The Imaginarium of Doctor Parnassus



Skådespelare:
Heath Ledger, Lily Cole, Christopher Plummer, Colin Farrell, Johnny Depp, Jude Law, Andrew Garfield
Regi: Terry Gilliams
År: 2009
Vunnit: 2 vinster och 12 nomineringar, varav två var till Oscars.

The Imaginarium of Doctor Parnassus handlar om ett kringresande sällskap med den tusen år gamle Dr Parnassus i spetsen som har förmågan att få folk att kliva in i sina egna fantasier. Han råkar ha haft en del avtal med djävulen (aldrig en bra idé) och nu måste han vinna ett vad för att djävulen inte ska ta det han blivit lovad - Parnassus dotter. Tony kommer som från ingenstans, någon som Dr Parnassus ser som ett tecken på att han är därför att hjälpa till.



Var spänd på att få se hur de skulle lyckas väva in så många skådespelare i en och samma roll - det är nämligen så att rollen Tony spelas av både Heath Ledger, Colin Farrell, Johnny Depp och Jude Law, även om den till absolut största del spelades av Ledger. Anledningen till de många skådespelarbytena var förstås Ledgers tragiska död. Tycker att det var ett smart upplägg i manuset så det ändå funkade att byta skådespelare i rollen, även om det ibland kanske kändes lite tunt som om något saknades. Vilket såklart var fallet.

Det var en ganska konstig film med galna miljöer, men inte i en negativ bemärkelse även om det kunde bli något rörigt/osammanhängande ibland. Överlag var filmen bra, absolut underhållande. Har en stark känsla av att jag kommer att tycka att den är ännu bättre nästa gång jag ser den, då man säkert kan behöva en andra tittning för att fånga upp allt.







Kommentarer





BlueRoseCase

Vill verkligen se denna just för skådespelarbytena. En intressant lösning!

2010-04-17 @ 18:14:40
URL: http://bluerosecase.blogg.se/




Bögen från Dalarna

Åh, har den på datorn! Borde ta och se den någon dag. :D

2010-04-18 @ 23:52:04
URL: http://gaymasen.se



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: