Jason Schwartzman



Jason Fransesco Schwartzman föddes den 26 juni 1980 i Los Angeles, Kalifornien. Hans föräldrar heter Talia Shire och Jack Schwartzman. Mamman är skådespelare och pappan var regissör. En stor del av hans släkt är inblandad i filmbranschen, t.ex. är Jason släkt med Francis Ford Coppola, och således resten av Coppola-familjen. Nicholas Cage är kusin. Jason har judiskt och italienskt ursprung och har spelat i flera av Wes Andersons filmer, bl.a. Rushmore och The Darjeeling Limited. Förutom att ägna sig åt skådespeleri är han också musiker, och spelar i enmannabandet Coconut Records. Han har släppt två skivor hittills, som undertecknad starkt rekommenderar om man gillar skön indiepop/rock (spotifylänk). Idag ägnar sig Jason bl.a. åt HBO-serien Bored to Death, där han spelar huvudrollen - en outbildad privatdetektiv som försöker lösa brott på egen hand.

Visste du att Jason...
- är 1,68 m lång och var tvungen att stå på lådor för att nå samma längd som sin lärare i filmen Rushmore
- tidigare grundade och var trummis i bandet Phantom Planet. De spelar låten California som du kanske känner igen från OC-introt
- har en bror som heter Robert Schwartzman, som också är skådespelare och dessutom sjunger i bandet Rooney
- gick upp 20 kg för rollen som Ludvig XVI i Marie Antoinette
- är vegetarian
- länge har velat gestalta The Who-trummisen Keith Moon i en film

Filmer i urval:
Rushmore
Slackers
Spun
I ♥ Huckabees
Marie Antoinette
The Darjeeling Limited

Postat av: Linnea

Kommentarer





Em.

Jag har faktiskt bara sett honom i Marie Antoinette, och har var bra där även om han inte sa så mycket eller man la typ inte märke till honom så väldigt mycket.

2010-02-15 @ 22:28:45
URL: http://rawsienna.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: