Moulin Rouge!


Skådespelare:
Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent och Richard Roxburgh
Regi: Baz Luhrmann
år: 2001
Vunnit: 68 gånger (varav 2 Oscars) och 82 nomineringar

Moulin Rouge, Paris år 1900. Poeten Christian reser från London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Han bekantar sig med ett gäng skådespelare som söker en författare till deras pjäs. De vill sätta upp pjäsen inne på nattklubben/bordellen Moulin Rouge men för att göra det måste de få med nattklubbens stjärna Satine i pjäsen och i sin tur övertyga Zidler, som äger klubben.

Christian blir förälskad i den vackra kurtisanen Satine, men hon är bortlovad till den rika hertigen ("The Duke"). Eftersom han är en stor investerare och vill ha ensamrätt på Satine måste de dölja sin kärlek, vilket inte alltid är så lätt.    


Jag fullkomligt älskar Moulin Rouge. Det är en film jag kan se om och om igen. Den är fartfylld och färgglad. Rolig och sorgsen. Hat och kärlek. Luhrmann har även blandat in lite nyare tappningar på olika låtar som bara det gör filmen mycket sevärd. Som "Your Song" som Elton John skrev i orginal. Eller  "Come What May" som är den enda låten som är i orginal (låten var egentligen för Luhrmann's Romeo+Juliet men den var aldrig med). Även kärlekshistorien är som de flesta andra på pappret, två som älskar varandra men inte kan få varandra, så känns den ändå väldigt annorlunda. En film som borde ses av alla, även de som inte gillar musikaler - för den är mer än en musikal. Ett mästerverk helt enkelt.

Lite intressant att veta kanske är att Catherine Zeta-Jones och Heath Ledger var tänkt att spela huvudrollerna. Och även att Nicole Kidman brutit två revben och skadat knät när de övade på danserna, så många av scenerna i filmen är filmade från bröstet och uppåt just för att hon satt i rullstol. Eller visste du att de spelade in hela filmen i Fox Studios i Australien?



Postat av Emma

Kommentarer





Camilla

Jag älskar denna filmen, den är helt underbar! Visste inte att Kidman satt i rullstol under inspelningen!

2010-02-11 @ 19:30:14
URL: http://outthewindow.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: