Rewind&Play

rewindandplay@live.se

Ed WoodSkådespelare: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Bill Murray, Patricia Arquette
Regi: Tim Burton
År: 1994
Vunnit: 21 priser, varav 2 Oscar-vinster och 11 andra nomineringar.

Ed Wood är en biografisk film som utspelar sig på 50-talet och handlar om Edward D Wood Jr, mannen som på senare tid ofta kallats för världens sämsta regissör. Johnny Depp spelar rollen som den entusiastiske men obegåvade mannen som försöker hanka sig fram i filmindustrin. Han möter Bela Lugosi (Martin Landau), den legendariske skådespelaren som spelade Dracula en gång i tiden, men som nu är gammal, bortglömd och fattig. De blir vänner och tack vare den här vänskapen lyckas Ed få regissera några filmer, t.ex. Glen or Glenda - en film om en transvestit. För att ytterligare övertyga filmbolaget avslöjade Ed sin största hemlighet: han tycker själv mycket om att klä sig i kvinnokläder.Alla Tim Burton-fantaster kan nog känna igen sig mycket i den här filmen. Det kusliga, det humoristiska och det märkliga återfinns precis som det så ofta gör. Johnny Depp är också där så allt är i sin ordning. Depp gör i alla fall ett riktigt bra jobb som vanligt, och är lika stilig som vanligt (utom när han tar på den rosa angora-tröjan kanske). Även Martin Landau är mycket imponerande, och han kammade till och med hem Oscar-statyetten för bästa biroll 1994 framför Samuel L. Jackson i Pulp Fiction som också var nominerad i kategorin.

Filmen är svart-vit, och det känns som att det passar bra i 50-talsklimatet. Burton ska enligt uppgift velat skildra Bela Lugosi just som han var i Dracula-filmerna, i svart-vitt.

Ett hett tips till alla Burton/Depp-fans!
Postat av: Linnea

Kommentarer

Lina -Zooda-

Den känns ju som ett måste nu när det är Tim Burton + Johnny Depp :D Ska bara få tag på den med :) (Kanske finns den på voddler? :))Sv: Ska bli spännande att läsa om dem ifall ni tar med dem ;D

2010-03-07 @ 14:52:38
URL: http://zooda.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: