visst är den fin men kanske lite väl ljus för hennes hy? Måste påpeka att de korta reklampauserna var 3:e eller 8:e minut är väldigt störande. Men man överlever. btw. Vad gjorde Nichole Richie där...?
SARAH JESSICA PARKER photo | Oscars 2010, Sarah Jessica ParkerZOE SALDANA photo | Oscars 2010, Zoe SaldanaSANDRA BULLOCK photo | Oscars 2010, Sandra BullockANNA KENDRICK photo | Oscars 2010, Anna Kendrick
Bilder från http://www.peoplestylewatch.com/

02.19; Extrema störningar på sändningen. Tänker bara; det är inte sant. Ser Kate Winslet skymta fram ibland. Annars är det pretty much svart.

02.27; Bilden blir lagom klar i tid till reklampausen. Underbart. Ser på giraffen som är mamma till två vårtsvin som har en high tech onetouch, för typ 20 gången sedan jag satte på tvn. 

02.30; Bilden försvann igen och jag tror galan har börjat. Underbart! 

02.36; Tvn = död. Ska försöka hitta något annat sätt att se galan. Har ni också störningar eller är det helt enkelt inte min morgon?  

03.01; Nej, jag ger upp. Jag hittar ingen livesänding på nätet, ingen tv funkar... Tydligen har jag missat öppningsnummret med Neil Patrick Harris. Och att Christoph Waltz vann "Best supporting Actor" och Up "Best Animated Feature".

Man får väl se galan i efterhand. Suck. Förlåt för en mycket dålig livebloggning, hoppas ni har överseende. Postar resten av vinnarna imorgon och även bilder på galan.

Emma tackar för sig och säger godnatt!

Rewind&Play bloggar live...


Om ugnefär tjugofem minuter börjar sändingarna från Kodak Theatre och jag, Emma, kommer försöka blogga så mycket som jag kan under galan och även få med lite bilder. Om nu all teknik fungerar som de skall, det vill säga. Det är första gången som Rewind&Play (och även jag) bloggar live, men jag hoppas att allting skall gå bra. Skriv gärna kommentarer under tiden, det är kul och så kan vi hjälpa varandra att hålla oss vakna. 

Nu räknar vi ner! 

Ed WoodSkådespelare: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Bill Murray, Patricia Arquette
Regi: Tim Burton
År: 1994
Vunnit: 21 priser, varav 2 Oscar-vinster och 11 andra nomineringar.

Ed Wood är en biografisk film som utspelar sig på 50-talet och handlar om Edward D Wood Jr, mannen som på senare tid ofta kallats för världens sämsta regissör. Johnny Depp spelar rollen som den entusiastiske men obegåvade mannen som försöker hanka sig fram i filmindustrin. Han möter Bela Lugosi (Martin Landau), den legendariske skådespelaren som spelade Dracula en gång i tiden, men som nu är gammal, bortglömd och fattig. De blir vänner och tack vare den här vänskapen lyckas Ed få regissera några filmer, t.ex. Glen or Glenda - en film om en transvestit. För att ytterligare övertyga filmbolaget avslöjade Ed sin största hemlighet: han tycker själv mycket om att klä sig i kvinnokläder.Alla Tim Burton-fantaster kan nog känna igen sig mycket i den här filmen. Det kusliga, det humoristiska och det märkliga återfinns precis som det så ofta gör. Johnny Depp är också där så allt är i sin ordning. Depp gör i alla fall ett riktigt bra jobb som vanligt, och är lika stilig som vanligt (utom när han tar på den rosa angora-tröjan kanske). Även Martin Landau är mycket imponerande, och han kammade till och med hem Oscar-statyetten för bästa biroll 1994 framför Samuel L. Jackson i Pulp Fiction som också var nominerad i kategorin.

Filmen är svart-vit, och det känns som att det passar bra i 50-talsklimatet. Burton ska enligt uppgift velat skildra Bela Lugosi just som han var i Dracula-filmerna, i svart-vitt.

Ett hett tips till alla Burton/Depp-fans!
Postat av: Linnea

1 dag kvar.


Här kan du läsa om de nominerade och lite annat.
UPDATE: Oscars sändningen på kanal 9 börjar 22.55 och allt slutar cirka 06.00 (alltså inte 11 timmar!). Skulle bara se om ni var med! (;

12 veckors kändisar


Vi har hållt på nu i några månader (vi började 14 November 2009) och som ni kanske vet skriver vi varje fredag om en kändis. Klicka gärna in och läs om de olika skådespelarna och lämna gärna en kommentar vid din favorit. Lämna även förslag om du vill läsa om någon kändis, dock kan vi inte lova att din favorit skall komma upp då vi väljer men det är alltid kul att höra allas favorit skådisar. 


 

Bradley Cooper


Bradley Cooper är född 5 januari 1975 i Philadelphia. Han är uppvuxen i en katolsk familj, hans pappa är irlänsk-amerikan och hans mamma är italiensk-amerikan. Han studerade drama på Actors Studio Drama School vid New School University, där han även synns i ett avsnitt av Inside the Actor's Studio tillsammans med Steven Spielberg, Robert De Niro och Jack Lemmon. Men han började först 1998 med sitt professionella skådespeleri då han medverkar i ett Sex and the City-avsnitt. Hans filmdebut kom 2001 med filmen Wet Hot American Summer. Han fick även rollen som Will Tippin i serien Alias. Och just nu är han aktuell med filmen Valentine's day och kommande filmerna The A Team och Case 39.

Visste du detta om Bradley...
- har en äldre syster.
- var gift med Jennifer Esposito (december 2006 - april 2007)
- pratar flytande franska
- är tillsammans med Renée Zellweger
- går på samma gym som Ryan Gosling och Jodie Foster, bland annat.
- har sex stycken "stora" ärr i sin panna efter att en lampa föll ner på honom när han var yngre.

Filmer i urval:
- the Hangover
- Valentine's day
- He's just not that into you
- Wedding Crashers
- Yes Man
- All About Steve
- New York, I love you
- The A Team
- The Rocker

/Emma

Lika som bär x2


Barry Watson från 7th Heaven och Ben Barnes från Narnia: Prince Caspian 


Penn Badgley från John Tucker must Die och Heath Ledger från 10 things I hate about you

 
Vissa är jätte lika när man ser dem i en film eller så och inte så lika på bild. Kanske inte världens "bästa" look-a-like's, men var lugn, jag har allt en hel del på lager att visa. Säg gärna vad du tycker.

/Emma

Taking WoodstockSkådespelare: Demetri Martin, Imelda Staunton, Henry Goodman, Liev Schreiber m.m.
Regi: Ang Lee
År: 2009
Vunnit: 3 nomineringar

Filmen, som är baserad på en sann historia, följer Elliot Tibers väg när han lyckas få anordna den legendariska festivalen Woodstock i hans lilla samhälle White Lake. Elliots mor är en väldigt konservativ kvinna och fadern verkar tämligen likgiltig efter åratal med den bestämda makan. Familjen äger ett litet motell som riskerar att stängas ner pga otillräckliga intäkter.

Elliot har planer på att anordna en liten musikfestival i White Lake och får tillstånd till det för en dollar. När det sedan står i tidningen om hur Woodstock-festivalen inte har något ställe att vara på, tar Elliot chansen och hör av sig till festivalledningen. Vi får sedan följa den stadiga tillströmningen av unga hippies, den inte alltid så godkännande lokalbefolkningen och en festival utan dess like.Ja, vad ska man säga? Längtan till en festivalsommar blir ju inte precis mindre efter den här filmen. Personligen är jag väldigt intresserad av både musik och 60/70-talet och därför tänkte jag att den här filmen skulle passa mig som handen i handsken. Men. Det finns lite som jag ändå saknar. Här blev det lite för mycket av festivalledningen liksom, behind the scenes, och lite för lite av musiken helt enkelt. Kanske har det med rättigheter till musik osv att göra men jag kan inte säga annat än att jag blev lite besviken över det, då jag snarare väntat mig en film med musiken i fokus.

Med hjälp av en gammal tv som visar bilder på månlandningen förstår man snabbt i början av filmen att vi nu befinner oss i år 1969. Allt ser sjukt autentiskt ut för den här tidsepoken, som kläder och hår. Det var avslutningsvis en mysig film som lyckades fånga den här fria, revolutionära och öppna atmosfären som hela hippiegrejen omsvävades av.
Postat av: Linnea

Shutter Island

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams m.fl.
Regi: Martin Scorsese
År: 2010
Vunnit: Ingenting ännu, men det lär nog bli ett och annat pris!

Teddy Daniels är polis och har fått i uppdrag att utreda försvinnandet av en patient från ett mentalsjukhus för brottslingar på Shutter island. Väl där hör han talas om oetiska och olagliga behandlingar av patienterna. Då ingen verkar vilja berätta särskilt mycket för honom börjar han snart misstänka att alla på ön är med i någon slag sammansvärjning. Samtidigt som en orkan drar in över ön börjar Teddy tvivla på allt – läkarna, han partner, sitt förstånd…Väldigt bra film! Den var ständigt spännande och jag fann mig själv sitta och fundera över eventuella slut för att få någon ordning på handlingen. Den tunga musiken som dundrade på med jämna mellanrum var ganska störande (men inte lika störande som discomusiken som kom från biosalongen bredvid).

DiCaprios prestation är lika grym som alltid och gör här rollen som polis med ett svårt förflutet på ett mycket bra sätt. Även Ben Kingsley briljerar och Max von Sydow likaså.

Shutter Island är baserad på romanen Patient 67 av Dennis Lehane, som även har skrivit Mystic River och Gone Baby Gone. Filmen är den sortens film som man vill se en gång till direkt när den är slut och jag tror man egentligen behöver se den flera gånger för att förstå allting och uppskatta den till fullo. Se den!


Postat av; Jenny

GhostbustersSkådespelare: Dan Aykroyd, Bill Murray, Harold Ramis, Sigourney Weaver, Rick Moranis, William Atherton

Regi: Ivan Reitman

År: 1984

Vunnit: 4 vinster och 8 nomineringar varav 2 oscarsnomineringar.

 

Peter Venkman (Murray), Raymond Stantz (Aykroyd) och Egon Spengler (Ramis) bestämmer sig för att sluta som professorer (eller får sparken...) och satsa på den bana de drömt om; jaga spöken. Affärerna blomstrar tills de får ett riktigt jobbigt monster på halsen. Zuul. 

Alla har vi våra knep för att muntras upp. När jag känner mig stressad, sur och grinig så sätter jag på Ghostbusters och jag känner mig redan bättre när ledmotivet börjar. Fungerar varje gång.

Ghostbusters är en lättsam film som har det mesta; komik, romantik, spänning och science fiction. De tre professorerna tar oss med på spökjakter utan dess like. En film för alla åldrar. Ja, Ghostbusters är awesome.

Favoritscenen är när monstret kan ta vilken skepnad som helst och de får absolut inte tänka på någonting. När monstret dyker upp som marshmallow man så tittar alla anklagande på Raymond. Priceless.

 

Who ya gonna call? Ghostbusters!


Postat av: Kajsa

Nej, du har inte kommit fel.

Vi har precis bytat lite design på bloggen. Visserligen är våren inte riktigt i närheten, men det är alltid roligt med lite ljusare och färggladare bloggdesign. Eller vad tycker ni? Och illustrationerna i headern har jag, Emma, gjort. Så copy på det.Gamla designen. Natalie Portman, Johnny Depp o Kate Winslet prydde det. Det nya pryds än en gång av Natalie Portman och James Franco. Kan du hitta alla filmer i headern? (;

Update - RÄTT SVAR;
Secret Window, Star Wars, Forrest Gump, The other boleyn Girl, Seven pounds, Gossip Girl, Moulin Rouge och Avatar. Hade ni alla rätt eller? ;)