Pretty Woman




Skådespelare: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Hector Elizondo

Regissör: Garry Marshall

År: 1990

Vunnit: Nominerad till Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. 7 andra vinster och 9 nomineringar.

 

Edward Lewis (Gere) är en rik affärsman som specialiserar sig på att ta över företag och sälja det bit för bit. När han åker på affärsresa i Los Angeles så plockar han upp Vivan Ward (Roberts) som är prostituerad. De fattar något slags tycke för varandra och han erbjuder henne en stor summa pengar om hon stannar hos honom hela veckan för att spela hans dejt som han kan visa upp på olika möten och annat. Under denna vecka lär de känna varandra på ett sätt som inte Edward verkar ha tänkt sig. De blir kära i varandra. Vivans sätt att se på livet får Edward att undra om han verkligen har gjort rätt i sin karriär. Varför inte göra något som han egentligen gillar? Vivan vill ha mer än pengar av Edward när veckan är slut, men vad säger Edward om den saken?




 

Ännu en film som kommer bli sedd i många år framöver. En riktig chick-flick klassiker. Den firar nu tjugo år och är fortfarande populär.

Nu till filmen.

Både Gere och Roberts är bra i sina roller, jag gillar Roberts allra bäst för sin rollprestation. Hon kan helt enkelt inte förstå att Edward jobbar med något han inte gillar, går hos en terapeut för att kunna säga att han är arg på sin pappa och att han alltid har lyxsviten högst upp fast han är höjdrädd.

En askungesaga som vare sig blir tråkig eller klyschig. Okej, lite klyschig kanske men det förlåter jag.


Favoritscen: När Vivian går in i en butik hon inte var välkommen in förut, men nu med Edwards pengar så flockas expediterna runt henne:

Shop assistant: Hello, can I help you?
Vivian: I was in here yesterday, you wouldn't wait on me.
Shop assistant: Oh.
Vivian: You people work on commission, right?
Shop assistant: Yeah.
Vivian: Big mistake. Big. Huge. I have to go shopping now.





Postat av: Kajsa


Kommentarer




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: